kayhan.ir

کد خبر: ۱۴۱۳۵۲
تاریخ انتشار : ۱۳ شهريور ۱۳۹۷ - ۲۱:۱۵
وزیر نفت:

گاز مشعل در خوزستان و کهگیلویه و بویراحمد جمع‌آوری می‌شود

وزیر نفت گفت: با امضای 2 قرارداد جمع‎آوری گازهای همراه نفت در استان‌های خوزستان و کهگیلویه و بویراحمد روزانه از سوزاندن 22 میلیون مترمکعب گاز جلوگیری و به خوراک واحدهای پتروشیمی تبدیل می‌شود.

به گزارش ایرنا، بیژن نامدار زنگنه در آیین افتتاح 2 طرح پتروشیمی و فاز نخست نیروگاه مجتمع پتروشیمی دماوند و امضای 2 قرارداد جمع‎آوری گازهای همراه نفت در استان‌های خوزستان و کهگیلویه و بویراحمد با حضور رئیس‌جمهوری در عسلویه افزود: با اجرای کامل این قراردادها دیگر در استان‌های خوزستان و کهگیلویه و بویراحمد گاز مشعل نخواهیم
داشت.
وی اظهارداشت: این 2 قرارداد در قالب بیع متقابل و با هدف جلوگیری از سوزاندن 22 میلیون متر مکعب گاز (در روز) امضا و بخش عمده محصولات به خوراک واحدهای پتروشیمی تبدیل می‌شود.
زنگنه، ارزش این قراردادها را یک میلیارد و 216 میلیون دلار عنوان کرد و ادامه داد: شرکت‌های هلدینگ خلیج‌فارس و پتروشیمی مارون، باید قراردادها را در مدت 2/5 سال آینده انجام دهند و بازپرداخت هزینه‌های این طرح‌ها به این شرکت‌ها از محل خوراک اضافه‎ای است که به آنها فروخته می‎شود.
وزیر نفت درباره ویژگی‌های طرح‎های جدید پتروشیمی (فاز سوم آمونیک و اوره پردیس، متانول مرجان و فاز نخست مجتمع نیروگاه پتروشیمی دماوند) بیان کرد: مجموع سرمایه‌گذاری این طرح‎ها، حدود یک میلیارد و 850 میلیون دلار بوده است.
زنگنه، ارزش محصولات فاز سوم اوره و آمونیاک پردیس و متانول مرجان را 834 میلیون دلار عنوان کرد و افزود: ظرفیت فاز سوم اوره و آمونیاک یک میلیون و 755 هزار تن و متانول مرجان یک میلیون و 650 هزار تن در سال است.
زنگنه به تحولات تولید اتان به‌عنوان مهم‌ترین پایه محصولات پتروشیمی در سال‎های اخیر‌اشاره کرد و افزود: در سال 92 کل تولید اتان کشور 3/8 میلیون تن در سال بود که این رقم در سال 1396 به 6/11 میلیون تن در سال رسیده است و پیش‌بینی می‌شود این رقم در سال 97 به هشت میلیون تن برسد.
وی با بیان این‌که هر یک تن اتان با حداقل هزار دلار صادرات برابری می‌کند، ادامه داد: براساس برآوردها، تولید اتان در سال آینده به 12/75 میلیون تن و در سال 1399 به 17/6 میلیون تن می‌رسد.
زنگنه با بیان اینکه اجرای طرح پالایش گاز بیدبلند خلیج‌فارس برای تولید اتان در دستورکار است، افزود: این طرح که 2 میلیارد فوت مکعب خوراک از گازهای منطقه خوزستان دریافت می‌کند، نیمه نخست سال آینده وارد مدار می‌‌شود.
وی از واحدهای استحصال اتان پارسیان، ان‎جی‎ال 3200 در غرب کارون، ان‎جی‎ال 3100 در منطقه‌ایلام و تکمیل ان‎جی‎ال خارگ به‌ عنوان دیگر پروژه‌های تولید اتان نام برد و افزود: واحد بوشهر به‌عنوان یکی دیگر از واحدهای تولید اتان سال آینده عملیاتی می‌شود.