برگزاری نمایشگاه گل و گیاه در محلات
نمایشگاه کشوری گل و گیاه زینتی و صنایع وابسته در محلات برگزار شد.
این نمایشگاه ملی در فضای سربسته به وسعت هشت هزار و 500 مترمربع و عرصه روباز به وسعت 30 هزار مترمربع در محل پایانههای صادراتی محلات برپا شد.
سالن نمایش گل در وسعت 2 هزار و 500 متر مربع با 50 غرفه، سالن نمایش صنایع جانبی گل با 2 هزار متر مربع عرصه و سالن عرضه مستقیم گل و گیاه و نهادههای کشاورزی در یکهزار و 500 متر و 50 غرفه در این نمایشگاه برای بازدید عموم برگزار شد.
برای دومین بار دشت گل به مساحت 2 هزار متر مربع در این نمایشگاه به نمایش گذاشته شد.
غرفه آشنایی کودکان با گل و گیاه به مساحت 50 متر مربع و ایستگاه آداب و رسوم شهر محلات نیز از بخشهای جانبی این نمایشگاه بود.
در بخشی از این نمایشگاه کشوری نیز برپایی چهار کارگاه آموزشی تخصصی در حوزه گل و گیاه تدارک دیده شده بود.
مدیرکل دفتر امور گلخانهها، گیاهان دارویی و قارچهای خوراکی وزارت جهاد کشاورزی در آیین گشایش این نمایشگاه گفت: ایران در تصاحب جایگاه صادراتی محصولات گلخانهای تمام قد حاضر نشده و در این زمینه رتبه 100 دنیا را دارد.
«غلامرضا تقوی» افزود: 60 درصد محصولات تولیدی حوزه گل و گیاه قابلیت صادرات دارد اما به دلایل نبود زیر ساخت مناسب و ناقص بودن زنجیره خدمات به بازرگانان از جایگاه صادراتی مطلوبی برخوردار نیست.
مدیرکل دفتر امور گلخانهها، گیاهان دارویی و قارچهای خوراکی وزارت جهاد کشاورزی هدف از برپایی نمایشگاه گل محلات را معرفی محصولات گلخانهای به مردم و ایجاد درآمد، افزایش فرهنگ استفاده از گل وگیاه، ترویج فرهنگ گلپروری، ترغیب بازدیدکنندگان به نگهداری و پرورش این محصول،حمایت از تولیدکنندگان داخلی، جذب سرمایهگذاران و کارآفرینی در زمینه گل و گیاه و صنایع وابسته و توسعه صادرات بیان کرد.
«غلامحسین ابراهیمی» افزود: برگزاری نمایشگاه گل و گیاه باعث رونق اقتصادی، ایجاد بازارهای جدید، توسعه گردشگری و افزایش صادرات غیرنفتی میشود.
وی ادامه داد: این شهرستان ظرفیت ایجاد محل دائمی نمایشگاه گل و گیاه را دارد.
مدیرعامل شرکت تعاونی گل و گیاه محلات افزود: گل و گیاه در محلات برای هفت هزار نفر شغل فراهم کرده است.
ابراهیمی بیان کرد: بازار گل محلات در 12 هزار مترمربع و 200 غرفه در نیمه اسفند ماه جاری به بهرهبرداری میرسد.
شهرستان محلات از توابع استان مرکزی بزرگترین شهرستان کشور از لحاظ سطح زیر کشت و تولید گل و گیاه زینتی است به طوری که 18درصد از سطح زیر کشت کشور، 12درصد از تولید گل شاخه بریده، 80 درصد از تولید گلهای فصلی نشایی، 21 درصد از تولید درخت و درختچههای زینتی و 14 درصد از گیاهان آپارتمانی کشور در این شهرستان است.
تولید 350 گونه مختلف گیاهان زینتی، آپارتمانی و فضای سبز، محلات را به یکی از قطبهای پرورش و تجارت گل و گیاه تبدیل کرده است. این نمایشگاه از ششم تا هشتم شهریورماه برای بازدیدکنندگان دایر بود.