اختصاص 300 میلیارد تومان اعتبار برای بحران کمآبی
300 میلیارد تومان اعتبار با دستور ویژه رئیسجمهور برای تامین آب شهرهای دارای تنش آبی اختصاص یافته است.
حمیدرضا جانباز مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور در گفتوگو با فارس در پاسخ به این سوال که در بودجه سال جاری اعتباری که برای جبران و تامین آب شهرهای دارای تنش آبی در نظر گرفته شده نسبت به پارسال کاهش یافته، گفت: سالانه در بودجه، اعتباری برای شهرهای دارای تنش آبی دیده میشود که امسال با توجه به اینکه وضعیت تامین آب در 12 کلانشهر کشور حادتر شده، رئیسجمهور دستور اختصاص اعتباری جداگانه برای تامین آب شهرهای دارای تنش آبی صادر کرده است.
وی ادامه داد: علاوه بر آن اعتباری که سالانه در بودجه برای شهرهای دارای تنش آبی درنظر گرفته شده مبلغی بالغ بر 300 میلیارد تومان برای این منظور اختصاص یافته است.
جانباز اضافه کرد: مجوز این دستور را اخذ کردهایم و در حال پیگیری آن از معاونت نظارت راهبردی برای تخصیص این اعتبار هستیم تا مشکل تامین آب شهرهای دارای تنش آبی را حل کنیم.
وی با اشاره به اینکه در روستاها نیز برای تامین آب وضعیت مطلوبی نداریم ادامه داد: با توجه به کمکهای مجلس در تخصیص اعتبارات ملی به بخش آب و فاضلاب روستایی در حال پیگیری مواد 10 و 12 که موضوع آن خشکسالی است هستیم تا به روستاها نیز تخصیص اعتبار بدهند تا علاوه بر مسئله کمبود آب در شهرها به کمبودها آب در روستا نیز توجه داشته باشیم. جانباز گفت: در حال حاضر 5300 روستای کشور توسط تانکر آبرسانی میشوند.
وی در پاسخ به این سوال که آیا شهری در کشور داریم که نوبتبندی آب داشته باشند گفت: در حال حاضر 4 شهر کوچک که مصرف آب آنها 24 لیتر در ثانیه است جیرهبندی آب دارند و البته این شهرها روستاهایی بودند که به تازگی به شهر تبدیل شدهاند و معمولا هم صعبالعبور هستند.
به گفته وی، این شهرها که جیرهبندی آب دارند جیرنده در گیلان، جوزن در کرمان، روئیدر و سیریک در هرمزگان هستند.
تهرانیها به جای صرفهجویی 2/4 درصد بیشتر آب مصرف کردند
در حالی که درخواستهای مسئولان از مردم برای صرفهجویی در مصرف آب هر روز تکرار میشود مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران از افزایش 2/4 درصدی مصرف آب طی ابتدای سال تا پایان اردیبهشت ماه خبر داد.
محمد پرورش در گفتوگو با ایسنا با اعلام خبر افزایش 2/4 درصدی آب در استان تهران گفت: مصرف آب از ابتدای سال تا پایان اردیبهشت ماه 2/4 درصد افزایش یافت که یکی از علل این موضوع افزایش دو درجهای دمای هوا در برخی روزهای اردیبهشت ماه نسبت به زمان مشابه در سال گذشته بوده است.
وی با اشاره به این که مصرف آب در روزهای اخیر کاهش پیدا نکرده است در مورد آخرین وضعیت تصفیهخانه هفتم که مجوز ورود آب از ماملو به تهران است، گفت: کارهای عمرانی این تصفیه خانه تقریباً تمام شده و پروژه بیش از 80 درصد پیشرفت داشته است.
پرورش افزود: تجهیزات خارجی مورد نیاز نیز خریداری شده و در حال انتقال است؛ نصب تجهیزات کمی زمان میبرد اما در حال انجام کار هستیم و تلاش میشود تصفیه خانه تا اواسط تابستان وارد مدار شود.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران با تأکید بر این که به خاطر وضعیت منابع آبی تلاش داریم که از آب ماملو نیز در تابستان استفاده کنیم، گفت: سعی میکنیم که در تابستان تصفیهخانه هفتم وارد مدار شود تا بتوانیم از آب سد ماملو برای تأمین آب شرب مورد نیاز بهره ببریم.
پرورش با اشاره به این که پروژه تصفیه خانه هفتم حدود 60 میلیارد تومان سرمایهگذاری نیاز داشت، گفت: احداث خط ریل آزادگان، تجهیزات انتقال آب و... هزینههای بالایی را میطلبند. در حال حاضر برای دو پروژه ماملو و قمربنی هاشمی که نیاز به 300 میلیارد تومان اعتبار دارند درخواست صد میلیارد تومان اعتبار کردیم که تاکنون پولی به ما ندادهاند اما با توجه به اهمیت کار به صورت جدی پروژه را با اعتبارات داخلی پیگیری میکنیم.
وی با تأکید بر افزایش بدهیهای شرکت آب و فاضلاب تهران با توجه به عدم تخصیص اعتبار مورد درخواست گفت: با این وجود درصددیم که تصفیه خانه را در اواسط تابستان به بهرهبرداری برسانیم.
افزایش مصرف آب در استان تهران در حالی است که مسئولان بارها خطر کمآبی و لزوم صرفهجویی را بصورت هرروزه تکرار کردهاند.