کوتاه اقتصادی
* شاخص کل قیمت و بازده نقدی بورس اوراق بهادار تهران در پایان معاملات دیروز با کاهش 1362 واحدی به رقم 136 هزار و 109 واحد رسید. شاخص کل هم وزن اما با افزایش 305 واحدی عدد 21 هزار و 660 واحد را به نمایش گذاشت. دیروز همچنین شاخص کل فرابورس نیز با کاهش 11 واحدی بر روی رقم یک هزار و 545 واحد متوقف شد. به گزارش فارس، دیروز معاملات سهام در نماد معاملاتی شرکت های بانک ملت با 82 واحد ، کشتیرانی با 60 واحد و پتروشیمی جم با 41 واحدافزایش بیشترین تأثیرمثبت را بر برآورد شاخص کل بورس به نام خود ثبت کردند. در مقابل، معاملات سهام در نماد معاملاتی شرکتهای فولاد مبارکه با 180 واحد، ملی صنایع مس ایران با 135 واحد و هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس با 131 واحد کاهش، بیشترین تاثیر منفی را در محاسبه این نماگر به دوش کشیدند.
* براساس تصمیمات جدید مبنی بر عمق بخشی به بازار ثانویه، از روز چهارشنبه، 7 شهریورماه امسال، امکان فروش حواله ارزی برای کلیه اشخاص (اعم از اشخاص حقیقی و حقوقی) در سامانه نیما فراهم شده است.به گزارش تسنیم، بر این اساس از این پس «اشخاص حقیقی دارنده ارز در خارج از کشور» و «شرکتهای دارنده حواله ارزی» که ارز آنان ناشی از صادرات کالا نبوده و یا دارای کارت بازرگانی نیستند مثل شرکتهای خدماتی و صادرکنندگان خدمات میتوانند ارز خود را از طریق سامانه جامع تجارت در سامانه نیما به صرافیها به فروش برسانند.
* یکی از اعضای سابق اتاق بازرگانی گفت:جهش نرخ دلار و قیمت فعلی آن اصلا منطقی نیست که در این میان خروج ارز از کشور که حدود ۲۰ تا ۳۰ میلیارد دلار است و واسطهگران نقش اساسی داشتهاند. اما با توجه به منابع ارزی موجود اگر سیاستها درست اتخاذ شوند، دلار ارزان میشود. سید کاظم دوستحسینی در گفتگو با ایسنا، اظهار کرد: مسائل هیجانی و جو روانی نیز روی قیمتها اثر گذاشته که برای تاثیرگذاری آن باید به متغیرهای اقتصادی مراجعه کرد. بطور مثال، ظرف پنج سال گذشته حجم نقدینگی کشور سه برابر شده در صورتی که احتمالا به این اندازه ثروت ایجاد نشده و رشد اقتصادی نداشتهایم که نشاندهنده تضعیف ارزش ریال در برابر ارزهای خارجی است.
* بر اساس گزارش مرکز آمار ایران، درصد تغییرات میانگین شاخص کل قیمت تولیدکننده در چهار فصل منتهی به فصل بهار سال ١٣٩٧ نسبت به دوره مشابه سال قبل معادل 16/8 درصد بوده که افزایشی بوده است. مرکز آمار ایران اعلام کرد: درصد تغییرات میانگین شاخص کل قیمت تولیدکننده در چهار فصل منتهی به فصل بهار سال ١٣٩٧ نسبت به دوره مشابه سال قبل (نرخ تورم تولیدکننده) معادل 16/8 درصد بوده که نسبت به تورم چهار فصل منتهی به فصل زمستان سال ١٣٩٦ (12/9 درصد) افزایش داشته است.