معاون وزارت راه و شهرسازی در پاسخ به کیهان:
متأسفانه با تخریب ساختمانهایی که معرف فرهنگ ایرانی اسلامی هستند مواجهیم
معاون معماری و شهرسازی وزارت راه و شهرسازی از تخریب ساختمانهایی که نماد معماری اصیل ایرانی اسلامی هستند، در کنار ساخت و سازهای مبتنی بر فرهنگ غیر بومی اظهار تأسف کرد.
روز گذشته محمد سعید ایزدی در یک نشست خبری، در پاسخ به پرسش کیهان مبنی بر اینکه با گذشت پنج سال از عمر دولت تدبیر و امید، عملکرد این وزارتخانه در حوزه توسعه معماری ایرانی-اسلامی و جلوگیری از رشد مناظر مبتنی بر معماری غربی چه بوده است، اظهار کرد: از یک سو با تخریب ساختمانهایی که معرف فرهنگ ایرانی اسلامی ما هستند مواجهیم و از طرفی ساخت و سازهایی انجام میشود که هیچ ارتباطی با گذشته ما ندارند.وی افزود: هر چند یکی از اولویتهای مسئولان دولت یازدهم تأکید بر هویت معماری و شهرسازی بوده است ولی به مزاح عرض میکنم که بنده یک سال است مسئولیت این حوزه را تحویل گرفتهام.
معاون وزیر راه و شهرسازی، درباره اقدامات یکسال گذشته خود اعلام کرد: کارهای مشترکی با شورای فرهنگ عمومی انجام دادهایم و به یک سند مشترک مهم رسیدهایم.ایزدی ادامه داد: یکی دیگر از اقدامات شورای عالی شهرسازی در این حوزه، الگوسازی است. بناهایی در شهرهایی مانند تهران، همدان، کاشان و... از سوی معماران خلاق ساخته شده که بتواند به عنوان یک الگوی مناسب معرفی شود.
وی در ادامه نشست بااشاره به اینکه در دانشگاهها کمتر به موضوع معماری ایرانی اسلامی پرداخته شده است، تصریح کرد: بیش از 800 مدرسه معماری در کشور وجود دارد که به راحتی امکان کنترل این حجم از مهندسان معماری که معلوم نیست دقیقا از سوی چه مدرسانی اداره میشود وجود ندارد.گفتنی است سبک معماری شهرهای کشور بسیار آشفته و در بسیاری از موارد برگرفته از طراحی غربی است و از اصول معماری اصیل ایرانی-اسلامی فاصله بسیار دارد تا جایی که ظاهر برخی مناطق شهری چشم را آزار میدهد. موضوعی که هر روز در مسیر عبور هر شهروندی از خیابانها و کوچههای شهرها قابل مشاهده است و حتی رهبر انقلاب هم در یکی از دیدارهای خود در سال 92 تأکید کردند که «حقیقتاً معماری و نمای تهران، نمای یک شهر اسلامی نیست».از بین دستگاههای دولتی، معاونت معماری و شهرسازی وزارت راه و شهرسازی، متولی اصلی پایش، تنظیم قوانین و نظارت بر این موضوع به شمار میرود. از آنجا که دولت به عنوان قوه مجریه، نهاد اجرایی برای اجرای قوانین محسوب میشود، انتظار میرود دستگاههای دولتی علاوهبر تدوین قوانین مربوطه، پیگیر اجرا و نظارت بر این قوانین هم باشند.