مدیر عامل شرکت شهرکهای کشاورزی:
توسعه گلخانهها راهکار مقابله با کمآبی در کشاورزی است
مدیر عامل شرکت شهرکهای کشاورزی راهکار مقابله با چالش کمآبی در کشاورزی را کشت گلخانهای دانست.
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، علی اشرف منصوری در یک نشست خبری از رشد پنج برابری واگذاری شهرکهای کشاورزی با هدف تولید در یکسال گذشته خبر داد و افزود: عبور از چالشهای موجود و مقابله با تحریمهای ظالمانه آمریکا تنها با تکیه بر تولید داخل و اجرای برنامههای اقتصادی مقاومتی و اقدام انقلابی در بخشهای مختلف تولید به ویژه در توسعه شهرکهای کشاورزی همچون توسعه کشتهای متراکم و گلخانهای امکانپذیر است.
منصوری ادامه داد: برای مقابله با سه چالش بیکاری، کمآبی و بهرهوری تولید و صادرات توجه به تولید محصولات گلخانهای، توسعه آبزیپروری و دام و طیور از سوی شرکت شهرکهای کشاورزی در راس برنامهها قرار گرفته است.
وی اضافه کرد: در کشت آزاد برای تولید هر کیلوگرم گوجه فرنگی و خیار 300 تا 400 لیتر آب مصرف می شود درحالیکه در فضای گلخانه با 25 تا 30 لیتر همین میزان محصول تولید میشود که این امر بیانگر افزایش میزان بهرهوری و کاهش مصرف آب در فضای
گلخانه است.
مدیرعامل شرکت شهرکهای کشاورزی ادامه داد: این شرکت در بیش از 125 هزار هکتار از اراضی کشور کار استعدادیابی برای توسعه شهرکهای کشاورزی انجام داده است که در صورت حمایت دولت و اقتصاد منابع اعتباری در آینده بسیار نزدیک شاهد تحول اساسی در این زمینه خواهیم بود.
منصوری ادامه داد: در یکسال گذشته بیش از سه هزار هکتار زمین در شهرکهای کشاورزی با هدف توسعه کشت گلخانه، آبزیپروری و طیور به سرمایهگذاران به صورت اجاره به شرط تملیک واگذار شد که این رقم پنج برابر کل فعالیت شهرکهای کشاورزی در ادوار گذشته است.
وی افزود: در سطح دو هزار و 319 هکتاری شهرکهای کشاورزی اقدام به طراحی تفصیلی کردهایم که این میزان از رشد هشت برابری نسبت به دورههای گذشته برخوردار است.
به گفته این مقام مسئول در یکسال اخیر در 14 استان کار استعدادیابی شهرکهای کشاورزی صورت گرفت و این درحالی است که در سالهای 92 تا 96 کار استعدادیابی تنها در 16 استان انجام شده بود. شهرکهای کشاورزی از رشد 220 درصدی برخوردار است. هم اکنون 20 شهرک در حال بهرهبرداری و احداث است درحالیکه درگذشته جمعا 9 شهرک داشتیم.
منصوری ادامه داد: در یکسال اخیر بیش از 714 میلیارد تومان پرونده در اختیار بانک قرار گرفته که با پیگیریهای صورت گرفته تا کنون بیش از 600 میلیارد تومان از تسهیلات معرفی مصوب شده و سرمایهگذاران در حال تکمیل مدارک جهت انعقاد قرار داد هستند که این میزان معرفی و تصویب تسهیلات شش برابر کل فعالیت شرکت شهرکهای کشاورزی در گذشته است.
وی کل مساحت گلخانههای کشور را 12 هزار و 500 هکتار اعلام کرد و افزود: البته برنامهریزی کردهایم که سطح گلخانهها را در چشمانداز آتی به 48 هزار هکتار برسانیم که البته این امر نیازمند حمایت تمامی دستگاههاست.