چامسکی:
حرکت ایران به سمت استقلال دلیل نفرت آمریکا است
تحلیلگر مطرح آمریکایی، حرکت ایران به سمت استقلال بعد از انقلاب اسلامی را یکی از دلایل نفرت آمریکا از تهران دانسته است.
«نوام چامسکی» تحلیلگر و نظریه پرداز مطرح آمریکایی، در مصاحبهای حرکت ایران به سمت استقلال بعد از انقلاب اسلامی سال ۱۳۵۷ را یکی از دلایل نفرت آمریکا از تهران دانسته است.
وی در این مصاحبه همچنین اتهامات کشورهای غربی علیه ایران را رد و تصریح کرده «مرتجعترین» کشورها در منطقه غرب آسیا کشورهای تحت حمایت آمریکا هستند. او از حکومت سعودی و امارات به عنوان دو مورد از این کشورها نام برده است.
او در ادامه به یکی از مطالب منتشرشده در روزنامه نیویورکتایمز درباره تفکرات ترامپ درخصوص ایراناشاره کرده و بر اساس آن، توضیحاتی را درباره تفکر نهادینهشده در محافل سیاسی آمریکا در قبال تهراناشاره کرده است.
چامسکی گفت: در این مطلب [نیویورکتایمز] آمده که ترامپ فکر میکند احیای تحریمها باعث خواهد شد تولید سلاح در ایران متوقف شود و سرکوبگریها در داخل ایران و مداخلههای این کشور در خاورمیانه کاهش پیدا کند.
او گفت: اول از همه، آیا ترامپ واقعاً اینطور فکر میکند؟ احتمالاً نه. آیا این حرف حقیقت دارد؟ یک ذره هم واقعیتی در آن وجود ندارد. مرتجعترین کشورها در خاورمیانه آنهایی هستند که ما حمایتشان میکنیم.
چامسکی در ادامه تصریح کرد: ایران، در مقایسه با عربستان سعودی، نروژ حساب میشود. درباره خشونت در خاورمیانه هم، اقدامات عربستان سعودی و امارات متحده عربی در یمن که ما ازشان حمایت میکنیم، از هر چیزی بدتر است.
این استاد دانشگاه در ادامه در جواب این سؤال که ریشه نفرت سیاسیون در آمریکا از ایران چیست گفت: بسیار ساده است: در سال ۱۹۷۹ [۱۳۵۷ شمسی] ایران به سمت استقلال حرکت کرد. بدتر از آن، آنها یک فرد مستبد منصوب آمریکا که همسو با منافع آمریکا بر این کشور حکومت میکرد را سرنگون کردند.
وی در ادامه تصریح کرد: آنها (سیاسیون در آمریکا)، این را فراموش نخواهند کرد. در واقع، اندکی بعد از انقلاب ایران، آمریکا از حمله عراق به ایران که حملهای ویرانگر بود، حمایت کرد.
به گزارش فارس، چامسکی در ادامه تصریح کرد حمایتهای آمریکا از عراق در دوران جنگ تحمیلی، در حالی بود که این کشور از سلاحهای شیمیایی استفاده کرده و صدها هزار نفر را به کشتن داد.
این نظریهپرداز تصریح کرد: عراق، از سلاحهای شیمیایی استفاده میکرد و صدها هزار نفر از مردم را میکشت، اما حمایتها از این اقدامات در سراسر جنگ ادامه داشت.