kayhan.ir

کد خبر: ۱۴۰۱۳۱
تاریخ انتشار : ۲۷ مرداد ۱۳۹۷ - ۲۱:۱۷
یک کارشناس اقتصادی:

رانت خوراک ارزان پتروشیمی‌ها تصمیم دولت است

یک کارشناس پتروشیمی اظهار کرد: اگر‌چه ظاهرا وزارت نفت در مورد نرخ خوراک پتروشیمی‌ها سکوت کرده، اما مطمئنا این تصمیم وزارت نفت بوده است و این نظر دولت است.

امین صباحی در گفت‌و‌گو با خبرگزاری فارس با ‌اشاره به نامه اخیری که مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی به مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی درخصوص تعیین نرخ خوراک گاز واحدهای پتروشیمی نوشته است، گفت: دو ماه پیش معاون وزیر نفت در مورد خوراک پتروشیمی‌ها دستوری را صادر کرد و گفت خوراک پتروشیمی‌ها را براساس نرخ ارز 3 هزار و 800 تومانی تسعیر کنید.
وی ادامه داد: الان بحث اصلی این است که آقایان دولتی که توپ نرخ خوراک را پاسکاری می‌کنند می‌دانند اصل قضیه تعیین نرخ ارز پتروشیمی‌ها با نرخ 3 هزار و 800 تومان این است که پتروشیمی‌ها پول خود را وارد سامانه نیما کنند که این کار را انجام ندادند پس چرا آقایان دولتی مصوبه 22 خرداد خود را تغییر نمی‌دهند؟ عجیب‌تر آنکه حالا که بسته جدید ارزی تعیین شده الان دوباره گفته‌اند نرخ خوراک بر اساس همان مصوبه قبلی باشد.
این کارشناس پتروشیمی گفت: اگر چه ظاهرا وزارت نفت در مورد این موضوع سکوت کرده است اما مطمئنا این تصمیم وزارت نفت بوده است و این نظر دولت است؛ باید از آقایان پرسید اگر نظر شما این نیست پس چرا سکوت کرده‌اید؟
صباحی ادامه داد: الان که پتروشیمی‌ها ارزشان را در بازار ثانویه با نرخ 8 هزار تومان می‌فروشند این چه منطقی است که باید دوباره این رانت داده شود؟
وی افزود: چه طور آنها ارزشان را با قیمت 8 هزار تومان می‌فروشند اما خوراکشان را باید با نرخ 3 هزار و 800 بگیرند چرا نباید خوراکشان با قیمت ارز ثانویه باشد؟
به گفته این کارشناس پتروشیمی اگر نرخ خوراک پتروشیمی‌ها را براساس نرخ ارز بازار ثانویه محاسبه کنیم 40 هزار میلیارد تومان به درآمد دولت اضافه می‌شود.
صباحی تصریح کرد: ما دقیق حساب کردیم، در بدبینانه‌ترین حالت 35 هزار میلیارد تومان به درآمد دولت اضافه خواهد شد.
وی گفت: اینکه آقای مهدوی می‌گوید خوراک دیگر کشور‌ها ارزان‌تر از ایران است باید پرسید کدام کشور‌ها؟ اگر منظورشان کشور عربستان است عربستان دو هلدینگ سابیک و آرامکو را دارد که متعلق به دولت است و عربستان دوست دارد به این پتروشیمی‌های دولتی خوراک را مفت بدهد چون درآمدش باز می‌گردد دوباره به جیب دولت عربستان.
به گفته این کارشناس الان دولت چرا باید خوراک ارزان بدهد و این تا کجا باید ادامه یابد؟ اکنون باید قیمت خوراک به گونه‌ای باشد که زنجیره پتروشیمی تشکیل شود.صباحی ادامه داد: جالب است بدانید این دوستانی که امروز می‌گویند باید قیمت خوراک ارزان باشد دو هفته پیش لایحه‌ای برده بودند در دولت که فرمول خوراک گاز را تغییر دهند و به دنبال ارزان‌تر کردن نرخ هستند و دنبال این هستند که متان را به 7 سنت برسانند.