kayhan.ir

کد خبر: ۱۳۸۹۹۸
تاریخ انتشار : ۱۴ مرداد ۱۳۹۷ - ۲۲:۱۴
میرسلیم:

سیاست‌های انقباضی دولت برای مهار تورم بنگاه‌های اقتصادی را ورشکسته کرد

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه این افتخار نیست که در برخی از شهرک‌های صنعتی تا ٧٠ درصد کارگاه‌ها تعطیل‌ هستند، گفت: پنج سال است که برای مهار تورم سیاست‌های انقباضی به کار گرفته شده، اما بازار کار را بی‌رمق و رکود را بر سراسر کشور حاکم کرده است.

سید مصطفی میرسلیم در گفت‌وگو با مهر با بیان اینکه نبود ثبات اقتصادی کنونی متأثر از عوامل متعدد است، افزود: اولا باید توجه داشته باشیم که شرایط رکود، کشور را بسیار آسیب‌پذیر می‌کند و کرده است. آن لنگری که کشور را حتی در تلاطم‌های شدید اقتصادی از ناپایداری و التهاب مصون نگاه می‌دارد، همانا رونق و‌اشتغال مولد است. پنج سال است که برای مهار تورم سیاست‌های انقباضی به کار گرفته شده، اما بازار کار را بی‌رمق و رکود را بر سراسر کشور حاکم کرده است. البته بطور موقت تا سال گذشته تا حدودی تورم مهار شد اما به چه قیمتی؟ به قیمت کاهش قدرت خرید مردم. این سیاست مناسب اوضاع کشور نبود و اگر هم اثر مثبت موقت داشت باید هرچه سریع‌تر راهکار مناسب برای جلوگیری از گسترش بیکاری و ورشکستگی بنگاه‌های اقتصادی و ریشه دواندن رکود اتخاذ می‌شد. این افتخار نیست که در برخی از شهرک‌های صنعتی تا ٧٠ درصد کارگاه‌ها تعطیل‌ هستند.
وی اظهار داشت: پشتوانه اصلی و ماندگار اقتصاد کشور،‌اشتغال مولد است که مهم‌ترین رکن سرمایه میهنی است و نَه استخراج بعضاً غیرصیانتی نفت و فروش ارزان آن و اسیر ماندن بخشی از ثمن آن در بانک‌های خارجی. در کشوری که رکود حاکم و مزمن شود، به کار و‌اشتغال مولد صدمه می‌خورد و پول آن کشور متزلزل می‌شود زیرا درآمد ملی ناشی از فعالیت مولد کاهش پیدا می‌کند، پس کشور ما رتبه خود را در مقایسه با کشورهایی که از نظر‌اشتغال مولد فعال‌اند از دست می‌دهد و در نتیجه ارزش پول ملی که ملاکی برای ارزش سرمایه میهنی است در برابر سایر ارزها سقوط می‌کند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: علامت‌های متعددی همراه این سقوط ارزش پول است؛ نرخ بهره بانکی که سال‌های متمادی است بطور متوسط بیش از ٢٠ درصد است. کدام تولید‌کننده می‌تواند از بانک‌ها وام بگیرد و با سود ناشی از تولید خود که امروزه در بهترین شرایط به زحمت بالغ بر ۵ تا ١٠ درصد می‌تواند بشود، اقساط خود را پرداخت کند؟ پس تولیدکنندگانی که آلوده به تسهیلات بانکی شده‌اند، از پس تعهدات خود بر نمی‌آیند و مبالغی را که بانک‌ها اختصاص به‌اشتغال مولد داده‌اند، برنمی‌گردد و بانک‌ها را با مشکل تراز منفی مواجه می‌کند. میرسلیم با‌اشاره به اینکه سر منشأ وضع موجود را انحرافی و انحراف‌آفرین می‌بینم، گفت: انحرافی است زیرا باعث شکاف اجتماعی و افزایش فاصله بین دهک‌های اول و دهک‌های آخر شده است یعنی تضعیف عدالت اجتماعی و گسترش تبعیض. انحراف‌آفرین می‌دانم زیرا این ثروت‌های بادآورده اغلب به ویژه‌خواری پیوند خورده و صاحبان آن ثروت‌ها نمی‌خواهند شاهد از بین رفتن ارزش آن باشند. وی اظهار داشت: امروز در انبان بیت‌المال، موش افتاده است و بسیاری از آنچه به خزانه سرازیر می‌شود به صورت انحرافی به تباهی کشانده می‌شود؛ پس قدم اول، کوشش صادقانه و غیرجانبدارانه در ریشه‌کنی مفاسد است؛ صادقانه یعنی بین ادعا و عمل فاصله نباشد و غیرجانبدارانه، یعنی اگر فساد در خودمان و خویشاوندان‌مان و همکاران و یارانمان باشد، به آن رحم نکنیم و رگ و ریشه آن را بزنیم؛ البته نتیجه آن، کسب اعتماد عمومی مردم و همراهی آنها با دولت در عبور از شرایط دشوار است.