نمایندگان مجلس و کارشناسان سیاسی
دستیابی به منافع از طریق مذاکره با آمریکا در خوشبینانهترین حالت سادهاندیشی است
نمایندگان مجلس شورای اسلامی، کارشناسان و فعالان سیاسی با بیان اینکه حصول منافع از طریق مذاکره با آمریکا در بهترین حالت ساده اندیشی است تصریح کردند کوتاه آمدن در برابر دشمنی که خود را در موضع مسلط میبیند بزرگتریناشتباه است.
محمدحسین صفارهرندی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در نشست بصیرتافزایی در مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس گفت: کوتاه آمدن در قبال دشمنی که خودش را موضع تسلط میبیند، بزرگتریناشتباه است. در سال پایانی جنگ زمانی که صدام خودش را در موضع تسلط دید، با پذیرش قطعنامه توسط ایران، جنگ را تمام نکرد و ادامه داد.
صفارهرندی افزود، اکنون هم اگر دلیل اینکه تحریمها آزاردهنده بوده و وضعیت ما را بر هم زده است بعضیها وضعیت کنونی را با هرجومرج آخر جنگ تشبیه میکنند و میگویند چارهای نیست که به نوشیدن جام زهری که امام هم به خاطر حفظ کشور این کار را کرد، تن دهید.
وی بااشاره به تاریخ پایان جنگ، یادآور شد: تاریخ به ما میگوید بعد از پذیرش قطعنامه 598 جنگ تمام نشده و ادامه داشته است همچنانکه ما در عملیات مرصاد و در جبهههای جنوب شهدای زیادی را دادهایم.
صفار هرندی ضمن بیان اینکه وقتی تن به قبول شرایط طرف مقابل میدهید، لزوماً به آن چیزی که به شما وعده دادهاند، دسترسی پیدا نمیکنید، یادآور شد: در زمان پایان جنگ، گروهی از سیاسیون بر این عقیده بودند که «جنگ، جنگ تا پیروزی» و باید آن پیروزی را دستمایه یک معادله خوب قرار دهیم اما وقتی در این زمینه ناکام ماندند و در جبهههای نبرد شکست میخوردیم، سرانجام گفتند که دیگر نمیتوان این راه را ادامه داد پس به سمت این برویم که جنگ را به هر قیمتی تمام کنیم.
صفار هرندی وقایع سیاسی کنونی بینالملل را همچون وقایع سالهای پایانی جنگ دانست و گفت: در روزهای گذشته رئیسجمهوری آمریکا از مذاکره با ایران بدون هیچ پیششرطی سخن گفت و عدهای از موضع ساده لوحانه و عدهای هم با شیطنت این موضوع را دست گرفتند که نباید تعلل کرد و باید مذاکره کرد. البته وزیر امور خارجه با صحبتهایی، این پیشنهاد را زایل کرد و چندین پیششرط گذاشت.
حصول منافع از مذاکره با آمریکا
در بهترین حالت سادهاندیشی است
نماینده کلیمیان ایران در مجلس شورای اسلامی نیز در گفتوگو با فارس بااشاره به پیشنهاد اخیر رئیسجمهور آمریکا به ایران گفت: از نظر اصول اخلاقی و انسانی هیئت حاکمه آمریکا مدتهاست که ثابت کرده که به هیچ یک از اصول انسانی پایبند نیستند و از نظر پایبندی به آنچه که خودشان عرف بینالمللی میگویند نیز پایبند نبودند و این عدم پایبندی از گذشته مشخص بوده و در دولت فعلی آمریکا اظهرمنالشمس شده است.
سیامک مرهصدق اظهار داشت: با سیستم حاکمیتی که معلوم نیست چه کسی در آن حرف میزند، مذاکره کردن آن هم با گذشت چند هفته از بدعهدی این کشور در رابطه با برجام چیزی جز اتلاف وقت نیست و نام دیگری بر آن نمیتوان گذاشت. هدف آمریکا از مذاکره آن است که همیشه نظرات خودش را به دیگران تحمیل کند.
وی افزود: عرصه دیپلماسی عرصه مسائل اخلاقی نیست اما آمریکا به قوانین همین حوزه نیز پایبند نیست و با رویهای غیرمنطقی و زورگویانه فقط به دنبال این است که تنها اهداف تعداد معدودی از سرمایهداران آمریکایی را مورد حمایت قرار دهد. مذاکره کردن با چنین کشوری چه فایدهای دارد؟ و دیگر اینکه کسانی که با آمریکا مذاکره کردهاند به چه نتیجهای رسیدهاند؟
نماینده کلیمیان ایران در مجلس اظهار داشت: بسیاری از کشورهایی که ماهیت انقلابی و مستقل داشتند در دام مذاکره با آمریکا افتادند و بعد به زائدهای از سیستم سرمایهداری تبدیل شدند و اقتصاد و حیاتشان به اقتصاد و حیات آمریکا وابسته شده و آمریکا هرلحظه که اراده کند میتواند آنها را از هستی ساقط کند.
وی افزود: اینکه چشمانمان را ببندیم و خودمان را فریب دهیم و فکر کنیم از مذاکره با آمریکا منافعی عایدمان خواهد شد، در بهترین حالت باید آن را سادهاندیشی دانست.
مبنایی برای مذاکره با آمریکا وجود ندارد
جواد منصوری سفیر اسبق ایران در چین نیز در گفتوگو با مهر پیرامون پیشنهاد اخیر ترامپ درخصوص مذاکره با ایران پس از وارد آوردن فشارهای سنگین علیه ملت ایران اظهارداشت: عملکرد یک سال و نیم گذشته دولت ترامپ نشان داده که وی به هیچ یک از موازین و اصول دیپلماسی و قواعد بینالملل اعتنایی ندارد و بنابراین نمیتوان به وعدهها، شعارها و مواضع آنها اعتماد کرد.
وی گفت: رئیسجمهور آمریکا به طور دائم نظرات خودش را تغییر میدهد و در عمل هم به هیچ یک از وعدههایی که داده، عمل نمیکند، ترامپ در همین مدت زمانی که رئیسجمهور آمریکا است نشان داده که حتی نمیتواند با همسایگان خود هم تعامل و مناسبات صحیحی داشته باشد و امروز شاهدیم که با اکثر آنها مشکل دارد.
کارشناس مسائل بینالملل افزود: بنابراین هیچ دلیلی وجود ندارد که ما به پیشنهاد دولتی که بدون توجه به موازین بینالمللی از توافق هستهای ایران یا همان برجام خارج میشود و میگوید قرارداد دیگری را تنظیم کنیم توجه کنیم.
منصوری ادامه داد: به نظر من بخش عمدهای از افکار عمومی جهان دید مثبتی نسبت به ترامپ و مواضع وی ندارند چرا که در این مدت شاهد سیاستهای تخریبی، ماجراجوییها و اقدامات غیرعقلانی دولت وی بودهاند.
وی تصریح کرد: اعلام آمادگی آمریکا برای مذاکره با ایران تازگی ندارد اما حتی اگر آنها بارها هم این موضوع را بیان کنند، چون مبنایی برای مذاکره میان ما و آمریکا وجود ندارد دلیلی برای پاسخگویی نمیبینیم و توجیهی برای عملی شدن خواسته و پیشنهاد آنها پیدا نمیکنیم.
موضع مقتدرانه ایران سردمداران آمریکا را
به تناقضگویی واداشته است
حجتالاسلام محمدحسن ابوترابیفرد امام جمعه موقت تهران نیز عصر پنجشنبه در یادواره شهدای آزاده در اردبیل بااشاره به توئیت اخیر دونالد ترامپ رئیسجمهور آمریکا علیه ملت ایران، اظهار داشت: از یک سو رئیسجمهور آمریکا در توئیت با زبان گستاخانه و با کلمات عاری از ادب ایران را تهدید میکند و از سوی دیگر ملتمسانه و با موضع ضعف خواستار مذاکره بدون شرط با مسئولان کشورمان میشود.
وی با بیان اینکه این رفتارهای دوگانه حکایت از تناقضگویی رئیسجمهور آمریکا است، تصریح کرد: این تناقض ناشی از موضع مقتدرانه ملت ایران در طول چهار دهه انقلاب بوده و حکایت از درماندگی دشمنان در مقابل این قدرت مردمی است.
امام جمعه موقت تهران دلیل تناقضگویی در بین سردمداران آمریکا و سایر دشمنان را نشانهای از قدرت انکارناپذیر انقلاب اسلامی دانست و یادآور شد: در حالی که آمریکا هر روز با هر بهانهای و از سوی هر جبههای از مقاومت تحقیر میشود، اقتدار و حقانیت جمهوری اسلامی مرزها را در هم میشکند.
محسن اسماعیلی عضو مجلس خبرگان رهبری نیز در گفتوگو با مهر بااشاره به پیشنهاد رئیسجمهور آمریکا مبنی بر مذاکره با ایران، با بیان اینکه پیشنهاد مذاکره از طرف آقای ترامپ قابل اعتماد نیست اظهار داشت: مذاکره برای رسیدن به توافق است اما وقتی فردی به توافقهای حقوقی -گذشته از توافقهای اخلاقی- پایبند نیست، چگونه پیشنهاد مذاکره مجدد میدهد؟
اگر دنبال مذاکره بودید
چرا برجام را پاره کردید؟!
حجتالاسلام عباس محمدحسنی رئیسسازمان عقیدتی سیاسی ارتش نیز در جمع فرماندهان و مدیران ارشد ستاد نیروی هوایی مستقر در تهران گفت : ما یقین داریم ترامپ دروغگو است. پاره کردن سند برجام دلیلی محکم بر دروغ گویی آمریکا است البته در عین حال ما دارای دهها اسناد و مدرک هستیم که نشان میدهد دولتمردان آمریکا خوش عهد و صادق نیستند.
وی بااشاره به رفتار آمریکا درخصوص برجام و خطاب به دونالد ترامپ، اظهار داشت: شما اگر دنبال گفت وگو و مذاکره هستید نخست باید پاسخ بدهید که چرا حاصل مذاکره بینالمللی ایران با شش قدرت خارجی را یک جانبه پاره کردید؟
وی با بیان اینکه ترامپ اگر دنبال مذاکره بود اینگونه با برجام و ملت ایران برخورد نمیکرد، خاطرنشان کرد: آمریکا اگر دنبال مذاکره بود باید نخست برجام فعلی را حفظ و اعتماد ایران را بیش از پیش تقویت میکرد چرا که دولت قبلی آمریکا با لبخندهای دیپلماتیک تا حدودی اعتماد دولتمردان ما را جلب و آنها را پای میز مذاکره کشاند.