kayhan.ir

کد خبر: ۱۳۷۲۱۸
تاریخ انتشار : ۲۵ تير ۱۳۹۷ - ۲۱:۰۹
وزیر راه و شهرسازی:

دولت نباید حتی یک واحد خانه بسازد!

وزیر راه و شهرسازی گفت: بدون شک دولت نباید تحت هیچ شرایطی در حوزه ساخت و ساز وارد شود، به عقیده من اگر قرار باشد عملکرد دولت با ساخت خانه اندازه‌گیری شود، دولت نباید حتی یک واحد خانه بسازد.



گروه اقتصادی-

عباس آخوندی در مدت پنج سالی که وزارت راه را در اختیار گرفته، بارها و بارها با ادبیاتی توهین‌آمیز به مسکن مهر حمله‌ور شده است. او که اصلا کارنامه قابل دفاعی در حوزه مسکن ندارد و طرح‌های جایگزینش برای خانه‌دار شدن مردم یا شکست خورده و یا چندان موثر واقع نشده، گاه و بیگاه به این پروژه ملی که در سال‌های گذشته بسیاری از خانواده‌ها را صاحب خانه کرد، حمله کرده است.
تکمیل واحدهای باقیمانده مسکن مهر دولت دهم در دولت روحانی چند بار به تعویق افتاد. در رمزگشایی از این عملکرد دولت، عبده‌تبریزی، مشاور وزیر راه هفته گذشته گفت که «دولت با آن‌که اصلا اعتقادی به مسکن مهر نداشت» و مدعی شد: دولت یک میلیون و 350 واحد را به اتمام رسانده است.
با این وجود عباس آخوندی در نشست اخیر خود با نمایندگان استان تهران در مجلس باز هم به مسکن مهر انتقاد کرده و اظهارات عجیبی را مطرح کرده است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، وزیر راه گفته است: برخی معتقدند که دولت قبل در حوزه مسکن کار بزرگی کرده و توانست پروژه‌مسکن مهر را آغاز کنند غافل از آنکه این اقدام پس از گذشت 10 سال تنها باعث 2 برابر شدن حجم نقدینگی در کشور شده و مشکلات بسیاری را امروز به وجود آورده که عدم توانایی در تأمین خدمات آن تنها بخشی از این مشکلات به شمار می‌رود.آخوندی که سنگینی سایه عملکرد موفق دولت نهم و دهم را بر سر خود می‌بیند، به اظهاراتی عجیب متوسل شده تا خود را از کم‌کاری در حوزه مسکن تبرئه نماید. او ادعا کرده که مسکن مهر نقدینگی را دو برابر کرده است! در حالی که کارشناسان منتقد دولت‌های نهم و دهم در انتقادات خود میگفتند که این طرح 45 هزار میلیارد تومان به پایه پولی کشور افزوده است، با این اتفاق حداقل میلیون‌ها نفر صاحب خانه شدند اما تنها در دولت اول روحانی حدود 70 هزار میلیارد تومان به پایه پولی افزوده شد ولی کسی عملکرد درخشانی در حوزه ساخت مسکن مشاهده نکرد!
از سوی دیگر حجم نقدینگی که در ابتدای دولت روحانی کمتر از 500 هزار میلیارد تومان بود، هم اکنون از مرز هزار و 500 میلیارد تومان گذشته، اما در حالی که در این دولت مسکن مهر تقریبا سرکوب شد، آخوندی افزایش سه برابری نقدینگی در این پنج سال را به پای مسکن مهر می‌نویسد!
وزیر راه همچنین مدعی شده است که «بدون شک دولت نباید تحت هیچ شرایطی در حوزه ساخت و ساز وارد شود، به عقیده من اگر قرار باشد عملکرد دولت با ساخت خانه اندازه‌گیری شود، دولت نباید حتی یک واحد خانه بسازد.»
این اظهارات آخوندی، پنج سال پس از ریاست او بر وزارتخانه‌ای که متولی بخش مسکن در کشور است، مطرح می‌شود و او پاسخ نداده که وظیفه او در برابر خانه‌دار شدن مردم فرودست چیست و اگر اعتقادی به زمینه‌سازی برای ساخت خانه برای مردم ضعیف ندارد، چرا سکان این وزارتخانه را رها نمی‌کند.
وی که تجربه موفق دولت گذشته درباره کاهش اثر قیمت زمین در قیمت تمام شده مسکن را پشت سر خود می‌بیند، افزوده است: تصور ورود دولت و حذف قیمت زمین از ساختمان اقدامی غیرممکن بوده و در هیچ‌کجای دنیا اجرا نشده است، آیا در بازاری که قیمت همه مواد اولیه بالا رفته است می‌توانیم مسکن را از آن مستثنی کنیم؟ قطعا این مسئله باید در اقتصاد کلان دیده شده و کنترل شود چراکه این امر نیز تحت کنترل بازار است.وزیر راه و شهرسازی در رابطه به افزایش سرسام‌آور قیمت مسکن بویژه در ماههای اخیر، تأکید کرد که با تمام مشکلات و افزایش قیمت‌ها، رشد قیمت مسکن از رشد متوسط سایر کالاها کمتر بوده است. آخوندی گفت: قطعا اتفاقی که در حوزه کلان رخ می‌دهد را نمی‌توان به طور بخشی حل کرد، مسئله‌ای که نه تنها در حوزه مسکن بلکه در تمامی بخش‌ها دیده می‌شود.
یکی دیگر از انتقاداتی که در ماههای گذشته به عملکرد عباس آخوندی وارد شده، تعلل این وزارتخانه در اجرای تکالیف قانونی برای راه‌اندازی سامانه ملی املاک برای دریافت مالیات از خانه‌های خالی است. هرچند حدود ۹ ماه از تصویب این قانون می‌گذرد، هنوز وزارت راه و شهرسازی در اجرای این قانون تعلل می‌کند ولی این بار آخوندی حتی پا را فراتر نهاده و صراحتاً از انجام این وظیفه قانونی سر باز میزند.
وزیر راه و شهرسازی درباره سامانه املاک و اقدامات وزارت راه و شهرسازی میگوید: چندی پیش در این بخش بحث راه‌اندازی سامانه دیگری برای شناسایی و ثبت خانه‌های خالی در استان توسط وزارت راه وشهرسازی مطرح شد که بنده طی نامه‌ای به دولت توضیحات لازم را ارائه کرده و گزارش دادم که امکان انجام این عملیات تنها از طریق شهرداری‌ها امکان‌پذیر است چراکه تنها آنها اطلاعات جزئی تمامی واحدهای مسکونی در حوزه تحت کنترل خود را دارا بوده و این اقدام از عهده وزارت راه و شهرسازی خارج است.آخوندی با سلب مسئولیت از وزارتخانه خود اعلام کرد: دولت مرکزی و شهرداری طی اقدامی مشارکتی این سامانه را راه‌اندازی و در روند اخذ مالیات از خانه‌های خالی گام بردارند!