اخبار ویژه
معلوم است که با این مفاسد مالی نمیتوانید اصلاحطلب باشید
روزنامه اجارهای اعتماد از قول دبیر حزب اتحاد ملت نوشت کسی که مال شبههدار دارد، اصلاحطلب نیست.
علی شکوریراد گفته است: از نظر من کسی که مدعی اصلاحطلبی است اگر عامدانه چراغ قرمز را در چهارراه و خیابان رد کند، دیگر اصلاحطلب نیست. اگر کسی مال شبههدار داشته باشد و حقوق بقیه شهروندان را زیر پا بگذارد یا تبعیض ناروایی برقرار کند، اصلاحطلب نیست. اگر اصلاحطلبی مدیر است، باید به گونهای رفتار کند که کارمندانش او را تحسین کنند. اینها کاملا روشن است. اصلاحطلبی آمیزهای از قانونگرایی و اخلاق و قائل بودن به حکمرانی خوب است.
این سخنان در حالی است که پدرخواندههای طیف مدعی اصلاحطلبی در دو حزب کارگزاران و مشارکت، از آلودگان به رانتها و زد و بندهای اقتصادی محسوب میشوند و برخی حتی محکومیت مالی هم دارند. در جریان بستن لیست اصلاحطلبان برای انتخابات مجلس و شورای شهر نیز، برخی روزنامهها مدعی اصلاحطلبی و فعالان سیاسی این طیف، از زد و بندهای گسترده مالی در تضمین تکلیف لیستها خبر دادند و حتی آفتابیزد نوشت رئیس حزب کارگزاران، از هر نامزد مطالبه 2 میلیارد تومان پول کرده است.
از طرف دیگر مدیر روزنامه اعتماد که این مصاحبه را منتشر کرده، خود از رفقای گرمابه و گلستان شهرام جزایری (فاسد بزرگ اقتصادی دوره اصلاحات) است و جزایری در دادگاه تصریح کرده که هدایایی به الیاس حضرتی داده است.
همچنین باید توجه داشت اگر مدیران حرامخوار نجومی، غارتگران صندوق ذخیره فرهنگیان (16 هزار میلیارد تومان) و پروندههایی از این دست، مفسد اقتصادی و مدعی اصلاحطلبی بودهاند که مورد حمایت سایر اصلاحطلبان قرار گرفتند.
از کلاهبرداری 80 میلیاردی تا حمله به سعید جلیلی
در شرایطی که سعید جلیلی به همراه عموم نیروهای انقلابی و دلسوز کشور در ماههای اخیر و به ویژه پس از تهدیدات اخیر آمریکا، بر همراهی با دولت و کمک برای حل مشکلات تاکید داشتهاند، روزنامه زنجیرهای قانون، به عقدهگشایی علیه جلیلی پرداخته و او را به قدرتطلبی متهم ساخت!
به گزارش رجانیوز، همایش اخیر دانشجویی - مردمی «خسته نیستیم» در تهران و سخنرانی سعید جلیلی در این همایش دستمایه گزارش اخیر روزنامه بدنام «قانون» بود و این درحالی است که جلیلی در همین همایش نیز بر کمک به دولت تاکید داشته و گفت کمک به دولت وظیفه ماست.
جلیلی چند ماه پیش نیز در جمع دانشجویان تاکید کرده بود که اگر امروز بتوانیم مشکلی از مشکلات مردم را حل کنیم اما چون دولت دستمان نیست این کار را نکنیم، این کار نه تنها خیانت بلکه رذالت است.
با وجود این اظهارات صریح در لزوم حمایت و کمک به دولت، انتشار گزارش اخیر روزنامه قانون علیه او تاملبرانگیز بود. از این رو به نظر میرسد روحیه قدرتطلبی و ترجیح منافع حزبی بر منافع ملی اصلاحطلبان به رسانههای این جریان نیز رسوخ کرده و آنان، سایر شخصیتهای سیاسی را هم با ملاکهای بسته خود قضاوت میکنند.
روحیه حمایت از دولت رقیب و کمک به آن برای حل مشکلات، آنچنانکه طی سالهای اخیر جلیلی از خود نشان داده، گویا درمیان اصلاحطلبان جایی ندارد.
گفتنی است روزنامه شبهاصلاحطلب «قانون» که در روزهای اخیر به خاطر تیتر کینهتوزانه علیه جلیلی خبرساز شده، در کارنامه خود سوابق منفی متعددی را به ثبت رسانده است. ازجمله اینکه مردادماه سال گذشته در مطلبی توهینآمیز ضمن ملامت سپاه قدس، شلیک موشکهای سپاه به مقر داعش در دیرالزور را اقدامی تنشزا معرفی کرده و شهادت حججی را نتیجه اشتباهات محاسباتی ایرانیها دانست!
حاشیههای روزنامه قانون البته به اخبار و گزارشات آن محدود نشده و مالک این روزنامه چندی پیش به دلیل فساد اقتصادی دستگیر شده و اکنون در بازداشت به سر میبرد. مالک، مدیرعامل و رئیس شورای سیاستگذاری روزنامه قانون، که همزمان رئیس هیئتمدیره شرکت پدیده تجارت سیوان (از ابربدهکاران بانک سرمایه) هست اخیرا ممنوعالخروج شده است.
در همین راستا اظهارات مامور وصول مطالبات بانک سرمایه درباره نیکوئی، مالک روزنامه قانون خواندنی است. وی دراین باره میگوید: «آقای نیکویی روزنامه قانون که دم از قانون و قانونمداری میزند، از شرکت ما 80 میلیارد تومان گرفته و پس نمیدهد.
وکیلالدوله پرحاشیه از «روایت مردم» شاکی شد
یک نماینده وکیلالدوله از رساندن صدای مردم و بازاریان به گوش دولتمردان شاکی شد.
غلامعلی جعفرزاده که خود را مستقل جا میزند اما جزو وکیلالدولههای نشاندار مجلس محسوب میشود، در گفتوگو با روزنامه ایران، به برنامه مستند «روایت مردم» (با گزارشگری حاج حسین یکتا) حمله کرده و گفت: این مجموعه بیتدبیری صدا و سیماست که آنتن خود را دراختیار عدهای گذاشته که دنبال چیزی جز ماهی گرفتن از آب گلآلود نیستند.
وی میگوید کاش میتوانستیم رئیس صداوسیما را استیضاح کنیم اما توضیح نمیدهد که چرا کفایت طرح یک سوال درست از مدیران دولتی و وزرای مسئول درحوزه اقتصادی را ندارد؟
او همچنین توضیح نداده که فردی جهادی مانند حاج حسین یکتا که 7-8 ماه است عمر خود را درمیان زلزلهزدگان کرمانشاه میگذراند و به رنجها و کمبودهای آنها رسیدگی میکند، چه ماهیگیری میتواند از رساندن گلایههای برحق مردم و فعالان اقتصادی به گوش دولتمردان داشته باشد؟!
یادآور میشود چندی پیش برگزاری جشن تولد پرحاشیه توسط این نماینده مجلس، با اعتراضات گسترده در فضای مجازی مواجه شده بود.
تأکید روحانی بر دروغ بودن صفر شدن فروش نفت قبل از برجام
سخن رئیسجمهور در سوئیس مبنی بر ناتوانی آمریکاییها برای به صفر رساندن فروش نفت ایران، تأیید ادعای منتقدان دولت است. زیرا آمریکا هیچ گاه امکان چنین کاری را ندارد ولی متأسفانه در 5 سال گذشته شخص رئیسجمهور و سایر مسئولین با طرح این ادعای نادرست که اگر برجام نبود فروش نفت ایران به صفر میرسید درصدد بودند برای برجام دستاوردسازی کنند.
به گزارش رجانیوز، آقای روحانی در جریان کنفرانس مطبوعاتی مشترک با رئیسجمهور سوئیس و در پاسخ به سؤالی گفت: «حرفی که برخی مقامات آمریکایی زدند که ما میخواهیم صادرات نفت ایران را به صفر برسانیم، یک گزافهگویی است که هیچ وقت قادر نیستند آن را عملی کنند.»
«براین هوک»، مدیر برنامهریزی وزارت خارجه آمریکا دو روز پیش گفته بود: هدف ما این است که از طریق کاهش درآمدهای نفتی رژیم ایران به صفر، علیه رژیم ایران فشار اعمال کنیم.
پاسخ روحانی به این مقام آمریکایی و تأکید بر اینکه فروش نفت ایران هیچ گاه به صفر نمیرسد، اگرچه اظهارنظری درست و پاسخی مناسب به آمریکاییها بود اما این سخن مغایر با اظهارات چند سال اخیر مقامات دولتی و حتی خود رئیسجمهور بود. چرا که در دولتهای یازدهم و دوازدهم به کرات اعلام میشد که در صورت ادامه روند دولت قبل و نبود برجام، فروش نفت ایران به صفر رسیده و حتی ایران به موقعیت نفت در برابر غذا میرسید! ادعایی که از همان ابتدا مورد تردید و انکار کارشناسان واقع گردید.
به عنوان نمونه دو سال پیش (تیر ماه 95) و همزمان با اولین سالگرد برجام، روحانی در جمع اعضای هیئت دولت گفت: «اگر این مذاکرات نبود چه میشد؟ یکی از گزینههایی که پیش روی مردم بود این بود که مذاکره نکنیم و تحریمها ادامه پیدا کند، فشارهایی را هم که آنها برنامهریزی کرده بودند، یکی بعد از دیگری اجرا بشود. اگر آن گزینه اتفاق میافتاد فروش نفت ما امروز صفر میشد چون در این سه سال 20 درصد به 20 درصد کاهش پیدا میکرد.»
سخنگوی دولت هم گفته بود: «واقعیت این است که اگر برجام نبود، امروز باید نفت در برابر غذا را تحمل میکردیم و امروز باید اقتصاد ریاضتی را به جای اقتصاد مقاومتی در کشور تحمل میکردیم.
این ادعا در حالی بیان شد که از ابتدای سال 2012 که آمریکا و اتحادیه اروپا قوانین تحریم فروش نفت ایران را تصویب میکنند تا 6 ماه پس از آن یعنی نیمه سال 2012 (تیر 91)، فروش نفت خام ایران به صورت میانگین به حدود 1/2 میلیون بشکه در روز میرسد؛ اما پس از آن تا زمان اجرای توافق ژنو (دی 92) به مدت یک سال و نیم میانگین فروش نفت ایران کاهش نمییابد و در بازه 1/1 تا 1/2 میلیون بشکه در روز ثابت باقی میماند.
در واقع این سخن که به زودی فروش نفت ایران به صفر میرسیده، خلاف آمارها و واقعیت موجود است و آمریکا موفق نشده هر 6 ماه، 20 درصد فروش نفت ایران را کاهش دهد. این در حالی است که آمریکاییها حتی در قانون «کاهش تهدید ایران و حقوق بشر سوریه» در سال 2012 مصوب کرده بودند که فروش نفت ایران به صفر برسد اما در عمل نتوانستند حتی فروش نفت ایران را به زیر یک میلیون بشکه در روز برسانند.
علت این ناکامی آمریکا نیز مشخص است و آن اینکه اساساً تحریم دیگری باقی نمانده بود که آمریکا برای کاهش فروش نفت ایران تصویب و اجرا کند و در واقع نهایت اثرگذاری آمریکا برای کاهش فروش نفت ایران همان میزان 1/1 تا 1/2 بود اما در نهایت فروش روزانه 1 میلیون و 580 هزار بشکه به قیمت بالای 100 دلار در اوج تحریمها توسط ایران نقطه مقابل آنچه آمریکا میخواست بود.
به موازات طرح ادعای فوق توسط رئیسجمهور و سایر مقامات دولتی، سعید جلیلی، دبیر سابق شورای عالی امنیت ملی نیز در چند مقطع نسبت به این موضوع واکنش نشان داده و ادعای صفر شدن فروش نفت بدون برجام را رد کرد. جلیلی اردیبهشت ماه امسال در نشست بسیج کشاورزی به این ادعا اشاره و تصریح کرد: «آمریکا امروز دلخوش است که فروش نفت ایران را کاهش دهد اما آیا آمریکاییها فراموش کردهاند وقتی به زعم خودشان چند سال قبل فروش نفت ایران را به 600 هزار بشکه کاهش دادند، ما توانستیم این روند را برگردانیم به گونهای که در تیر ماه 92 در اوج فشارهای تحریمها، ایران توانست فروش روزانه نفت خود را به 1 میلیون و 580 هزار بشکه آن هم به قیمت بالای 100 دلار برساند. امروز با فرآوردههای نفتی پالایشگاه ستاره خلیج فارس که متوسط سنی مسئولان آن 32 سال است، نهتنها نمیتوان نفت ایران را تحریم کرد بلکه این دشمنان هستند که نه برای نفت که برای خرید فرآوردههای نفتی ایران باید صف بکشند.»
جلیلی آذر ماه 95 نیز در این راستا خطاب به دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی همدان گفته بود: میگویند به خاطر برجام داریم نفت صادر میکنیم! مگر قبل از برجام نفت صادر نمیکردیم؟ در مرداد 92 که دولت را تحویل گرفتید یک میلیون و 480 هزار بشکه نفت صادر میکردیم.»