kayhan.ir

کد خبر: ۱۳۶۴۵۷
تاریخ انتشار : ۱۵ تير ۱۳۹۷ - ۲۲:۰۲
واکنش توهین‌آمیز فرانسه به احضار سفیر خود در تهران

از برگزاری نشست‌های گروهک تروریستی منافقین در پاریس حمایت می‌کنیم!

یک مقام در وزارت خارجه فرانسه گفت که به دلیل خروج نام گروهک تروریستی منافقین از شمار سازمان‌های تروریستی مدنظر اروپا، این سازمان می‌تواند نشست‌ها و فعالیت‌های خود را در صورت عدم اخلال در نظم عمومی، برگزار کند.
سرویس سیاسی-

هفته گذشته پایتخت فرانسه مثل همیشه میزبان همایش اجاره‌ای منافقین علیه جمهوری اسلامی ایران بود؛ مراسمی که هر ساله با حضور مقامات غربی، آمریکایی و سعودی انجام می‌شود.
اما مسئله‌ای حیرت‌آور، سکوت بی‌مبنا و تأمل‌برانگیز وزارت خارجه مقابل این اقدام کشور فرانسه بود و حداقل انتظار آن بود که محمدجواد ظریف و وزارت متبوعه‌اش، قبل برگزاری سیرک سازمان منافقین سفیر فرانسه را احضار و هشدارهای لازم را می‌دادند و اگر فرانسه این‌بار هم جدی نمی‌گرفت، سطح روابط را کاهش می‌دادند. اقدامی که متاسفانه صورت نگرفت و دو روز پس از برگزاری نمایش مضحک تروریست‌های گروهک منافقین و پس از اعتراض‌های متعدد از سوی محافل مختلف سیاسی و همچنین نمایندگان مجلس بهرام قاسمی سخنگوی وزارت امور خارجه از احضار سفیر فرانسه به وزارت امور خارجه به دلیل حمایت از فعالیت‌های گروه تروریستی منافقین خبر داد.
بهرام قاسمی گفت: «دستیار مدیرکل اروپای وزارت امور خارجه روز گذشته با احضار سفیر فرانسه در تهران حمایت این کشور از فعالیت‌های گروهک تروریستی منافقین را شدیدا مورد اعتراض قرار داد. در این احضار به سفیر تاکید شد نباید اجازه داد تا برخی جریان‌های افراطی که دارای ماهیت تروریستی هستند - اگرچه کوچک و بی‌ارزش - در پناه اصل آزادی بیان به ترویج افراط‌گرایی و تروریسم بپردازند.»
وی افزود: «در این دیدار همچنین با اشاره به تجمع اخیر منافقین در پاریس و حضور مقامات تندرو و افراطی آمریکایی در آن، به حضور تعدادی از مقامات سابق و ایراد سخنان مداخله‌گرانه و تفرقه‌افکنانه علیه مردم ایران اعتراض شد. سفیر فرانسه اعلام داشت مراتب را بلافاصله به دولت خود منتقل و پاسخ را اعلام خواهد کرد».
واکنش توهین‌آمیز فرانسه
هرچند در سایه انفعال دستگاه سیاست خارجی کشورمان انتظار چندانی از نتیجه این احضار نمادین نمی‌رفت اما واکنش توهین‌آمیز فرانسه به احضار سفیر خود در تهران که به نوعی دهن‌کجی و به سخره گرفتن مسئولان وزارت امور خارجه ایران بود، به روشنی ضرورت «اخراج سفیر فرانسه» از کشورمان که پیش‌تر نیز از سوی نمایندگان مجلس و محافل سیاسی و رسانه‌ای به دولت گوشزد شده بود را عیان کرد.
یک منبع آگاه در وزارت خارجه فرانسه با تایید احضار سفیر این کشور در تهران از سوی وزارت خارجه ایران در اعتراض به برگزاری نشست سالانه سازمان مجاهدین خلق در «ویل‌پنت» پاریس گفت که همان‌طور که سفیر فرانسه در تهران نیز تاکید کرده، پاریس از ایدئولوژی، اهداف و فعالیت‌های سازمان مجاهدین خلق پشتیبانی‌ نمی‌کند.
این منبع آگاه تاکید کرد بر اساس این رویکرد دولت فرانسه، هیچ مقام فرانسوی در این نشست شرکت نکرد.
با این وجود او تصریح کرد که به دلیل خروج نام این سازمان (گروهک تروریستی منافقین) از شمار سازمان‌های تروریستی مدنظر اروپا، این سازمان می‌تواند نشست‌ها و فعالیت‌های خود را در صورت عدم اخلال در نظم عمومی، برگزار کند.
وزارت خارجه باید سفیر فرانسه را اخراج کند
چهارشنبه گذشته محمدرضا پورابراهیمی در اخطار دستور در پایان جلسه علنی بیان کرد: در هفته‌ای که پشت سر گذاشتیم شاهد اقدام وقیحانه از سوی دولت فرانسه که منافقین را در پاریس جمع کردند، بودیم. این اقدام کاملا بی‌شرمانه علیه جمهوری اسلامی بود. انتظار ما از رئیس‌جمهور و وزیر امور خارجه این است که این موضوع را به شکل جدی پیگیری کنند و اینگونه برای ما قابل قبول نیست.
وی در ادامه بیان کرد: ما در حالی که مذاکرات را برای ماندن یا نماندن در برجام با کشورهای اروپایی پیگیری می‌کنیم، شاهد این رفتار کشور فرانسه هستیم که بر اساس هیچ کدام از قوانین بین‌المللی قابل قبول نیست. در هیچ کجای قوانین بین‌المللی این موضوع تایید نمی‌شود که کشوری کسانی را که ۱۷هزار شهید را در دوران انقلاب اسلامی به عنوان شهدای ترور از ما گرفته‌اند با این وضعیت اسفباری که در کشور ما ایجاد کرده‌اند دور هم جمع کنند. وی افزود: جمهوری اسلامی ایران نباید به یک تذکر بسنده کند بلکه باید سفیر فرانسه از ایران را اخراج می‌کرد. این رفتار را فرانسه هر ساله علیه جمهوری اسلامی ایران انجام می‌دهد و بار اول آنان نیست. در سال گذشته نیز منافقین را در آنجا جمع کردند، آنها موضوع براندازی را پیگیری می‌کنند، آنها با صراحت و با کمال بی‌شرمی منافقینی را که دست‌شان به خون شهدای ما در کشور آغشته است و حتی بعضی از این افراد توسط پلیس اینترپل تحت پیگیری هستند را به دور هم جمع می‌کنند. وی در پایان گفت: انتظار ما از مجلس این است که کمیسیون امنیت ملی به این موضوع ورود پیدا کند، این کمیسیون باید در این روزها بیانیه صادر می‌کرد. آقای رئیس‌جمهور چرا در اروپا موضع نمی‌گیرد؟ هیئت‌رئیسه این موضوع را پیگیری کند و تکلیفی برای کمیسیون امنیت ملی تعیین کند.