kayhan.ir

کد خبر: ۱۳۶۴۰۸
تاریخ انتشار : ۱۵ تير ۱۳۹۷ - ۲۰:۵۲

پایان کار عاملان حمله به متروی توکیو

دولت ژاپن رهبر یک فرقه آخرالزمانی و 6 تن دیگر از اعضای آن را که در سال ۱۹۹۵ دست به حمله با گاز مرگبار سارین در متروی توکیو زده بودند، اعدام کرد.

به گزارش خبرگزاری رویترز، در جریان حمله ۱۹۹۵ به این مترو دست کم ۱۳ تن کشته شدند و ترس و نگرانی در ژاپن گسترده شد.
فرقه آخرالزمانی موسوم به «حقیقت عالی آئوم» ترکیبی از مدیتیشن هندو و بودایی با آموزه‌های آخرالزمانی در سال‌های مختلف دست به حملات و جنایاتی مرگبار زد که از جمله آن می‌توان به حمله با گاز سارین در متروی توکیو در مارس ۱۹۹۵‌اشاره کرد. در جریان آن حمله، ۱۳ تن کشته و دست کم ۵۸۰۰ تن دیگر نیز مصدوم شدند که آثار آن تاکنون باقی است.
ظاهرا انگیزه این حمله، اعتقادات مذهبی اعضای این فرقه بود هرچند آنان هرگز به ارتکاب جرم اعتراف نکردند و گفتند که در آن فرقه، اقداماتی از این قبیل به طور علنی مورد بحث قرار نمی‌گیرد.
شینزو ماتسوموتو، رهبر این فرقه که با نام «شوکو آساهارا» شناخته می‌شود، دیروز به دار آویخته شد.
6 نفر دیگر از اعضای این فرقه نیز اعدام شدند. وزارت دادگستری ژاپن اعدام هفت تن از اعضای این فرقه را تایید کرده است. این افراد در زندان‌های مختلف اعدام شدند.
حکم اعدام در ژاپن به ندرت اتفاق می‌افتد، اما نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که اکثرمردم این کشور با حکم اعدام موافق هستند.
رهبر این فرقه که در سال ۱۹۸۷ تاسیس شده، اعلام کرده بود که آمریکا به ژاپن حمله می‌کند و آن را به زباله‌دان اتمی خود بدل خواهد کرد.
این فرقه در زمان اوج خود ۱۰ هزار عضو در ژاپن و سراسر دنیا داشت که برخی از آنها از دانش آموختگان دانشگاه‌های ژاپن بودند.
این فرقه که در شماری از کشورهای جهان سازمان تروریستی شناخته شده، به ارتکاب عملیات خشونت‌آمیز دیگری هم متهم بوده است.به طور مثال افراد این فرقه به حمله شیمیایی با استفاده از گاز سارین در سال ۱۹۹۴ نیز متهم بودند. در آن حمله که در یکی از محله‌های شهر ماتسوموتو اتفاق افتاد، هشت نفر کشته شدند و چند صد تن آسیب دیدند اما آسیب آنها جدی نبود.
ژاپن در کنار آمریکا، تنها عضو گروه هفت کشور صنعتی جهان است که هنوز مجازات اعدام را لغو نکرده و صدور احکام اعدام برای برخی جرایم همچنان در قوانین ژاپن وجود دارد و گاه به اجرا گذاشته می‌شود.
حکم اعدام در ژاپن با دار و در داخل محوطه زندان اجرا می‌شود. در اجرای حکم، سه مامور اعدام همزمان دکمه باز شدن دریچه زیر پای محکومان را فشار می‌دهند تا هیچکدام مطمئن نباشد که عامل مرگ آنان بوده است.
در برخی سال‌ها، اجرای احکام اعدام در ژاپن افزایش قابل توجهی داشته و از جمله بین سال‌های ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۶، احکام اعدام 24 تن به اجرا درآمد.
به گزارش بی.بی.سی در گذشته، احکام اعدام به منظور عبرت دیگران در ملاء عام به اجرا در می‌آمد اما امروزه این شیوه وحشیانه دانسته و ملغی شده است و تنها ماموران اعدام و یک فرد روحانی بر اجرای حکم نظارت دارند.