با وجود ابلاغ دستورالعمل قانون بودجه
نوبخت: قانون حذف یارانهپردرآمدها قابلیت اجرا ندارد!
رئیسسازمان برنامه و بودجه در توئیتی عجیب مدعی شد با وجود ابلاغ دستورالعمل اجرایی تبصره ۱۴ قانون بودجه، قانون حذف ۳ دهک پردرآمد یارانهبگیر قابلیت اجرا ندارد.
دستورالعمل اجرایی تبصره 14 قانون بودجه سال 97 از سوی معاون اول رئیسجمهور به دستگاهها ابلاغ شده است.
یک بخش از تبصره 14 به موضوع حذف 3 دهک بالای درآمدی از دریافت یارانه نقدی پرداخته و دولت براساس قانون بودجه مکلف شد تا دو ماه پس از ابلاغ قانون، دستورالعمل را تهیه و تدوین کند. حال بماند که در مدت زمان تعیینشده این دستورالعمل تدوین و ابلاغ نشد، اما حواشی دیگر پیرامون این موضوع حساس وجود داشت که دور از ذهن افکار عمومی و رسانهها بود.
محمدباقر نوبخت در توئیتی به مطرح شدن حذف 3 دهک واکنش نشان داده و در اظهارات جنجالی و مغایر با قانون گفته است: «همان طور که در زمان بررسی لایحه بودجه 97 در مجلس نیز اعلام کردیم، حذف یارانه 3 دهک قابلیت اجرایی ندارد و حتی با وجود مضایق اقتصادی نیز پرداخت یارانهها در سال 97 به همان صورت قبلی ادامه خواهد یافت؛ برای مردم نگرانی ایجاد نکنید».
با اندکی تأمل و دقت در اظهارات سخنگوی دولت و رئیسسازمان برنامه و بودجه به وضوح مشخص است که آقای نوبخت مخالف اجرای قانون است و به صراحت گفته آن را اجرا نمیکند. چرا قانون قابلیت اجرا ندارد، مگر وظیفه دولت فراهم کردن بسترهای عملیاتی شدن آن نیست.
این اظهارات را باید در راستای قانونگریزی و استنکاف از اجرای قانون تلقی کرد که بدعتی خطرناک محسوب میشود و بدتر از آن، از سوی رئیسسازمان برنامه و بودجه که در راس اجرای قوانین بالادستی قرار دارد و باید چتر نظارتی و کنترلی بر عملکرد دیگر دستگاه داشته باشد بعید است.
تاکید بر عدم اجرای قانون نه تنها جایگاه سازمان مذکور را تضعیف میکند که پایبندی مقامات قوه مجریه به قانون را تحتالشعاع قرار داده و خدشهدار خواهد کرد.همیشه مسئولان به جامعه گوشزد میکنند قانون بد از بیقانونی بهتر است و از مردم میخواهند که قانون را در هر حالتی رعایت کنند. علاوهبر این برخی مسئولان فعلی ،دولت قبل را متهم به قانونگریزی میکردند. بنابراین دیدگاه خارج از عرف آقای نوبخت توجیه منطقی و قانونی ندارد.
کما اینکه حذف سه دهک بالای جامعه که ثروتمندان و غیرنیازمندان به یارانه 45 هزار و 500 تومانی را تشکیل میدهد قطعاً شدنی است اما به نظر میرسد علاقه چندانی برای ایجاد فراهم کردن بسترهای عملیاتی ندارند. علاوهبراین نباید سخنگوی دولت برای وزارتخانه متولی این قانون یعنی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تعیین تکلیف کند. چنانکه احمد میدری معاون وزیر کار چندی پیش درباره آمادهسازی بانک اطلاعاتی یارانهبگیران سخن گفته بود.بر اساس تبصره 14 قانون بودجه سال 97 دولت به استناد ماده 39 برنامه ششم توسعه و قانون هدفمندی یارانهها باید به تدریج برای حذف سه دهک بالای درآمدی اقدام کند.به گزارش فارس، سال 92 تیم اقتصادی دولت و نوبخت گفته بود پرداخت یارانه به همه عدالت نیست، بلکه مساوات است و برای اینکه بتوانیم ثروتمندان را شناسایی کنیم، بانک اطلاعاتی طراحیشده و یک سال زمان نیاز است.از سال 92 بیش از 5 سال میگذرد و نهتنها در گذر زمان قانون به درستی اجرا نشد که اکنون با اصل آن مخالفت میشود.