kayhan.ir

کد خبر: ۱۳۵۶۳۶
تاریخ انتشار : ۰۵ تير ۱۳۹۷ - ۲۱:۴۶

مرثیه‌ای برای ساکنان شهرک‌های شیعه‌نشین فوعه و کفریا

چهار سال از محاصره ظالمانه دو شهرک شیعه‌نشین« فوعه» و «کفریا» در استان ادلب سوریه توسط گروه‌های تروریستی گذشته، اما هیچ وجدان بیداری نیست که این جنایت و مرگ تدریجی را ببیند و نهادهای غربی و همیشه مدعی حقوق بشر نیز لال شده‌اند.

فوعه و کفریا همچنان در محاصره گروه‌های سلفی و تکفیری قرار دارد و مردم این دو منطقه زیر شدیدترین فشار‌ها در سوریه روزگار می‌گذرانند. محاصره فوعه و کفریا 4 سال پیش آغاز شد. پس از اشغال استان ادلب در شمال غرب سوریه (هم‌مرز با ترکیه) از سوی تروریست‌های تکفیری، این دو شهرک شیعه‌نشین که در 10 کیلومتری شمال شهر ادلب قرار دارند از 28 مارس 2015 (8 فروردین 94) به محاصره کامل تروریست‌ها درآمد و از آن روز به صورت روزانه هدف حملات تروریست‌ها قرار می‌گیرد.
 به گزارش ایرنا اهالی فوعه و کفریا در این مدت برای دفاع از جان خود و خانواده‌هایشان کمیته‌های مردمی تشکیل داده‌اند و هر روز با تروریست‌ها مبارزه می‌کنند. محاصره و نفوذ تروریست‌ها به مناطق فوعه و کفریا به منظور قتل عام شیعیان ساکن در آن و حذف این منطقه از روی نقشه جغرافیای انسانی و نظامی انجام می‌شود که با رشادت مدافعان این هدف هنوز محقق نشده است.
محاصره کفریا و فوعه درحالی وارد چهارمین سال خود می‌شود که هیچ اقدامی توسط مجامع بین‌المللی برای رفع درد و رنج این مردم صورت نگرفته فقط به این دلیل که مردم این شهر طرفدار دولت بشار اسد هستند و حاضر به مشارکت در طرح تجزیه سوریه نیستند.
کمک‌های محدود غذایی به هزاران تن از اهالی این دو شهرک فقط از طریق هواپیما و چتر صورت می‌گیرد و مردم این دو شهرک تحت محاصره تروریست‌ها حتی از ابتدایی‌ترین امکانات زندگی و درمان نیز محروم هستند.
ساکنان این شهرک‌ها کمک‌های غذایی را جیره‌بندی کرده‌اند طوری که یک فرد برای چهار روز خود تنها از دو قرص نان و یا کمتر استفاده
می‌کند.
غذای گرم در این مناطق به فراموشی سپرده شده و عمده غذای مردم عدس و ماکارونی است که آن هم با هزار گرفتاری بر روی هیزم پخت می‌شود. آنچه وضعیت انسانی زنان و کودکان این دو شهرک را به شدت وخیم کرده محرومیت آنها از خدمات ابتدایی پزشکی به ویژه واکسن‌های ضروری برای پیشگیری از بیماری‌های مسری و غیرمسری است که به دلیل شرایط محاصره بی‌رحمانه و کمبود امکانات رفاهی از جمله لباس و پوشاک افزایش یافته است.