علت تغییر طعم آب برخی شهرها اعلام شد
مدیرکل دفتر نظارت بر کنترل کیفیت شرکت آب و فاضلاب کشور با اشاره به افت کیفیت آب در شهرهای کم بارش گفت: تغییر طعم آب در اصفهان و برخی نقاط دیگر به دلیل تعویض منابع آبی آنهاست.
کوشیار اعظم واقفی در حاشیه بازدید خبرنگاران از تصفیهخانه جنوب تهران در گفتوگو با خبرگزاری فارس، در پاسخ به این سؤال که شهرهایی که دارای تنش آبی هستند و تعداد آنها حدودا ۳۳۴ شهر است، آیا به لحاظ کیفیت نیز آب شرب آنها تحت تأثیر قرار میگیرد، اظهار داشت: شهرهایی که دارای تنش آبی هستند به لحاظ کمیت، آب شرب آنها کاهش یافته، بنابراین کیفیت
آب شرب این شهرها نیز تحت تأثیر قرار میگیرد.
وی درخصوص تغییر طعم آب شرب اصفهان گفت: آب برداشتی از زایندهرود کاهش یافته است، به همین دلیل منابع آب زیرزمینی که با حفر چاههای جدید ایجاد شده وارد مدار شده و در طعم آب شرب اصفهان به نسبت سالهایی که از آبهای سطحی استفاده میشد تغییراتی ایجاد کرده است.
مدیرکل دفتر نظارت بر کنترل کیفیت شرکت آب و فاضلاب کشور خاطرنشان کرد: آب سفرههای زیرزمینی قطعا املاح زیادی دارد، اما برای سلامت هیچ مشکلی ایجاد نمیکند و فقط طعم آب است که تغییر کرده، چرا که آب شرب به شدت تحت آزمایش آزمایشگاهها قرار میگیرد. واقفی درخصوص شوری آب خوزستان نیز گفت: شوری آب خوزستان، بویژه آبادان به خاطر کاهش بارشهاست که در پنجاه سال اخیر بیسابقه بوده و همچنین برگشت آب رودخانه بهمنشیر است که مشکلاتی را ایجاد کرده.
وی افزود: قرار است با ورود طرح آبرسانی غدیر تا ۱۵تیرماه جاری مشکل شوری آب خوزستان و آبادان نیز برطرف شود. همچنین مدیرکل نظارت و کنترل کیفیت شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور در جمع خبرنگاران، اظهار داشت: در کل کشور 834 واحد آزمایشگاهی داریم که آزمایشگاههای مرکزی معمولا کاملتر هستند و حتی قابلیت سنجش میزان فلزات سنگین و سموم را نیز دارا هستند ولی آزمایشگاههای دیگر پارامترهای میکروبی، فیزیکی، شیمیایی و... را کنترل میکنند.
واقفی افزود: در سطح کشور یک تیم ممیزی حرفهای به منظور سنجش آزمایشگاههای کنترل کیفیت آب ایجاد کردهایم که این تیم بر روی مقایسه بین دادههای آزمایشگاهی و سنجش دقت آزمایشگاهها متمرکز شدهاند.
وی با بیان اینکه از نظر نظارت کیفی و سنجش کیفیت آب در سطح روز دانش دنیا قرار داریم گفت: ما در هر منطقهای که زندگی میکنیم به طعم آب آن منطقه عادت داریم که این طعم به میزان املاح آب بستگی دارد.
مدیرکل نظارت و کنترل کیفیت شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور ادامه داد: آبی که مناسب شرب است نمیتواند بدون املاح باشد و وجود املاح در آب به معنای غیرقابل شرب بودن آن نیست.