یک مسئول:
22 درصد نیاز کشور به چای از تولید داخل تامین میشود
رئیسسازمان چای کشور با بیان اینکه خوشبختانه چای ایرانی بین مردم طرفدار دارد گفت: ذائقه مردم دوباره به سمت چای ایرانی در حال بازگشت است.
حبیب جهان ساز با بیان اینکه 22 درصد نیاز کشور به چای از طریق تولید داخل تامین میشود، گفت: 90 درصد از بازار داخلی چای توسط چای کاران استان گیلان و حدود 10 درصد نیز توسط چای کاران استان مازندران تامین میشود.
وی اضافه کرد: ظرفیت چای ایران در گذشته بیشتر از شرایط فعلی بود و برنامهریزیهایی که انجام میدهیم نیز برای رسیدن به ظرفیت گذشته است. در گذشته در بعضی از سالها 30 الی 40 هزار تن از نیاز بازار توسط چای کاران داخلی تامین میشد.
رئیسسازمان چای کشور بااشاره به موانعی که باعث کاهش ظرفیت چای کاران شده است، اظهار کرد: فراز و فرودهای تولید به ویژه در زمینه اصلاح ساختار چای و باغات باعث آسیب دیدگی چای داخلی شد. البته با فرآیندی که شروع شده است، کشاورزان امیدوار شدهاند صنعت چای مجددا رشد کند.
وی درباره اقدامات انجام شده گفت: دولت توانسته است اعتبارات خرید تضمینی چای را تامین کند تا پولها به موقع به کشاورزها پرداخت شود و از نظر قیمت نیز تا حدودی رضایت کشاورز تامین میشود. همچنین با پرداخت تسهیلات ارزان قیمت، باغهای رها شده به کشاورزان داده شود. بازپرداخت این تسهیلات بعد از چند سال از محل فروش برگ سبز انجام میشود. در این روش، حدود پنج هزار هکتار از اراضی مجددا به چرخه تولید برگشت داده میشود.
جهان ساز ادامه داد: همچنین دولت، صندوق حمایت از چای کاران را ایجاد کرد؛ تقریبا 51 درصد از سهام این صندوق برای تولیدکنندهها از جمله باغداران و کارخانه داران است و 49 درصد را نیز خود دولت موظف به تامین اعتبارات است تا از تولید کنندگان صنعت چای حمایت شود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، رئیسسازمان چای کشور ضمن تاکید بر اینکه باید ذائقه مردم را به سمت چای ایرانی ببریم، عنوان کرد: خوشبختانه بعد از برداشت امسال، در کارخانجات، خیلی چای باقی نمانده است یعنی چای ایرانی بین مردم طرفدار دارد و ذائقه مردم دوباره به سمت چای ایرانی در حال بازگشت است.وی به واردات چایاشاره کرد و عنوان داشت: دلایلی که چای خارجی مصرف بیشتری دارد، بسته بندی شکیل و داشتن طعمهای مختلف است. صنایع داخلی نیز باید به این سمت بروند که هم چای خوب تولید کنند و هم بسته بندی شکیلی انجام دهند.