kayhan.ir

کد خبر: ۱۳۵۰۱۶
تاریخ انتشار : ۲۹ خرداد ۱۳۹۷ - ۲۱:۱۵
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس:

اختصاص ارز دولتی به کالاهای لوکس با حمایت از تولید ملی مغایرت دارد

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: شرایط نابسامان در بازار سکه، نتیجه سیاست‌های غلط بانک مرکزی در افزایش سود سپرده‌های بانکی تحت عنوان فروش اوراق با سود ۲۰ درصد است.

سید ناصر موسوی لارگانی در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، با‌اشاره به نقش بانک مرکزی در التهابات بازار سکه طی روزهای اخیر اظهار کرد:  این شرایط نابسامان که در بازار سکه به وجود آمده،  نتیجه سیاست‌های غلط بانک مرکزی در افزایش سود سپرده‌های بانکی تحت عنوان فروش اوراق  با سود ۲۰ درصد است. در واقع بانک مرکزی تصور کرد با فروش این اوراق می‌تواند میزان نقدینگی را تا حدودی کاهش داده  و کنترل بازار را به دست بگیرد.
وی افزود: اما این طرح نه تنها موجب کاهش التهابات در اقتصاد کشور نشد بلکه حتی شرایط را دشوارتر کرد؛ زیرا مردم برای خرید اوراق با سود بالاتر، سرمایه خود را از سپرده‌های ۱۵درصدی خارج و به خرید اوراق با سود  ۲۰ درصد اقدام کردند که در نتیجه بانک‌ها تقریبا با کاهش سرمایه مواجه شدند.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس ادامه داد: بانک مرکزی سپرده‌های کوتاه مدت با سود ۲۰ درصد را با نام اوراق مشارکت عرضه می‌کند که این میزان سود به سرمایه مردم در بلندمدت ضربه وارد می‌کند.
موسوی لارگانی بیان کرد: معتقدم زمانی می‌توانیم اقتصاد کشور را تحت کنترل خود در بیاوریم که با توجه به دغدغه جدی مسئولان جهادی و اقتصادی کشور و همچنین مقام معظم رهبری تحت عنوان عدم واردات کالای‌های غیرضروری عمل کنیم اما متاسفانه در عمل  ما شاهد آن نیستیم.
وی گفت: اختصاص دادن ارز دولتی به تمام کالاهای وارداتی اصلا کار صحیح و درستی نیست، رئیس‌بانک مرکزی و حتی سخنگوی دولت اذعان می‌کنند حتی برای  واردات کالاهای لوکس هم ارز رسمی تخصیص خواهند داد که این با گفته‌های رهبری مغایرت دارد.
نماینده مردم فلاورجان در مجلس شورای اسلامی افزود: حال شما تصور کنید که  طبل حمایت از کالای ایرانی  به صدا در می‌آوریم  و به واردات کالاهای لوکس هم ارز دولتی می‌دهیم که این امر نشدنی است.
موسوی لارگانی با تاکید بر وجود سوءمدیریت در بانک مرکزی تصریح کرد: در واقع بروز اینگونه ضعف در مدیریت‌های کلان کشوری  بیانگر این است که ما  بیشترین ضربه‌های اقتصادی و سیاسی را  از مدیرانی که نگرش‌های مردمی  ندارند می‌خوریم.وی با ارائه راهکارهای برون رفت از شرایط فعلی اقتصادی تشریح کرد: برای خروج از این التهاب‌ها، تنها تک نرخی کردن ارز به داد اقتصاد ارزی کشور می‌رسد اما  به طوری که برنامه کوتاه مدت و بلندمدت  این طرح بطور سنجیده و کامل تدوین شود نه اینکه در هنگام بروز دست اندازهای اقتصادی، بانک مرکزی به فکر برنامه‌ریزی بیفتند و دستورالعمل‌های بی‌پایه و اساسی را برای مهار بازار پیاده کند که عملا نتیجه آن را هم اکنون می‌بینیم.