سخنگوی وزارت خارجه:
اروپاییها برای ارائه تضمینهای برجامی وقت زیادی ندارند
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: اروپاییها برای ارائه تضمینهای برجامی وقت زیادی ندارند.
بهرام قاسمی سخنگوی وزارت امور خارجه در نشست خبری با اشاره به مذاکرات ایران و اروپا درخصوص برجام اظهار کرد: گفتوگوها میان دو طرف ادامه دارد و آخرین آن هم در تهران و در سطح کارشناسی بود و در سطوح بالاتر نیز در آینده جلساتی میان دو طرف برگزار خواهد شد. اگر اتحادیه اروپا علاقهمند است که در برجام باقی بماند و بر این موضع خود مصر است بهتر است هر چه زودتر تضمینهای لازم را برای انجام تعهدات برجامی خود در کنار روسیه و چین به ایران ارائه کند. زمان مشخصی را برای اینکه در چه زمانی میتوانیم به این تفاهم و نتیجهگیری برسیم را نمیتوانم اعلام کنم اما اتحادیه اروپا زمان زیادی ندارد.
قاسمی درخصوص اختلافات گروه 7 و مسئله برجام در آن نشست گفت: نسبت به اینکه در جهان امروز بتوانیم بدون حضور آمریکا همکاریهای برجامی خود را انجام دهیم، خوشبین هستم اما طرفهای مقابل باید رضایت ایران را کسب کنند.
سخنگوی وزارت خارجه با بیان اینکه با توجه به عهدشکنیهای آمریکا در معاهدات بینالمللی با بدبینی به رفتارهای آنها نگاه میکنیم، گفت: توصیه میکنیم کره شمالی مراقب بدعهدیهای آمریکا باشد.
همکاری ایران و روسیه
وی درخصوص مواضع روسیه درباره حضور میدانی ایران در سوریه گفت: موضعگیری جدید رخ نداده است، مواضع روسیه درباره سوریه و ایران کاملا روشن است. روابط و رایزنیهای ما خصوصا در روند آستانه ادامه دارد و روز گذشته روسای جمهور دو کشور دیدار داشتند. حضور ما در سوریه به درخواست دولت این کشور است و هدف آن مبارزه با تروریسم است و آنچه در برخی رسانهها به قول مقامات روسی مطرح شد، در مذاکرات طرفین چنین مواضعی تایید نشد، همکاریهای خود را تا بازگشت ثبات و امنیت به سوریه به خوبی ادامه میدهیم.
سخنگوی وزارت خارجه با اشاره به تداوم تماس با اروپاییها و همچنین گزارشهایی مبنی بر پیشنهاد فرانسه برای یک توافق جدید گفت: ما غیر از برجام موضوع دیگری برای مذاکره نداریم.
شومن فریبکار
به گزارش تسنیم، قاسمی درخصوص پیام اخیر ویدئویی نتانیاهو و ادعای وی درباره کمک در عرصه آب گفت: نمیدانم تا چه حد باید به صحبتهای یک شومن فریبکار پاسخ داد، بار اولش نیست از این صحبتها میکند، بهتر است وی ابتدا از کشتار مردم فلسطین و جنایتهایی که هر روز مرتکب میشود دست بردارد. قطعا ایران و ملت ایران توانایی حل و فصل مسائل خود را دارند و نیازی به این شعبده بازی ندارند. فکر میکنم در پی شکست وی در سفر به 3 کشور اروپایی در همراه کردن آنها با آمریکا درخصوص برجام بتوان این رفتار بچهگانه وی را تفسیر کرد.
تغییر رفتار ایران
وی درخصوص ادعای ترامپ مبنی بر تغییر رفتار ایران در منطقه پس از خروج آمریکا از برجامگفت: ترامپ حرفهای عجیب و غریب میزند، من نمیدانم منظور این صحبتها چیست و مفهوم این سخنان غیرقابلدرک است. ترامپ معمولا سخنانی میگوید که از سوی مقامات و سران کشورها مطرح نمیشود. ایران مواضعش درباره تمامی مسائل کاملا روشن است، درباره تروریسم و غرب آسیا کاملا مشخص است و چیزی تغییر نکرده است.
سخنگوی وزارت خارجه درخصوص مسکوت ماندن دو ماهه تصویب FATF و موضع دولت و تبعات آن برای ایران گفت: درباره این لایحه حدود 2 سال کار کارشناسی در ارگانهای ذیربط در وزارت خارجه، شورای عالی امنیت ملی، وزارت اطلاعات و نهادهای اقتصادی صورت گرفته بود و تصور این بود روز گذشته این لایحه به تصویب برسد، اما با توجه به مخالفت برخی نمایندگان و اصرار آنها برای اصلاحاتی در آن و تصور اینکه روز گذشته لایحه شاید رای لازم را به دست نمیآورد، بحثهایی مطرح بود. نماینده دولت روز گذشته مزایای تصویب لایحه را تشریح کرد اما نهایتا تصمیم مجلس این شد که لایحه مورد رایگیری قرار نگیرد و پس از دو ماه مجددا درباره آن صحبت شود. البته جای خرسندی دارد که این لایحه در کمیسیون مربوطه امضا شده و امیدواریم در دو ماه آینده این لایحه تصویب شود، تصویب این لایحه مزایای بسیاری برای ایران دارد و گواه آن کار کارشناسی زیادی بود که در سازمانهای مختلف از دیدگاههای مختلف درباره آن انجام شده است.
نگرانی بیاساس
بهرام قاسمی سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین در واکنش به بیانیه پایانی اجلاس سران گروه هفت در کانادا و بیان برخی درخواستها و ادعاها درخصوص ایران این بیانیه را مداخلهجویانه توصیف کرد.
قاسمی با رد نگرانی بیاساس گروه هفت درخصوص برنامه صلحآمیز هستهای ایران، به برنامه مشروع دفاعی موشکی جمهوری اسلامی ایران اشاره و تاکید کرد: دولت و ملت ایران بدون تأثیرپذیری از جنجالهای سیاسی و اتهامات کذب و بیاساس، در مقابل تهدیدهای دشمنان خود مصمم و قاطع بوده و برای دفاع از کیان کشور و تأمین امنیت مردم از دکترین دفاعی خود که توسعه توانمندی دفاعی و بازدارنده موشکی است و منافاتی با هیچ قطعنامه سازمان ملل متحد ندارد، نخواهد گذشت.