kayhan.ir

کد خبر: ۱۳۴۴۲۱
تاریخ انتشار : ۲۱ خرداد ۱۳۹۷ - ۲۱:۱۵

میوه‌ای که هم غذا و هم سم‌زدا است!

«توت» که معمولا در فصل بهار در بسیاری از نقاط مختلف کشورمان می‌رسد، از میوه‌های بسیار مفید و مغذی است که اثرات شگفت‌انگیزی در تامین سلامتی و درمان برخی بیماریها دارد.


مزاج «توت» گرم و تر است و از نظر خصوصیت غذایی‌، خود به تنهایی یک غذای کامل به حساب می‌آید که با خیز حرارتی فصل بهار می‌رسد و منبع حرارتی بدن را در بهار تنظیم می‌کند.
هر یک فنجان توت حاوی 0/9 گرم پروتئین است و پروتئین توت، پروتئین گیاهی است که فقط 1/1 گرم چربی دارد و حاوی 16 میلی‌گرم کلسیم است. قند موجود در توت سفید برای کسانی که مبتلا به مرض قند هستند ضرر ندارد و به همین علت به آنها توصیه می‌شود به جای قند، چای را با توت خشک بخورند.
این میوه خوشمزه دارای آنتی‌اکسیدانی به نام آنتوسیانید است؛ آنتی‌اکسیدان موجود در این میوه فواید بسیاری برای سلامتی دارد که یکی از آنها کاهش میزان کلسترول بد خون و جلوگیری از ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی است. نقش دیگر آنتی‌اکسیدان‌ها پیشگیری از سرطان است، به همین دلیل مصرف توت برای پیشگیری از سرطان توصیه می‌شود.
توت سفید حاوی فیبر فراوانی است، به همین دلیل ملین خوبی است و توت در سهل کردن جریان ادرار نیز نقش دارد.
مصرف این میوه، وزن را کاهش می‌دهد. طبق یافته‌های پژوهشگران فیبرهای نامحلول موجود در توت کالری جذب شده در بدن را کاسته و موجب کاهش وزن می‌شود؛ توت حاوی مقدار قابل توجهی ویتامین c و آهن است، از این رو مصرف آن برای کسانی که کم‌خونی دارند، توصیه می‌شود.
جوشانده پوست خشک شاخه‌های جوان و تازه درخت این میوه، ملین و روان‌کننده مزاج است و توت به علت داشتن انواع ویتامین‌های گروه B در کاهش و رفع ترس، عصبانیت، خمودی، اضطراب و هیجان موثر است. ویتامین A موجود در توت باعث رشد ناخن‌ها و تقویت چشم نیز می‌شود.