kayhan.ir

کد خبر: ۱۳۴۳۹۷
تاریخ انتشار : ۲۱ خرداد ۱۳۹۷ - ۰۰:۱۷
روحانی در اجلاس سران شانگهای:

فرصت برای کشورهای باقیمانده در برجام محدود است

رئیس‌جمهور گفت: جمهوری اسلامی ایران فرصت محدودی را در اختیار کشورهای باقیمانده در برجام قرار داده تا چنانچه در عمل بتوانند نسبت به اجرای تمامی موارد توافق‌شده در برجام تضمین لازم را ارائه نمایند، به حضور خود در این توافق ادامه دهد.

حجت‌الاسلام روحانی در هجدهمین اجلاس سران عضو سازمان همکاری شانگهای، تلاش ایالات متحده برای تحمیل سیاست‌های خود بر دیگران را خطری در حال گسترش دانست و تاکید کرد: تحریم‌های یکجانبه به روند تجارت مشروع بین‌المللی خدشه وارد می‌کنند.
روحانی اضافه کرد: تحریم‌های یکجانبه نه تنها با قوانین و مقررات بین‌المللی مغایرند، بلکه در روند تجارت مشروع بین‌المللی نیز خدشه وارد می‌کنند. در این زمینه، امنیت انرژی و برخورد غیرسیاسی با آن از الزامات توسعه منطقه‌ای و جهانی است و ضرورت دارد جامعه بین‌المللی در برابر سوءاستفاده ابزاری از موضوع انرژی ایستادگی کند.
رئیس قوه مجریه خاطرنشان کرد: بی‌تردید یکجانبه‌گرایی اقتصادی، سیاسی و حقوقی در مسیر تضعیف همگرایی منطقه‌ای است. در این زمینه، تلاش ایالات متحده  برای تحمیل سیاست‌های خود بر دیگران، خطری در حال گسترش است.
وی تاکید کرد: نمونه اخیر یکجانبه‌گرایی و بی‌اعتنایی آمریکا به نظرات جامعه بین‌المللی، تصمیم آن کشور به خروج از برجام است. جمهوری اسلامی ایران تاکنون به تمامی تعهدات خود وفق برجام عمل نموده و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تاکنون 11 مرتبه پایبندی کشورم به تعهدات برجامی را تأیید نموده است.
رئیس‌جمهور اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران فرصت محدودی را در اختیار کشورهای باقی مانده در برجام قرار داده تا چنانچه در عمل بتوانند نسبت به اجرای تمامی موارد توافق شده در برجام تضمین لازم را ارائه نمایند، به حضور خود در این توافق ادامه دهد. مطمئنا آمریکا عکس‌العمل دیگران نسبت به خروج خود از برجام را رصد کرده و عدم پاسخ نسبت به این اقدام را به منزله بی‌هزینه بودن یکجانبه‌گرایی قلمداد می‌کند که نتیجتا آثار بسیار زیانباری برای جامعه جهانی دربر دارد.
روحانی همچنین ضمن استقبال از تلاش‌های روسیه و چین برای حفظ  برجام به موضوع تروریسم هم اشاره کرد و گفت: جمهوری اسلامی ایران طی دهه‌های گذشته با پدیده شوم تروریسم در داخل و مناطق حاشیه‌ای خود مواجه بوده و تجارب ارزشمندی در مهار و تضعیف این جریان دارد که در این زمینه می‌تواند به همکاری با دولت‌های عراق و سوریه جهت مبارزه با داعش اشاره نماید.
روحانی بیان داشت: ایران به نقش خود در برابر برقراری صلح و ثبات و توسعه منطقه‌ای واقف و با توجه به ظرفیت‌های قابل توجه همچون جمعیت جوان و تحصیلکرده، منابع غنی انرژی و معادن بی‌شمار و همچنین موقعیت راهبردی به عنوان شریک مستقل و مطمئن آماده گسترش همکاری‌های اقتصادی و بین‌المللی و منطقه‌ای باشد.
آماده تقویت روابط اقتصادی
با «اولان‌باتور» هستیم
رئیس‌جمهور همچنین در حاشیه این اجلاس و در دیدار «خالتما باتولگا» رئیس‌جمهور مغولستان گفت: توسعه روابط اقتصادی مورد تاکید ما و به نفع ملت‌های دو کشور است. ما بخش خصوصی و بازرگانان ایرانی را برای مشارکت در طرح‌های توسعه‌ای مغولستان تشویق می‌کنیم.
وی با اشاره به نقش روابط بانکی برای تقویت همکاری‌های اقتصادی مشترک، اظهار داشت: سرمایه‌گذاران ایرانی قادرند در زمینه‌های دامی در مغولستان سرمایه‌گذاری
کنند.
رئیس‌جمهور با استقبال از گسترش روابط تهران- اولان‌باتور در همه عرصه‌ها تصریح کرد: تهران آماده توسعه و تقویت روابط اقتصادی و تجاری با مغولستان است و باید از همه ظرفیت‌ها و فرصت‌های موجود در دو کشور برای تعمیق مناسبات مشترک بهره گرفت.
تاکید رئیس‌جمهور
بر توسعه همکاری‌های بانکی ایران و هند
روحانی در دیدار «نارندرا دامورداس مودی» نخست‌وزیر هندوستان نیز، با ابراز خرسندی از روند رو به توسعه روابط تهران- دهلی‌نو،  از مشارکت فعال هندوستان در طرح توسعه بندر چابهار استقبال کرد و گفت: بندر چابهار به عنوان پل ارتباطی هند به افغانستان و آسیای مرکزی تا اروپای شرقی می‌تواند روابط تاریخی و تجاری دو کشور و منطقه را  بیش از پیش مستحکم سازد.
وی تاکید کرد که جمهوری اسلامی ایران از گسترش و تعمیق روابط همه جانبه با هندوستان به عنوان یک کشور دوست در منطقه استقبال می‌کند و آماده همکاری‌های راهبردی با این کشور است.
رئیس‌جمهور با اشاره به اهمیت نقش همکاری‌های بانکی در توسعه روابط اقتصادی بر تسریع در اجرای توافقات اخیر سران دو کشور در دهلی نو تاکید کرد و اجرای این طرح‌ها را گامی در مسیر توسعه بیش از پیش روابط دو کشور
دانست.
نارندرا دامورداس مودی نخست‌وزیر هندوستان نیز در این دیدار با اشاره به شتاب در روند توسعه مناسبات تهران- دهلی‌نو گفت که کشورش مصمم به توسعه همه‌جانبه روابط با ایران است.
به گزارش تسنیم، نخست‌وزیر هندوستان همچنین در این دیدار اهمیت و جایگاه ویژه بندر چابهار برای توسعه همکاری‌های منطقه‌ای را مورد تاکید قرار داد.