نگاهی به دیروزنامههای زنجیرهای
مشکل سیاست خارجی کشور استقلال و مقاومت است!
روزنامه زنجیرهای همدلی در سرمقاله خود با عنوان «پنج منهای یک، از رویا تا واقعیت» نوشت:«شرایط اقتصادی، سیاسی و اجتماعی جمهوری اسلامی بهگونهای نیست که با تکیه بر آن بتوان از تهدیدها عبور کرد. وجود منفی افکار عمومی نسبت به وعدههای دولت، مشکلات تامین مایحتاج عمومی، اعتصابات صنفی، تشدید تنشها به دلیل بحران آب در برخی استانهای کشور، وضعیت محیطزیست یا بحران هویت ملی، از جمله تهدیدهاییست که باید جمهوری اسلامی آنها را به درستی مدیریت کند.»
سرویس سیاسی-
این روزنامه زنجیرهای تاکید بر آرمانها و ارزشهای اسلامی و انسانی انقلاب را در تعارض با منافع ملی توصیف کرده و در ادامه نوشت: «با توجه به افکار منفی جامعه نسبت به دولت و تحولات جدید بینالمللی، شرایط داخلی و خارجی مهیای پیوند دادن منافع ملی با منافع بشریت و تصمیماتی با توجیهات ارزشی نیست».
همدلی در ادامه استقلال و مقاومت را مشکل اصلی سیاست خارجی جمهوری اسلامی دانسته و با ارائه راهکار بده بستان سیاسی به جای گفتمان استقلال خواهی و مقاومت نوشت:«دولت روحانی و مجموعه حاکمیت میتواند با شناخت زمینههای داخلی و بینالمللی از تصمیماتی که احتمال شکست آن بالا است، دوری گزینند و با کاستن از نگاههای ارزشی و مرزبندی بین منافع ملی با ایدئولوژی و با رویا، از احتمال تصمیمهای نادرست بکاهند و با گفتوگو و تعامل و بدهبستان سیاسی با واقعیات داخلی و خارجی روبهرو شوند. چیزی که در این سالها در گفتمان هستهای ایران کمتر شاهد بودیم و بیشتر گفتمان غالب بر سیاست خارجی بهطور عام و سیاست هستهای بهطور خاص، عدالت، استقلال و مقاومت بوده است؛ که ریشه در تعریف جمهوری اسلامی از هویت فراملی بهجای هویت ملی و امت بهجای ملت دارد».
در همراهی مدعیان اصلاحات با غرب برای خلع سلاح ایران گفتني است که آمريکا و اروپا براي تسليم کردن جمهوري اسلامي ايران قطعا به کمک بازواني در داخل ايران نياز خواهند داشت، که انديشکده کاتو در گزارشي مفصل به دولت کنوني آمريکا تقويت اين جريان هواخواه غرب در داخل ايران را شديدا توصيه مي کند.
اهميت اين عناصر داخلي يا رسانه اي همکار غرب در داخل کشور از آنجاست که اين جريان که تا ديروز با دادن آدرس هاي غلط به افکار عمومي و با بزک آمريکا، کليد حل مشکلات را در تعامل گسترده با غرب نشان مي داد، اکنون و پس از نقض عهدهاي مکرر آمريکا و عدم دستيابي ايران به منافع حداقلي در برجام، با هراس افکني و مهندسي ترس و همچنین دوگانهسازیهای جعلی و خیانت آمیز «استقلال- معیشت» به دنبال زمينه چيني براي مذاکرات مجدد با آمريکا و اروپا وهستند تا اين بار مولفههای اصلی قدرت کشور یعنی استقلال خواهی، توان موشکي و منطقه اي ايران را قرباني کنند.
دولت سایه و دولت پنهان
ترفندی برای سرپوش گذاشتن بر ناکارآمدی
عیسی کلانتری معاون رئیسجمهور و رئیسسازمان محیط زیست در مصاحبه با روزنامه آرمان گفت:«در شرایط کنونی ما با مدیریت چندگانه و دولتهای در سایه در کشور مواجه هستیم. دولتهای در سایه نیز به دو گروه سیاسی و غیرسیاسی تقسیمبندی میشوند که خود را رقیب دولت میدانند. به عنوان مثال ناآرامیهای دی ماه سال گذشته با برنامهریزی همین دولتهای در سایه شکل گرفت تا دولت را تحت فشار قرار بدهند».
در طول چهارسال نخست دولت یازدهم با فرافکنی به نام «دولت قبل» مواجه بودیم و اکنون در حالی که یکسال از دوره دوم دولت تدبیر و امید میگذرد متاسفانه فرافکنیها برای پوشاندن ناکارآمدی و عدم برنامه داشتن دولت همچنان ادامه دارد و در شکل جدید فرافکنی دولت و حامیانش با چیزی خیالی به نام «دولت پنهان» و «دولت سایه» روبرو هستیم.
لازم به ذکر است که برخلاف ادعای کلانتری درخصوص علت شکل گیری ناآرامیهای دی ماه سال گذشته، اصلاحطلبان بارها به ریشه اقتصادی اعتراضات مردم و مرتبط بودن آن با کارنامه ضعیف اقتصادی دولت اذعان کردهاند.
با شجاعت بگویید برای تفریح میرویم نه انجام مسئولیت نمایندگی!
روزنامه شهروند دیروز به اعزام نمایندگان مجلس به جام جهانی فوتبال در روسیه واکنش نشان داد و نوشت: «تعيين چند نماينده مجلس براي سفر به روسيه براي ديدن جام جهاني فوتبال از آن اتفاقات جالبي است كه فقط در اينجا رخ ميدهد. تعيين نماينده به صورت قرعهكشي! نشان از بالابودن تقاضا برای سفر و عرضه اندك این سفر تفریحی دارد! حالا بياييد فرض كنيم كه زلزله سرپلذهاب است، آيا براي رفتن به آنجا نيز تقاضا آنقدر بالاست كه برايش قرعهكشي كنند؟! يا برعكس آنقدر تقاضا كم است كه ظرفيت خالي ميماند؟»
این روزنامه نوشت: «اين كار يا به صفت حرفهاي و متناسب با وظيفه است يا فقط نوعي سرگرمي و گذران اوقات فراغت است؟ اگر انجاموظيفه و مسئوليت نمايندگي است، در اين صورت توضيح دهند كه كجاي اين سفر به اين وظيفه ربط دارد؟ و اگر ربط دارد، چرا كار به قرعهكشي كشيده ميشود؟ هر كس كه لازم است در سفر باشد يا انجام وظيفه کند، بايد آماده انجام وظیفه باشد و ديگر بحثي به نام قرعهكشي وجود ندارد. اگر بحث حرفهاي و شغلي است، در اين صورت چرا برخي از افرادي كه قرعه كار به نام آنها افتاده است از پذيرفتن اين امتياز انصراف دادند؟ آيا ميخواستند از زير بار و پذيرش مسئوليت شانه خالي كنند؟ در اين صورت آنان را بايد محكوم كرد. خلاصه اینکه نباید برای تفریحکردن پوشش وظیفه و کار درست کرد. باید شجاعت داشت و گفت میخواهم بروم تفریح؛ همین!»
شهروند نوشت: «معتقديم كه به صورت تفريحي هم نبايد بروند؛ زيرا وظيفه مهم نمايندگان جلب اعتماد و اميد مردم است. مردمي كه ميبينند تحريمها دوباره در حال بازگشت است؛ مردمي كه شاهد مشكلات گوناگون اقتصادي هستند و فشارهايي را تحمل ميكنند، انتظار دارند كه نمايندگانشان در مجلس نيز متوجه اين مسائل باشند و رفتار خود را براساس آن تنظيم كنند».
من از بیگانگان هرگز ننالم!
روزنامه اعتماد در شماره دیروز گفتوگویی را با خانم «هلگااشمید»، «دبيركل سرويس اقدام خارجي اتحاديه اروپا كه در جريان مذاكرات هستهاي ايران با ١+٥ نيز از چهرههاي تاثيرگذار بود» انجام داده است.
در این مصاحبه هلگااشمید مدعی شده است: «اتحاديه اروپا از تصميم ايالات متحده براي خروج از برنامه جامع اقدام مشترك (برجام) ابراز تاسف عميق كرد و به صراحت و با شفافيت تاكيد كرد كه اتحاديه اروپا به تداوم اجراي كامل و موثر برجام تا زماني كه ايران به تعهدات خود احترام گذاشته و آنها را اجرايي كند، كاملا متعهد و پايبند است»!
اینکه خانماشمید تلاش میکند تا در روز روشن گنجشک را در جلوی چشمان ما رنگ کرده و سپس به جای قناری به ما بفروشد جای تعجب نیست. اروپا همان اروپای استعمارگر است که در یکی دو قرن پیش خون مردمان آسیا و آفریقا را در شیشه کردند و در جریان مسابقه توسعه کشور خویش و نیازشان به منابع به کشورهای دیگر یورش برده و ضمن غارت این کشورها به کشتار و قتل عام دست زدند که نمونه بارز آن در کشورمان قحطی بزرگی است که اصلیترین عامل آن دولت مکار انگلیس بود.
آری تعجب اینجاست که روزنامه اعتماد پس از آنکه در این روزها عهدشکنی و خروج شرکتهای اروپایی را شاهد هستیم مینویسد: «پس از عقبنشيني امريكا از برجام، اتحاديه اروپا كه چند ماه گذشته را بهاشتباه صرف تلاش براي راضي كردن رئيسجمهور امريكا كرده بود تغيير موضع داده و گامهاي اجرايي براي حفظ توافق هستهاي برداشته است. تهران ميگويد صرف سخن گفتن از تمايل به حفظ توافق هستهاي كافي نيست و تنها تضمينهاي عملي است كه ميتواند تهران را به باقي ماندن در توافق هستهاي متقاعد كند.»
چه خوب گفته آن شاعر که «من از بیگانگان هرگز ننالم/که با ما هرچه کرد آن آشنا کرد». چرا که ذات اروپا همچنان بر همان زیاده خواهی و استعمار استوار است و هیچ پایبندی به اصول در ایشان نیست. کار آنها همین است اما اینکه روزنامهای وطنی مینویسد «اروپا گامهای اجرایی برای حفظ برجام برداشته» دقیقا مشخص نیست که منظور کدام گام است؟ آن هم در شرایطی که شاهد نقض قراردادهای تجاری میان شرکتهای اروپایی با کشورمان هستیم.
چالش اول اصلاحطلبی عملکرد خود اصلاحطلبان است
مهندس محمد توسلی، دبیرکل گروهک نهضت آزادی، در گفتوگویی که روزنامه زنجیرهای شرق بخشهایی از آن را بازنشر کرده گفت: « قدرتمحورشدن یکی از چالشهای جریان اصلاحطلبی است، درحالیکه این جریان باید جامعهمحوری را در دستور کار خود قرار میداد.»
توسلی گفته است:«اصلاحطلبی امروز با [چند] چالش عمده روبهروست. چالش اول «عملکرد اصلاحطلبان» است. اصلاحطلبان چون نتوانستند پاسخگوی مطالباتی که وعده داده بودند باشند، اصلاحطلبی را با چالش روبهرو کردند.»
دبیرکل گروهک غیرقانونی نهضت آزادی همچنین گفته است:«اصلاحطلبان در این دو دهه عمدتا با نگاه «قدرتمحور» وارد جنبش اصلاحطلبی شدند. تصور آنها این بود که باید اول وارد عرصه قدرت شد و سپس از درون قدرت، زمینه اصلاحات را فراهم کرد. اگر قدرت هدف نباشد، این راهبرد میتواند مفید باشد. اما اگر قدرت به هر قیمت هدف باشد، وقتی شما هر کجا که با چالش مواجه شدید، از مطالبات مردم کوتاه بیایید آنوقت مردم فکر میکنند که هدف شما قدرت است و بر سر مطالبات مردم معامله میکنید.»
اظهارات دبیرکل گروهک نهضت آزادی مبنی بر اینکه عملکرد اصلاحطلبان اولین چالش پیش روی آنها است سخنی است که پیش از این بارها از سو ی منتقدین مطرح شده بود، مدعیان اصلاحات از سالهای ابتدایی دهه هفتاد تاکنون در مدیریتهای کلیدی کشور از سیاسی و اقتصادی گرفته تا فرهنگی و اجتماعی حضور داشتهاند و طبیعتا اگر کشور امروز به گفته توسلی با چهار چالش اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی روبرو است آن کسی که باید پاسخگو باشد همین مدعیان اصلاحات هستند که مدیریت بر عهده آنان بوده است.
از کارخانه تا بازار 24 میلیون تومان!
روزنامه ایران دیروز در گزارشی از حاشیه 24 میلیون تومانی قیمت خودرو از کارخانه تا بازار خبرداد و نوشت: «درباره قیمت خودرو چند وقتی است که نوسانات عجیبی را شاهد است. دیگر مانند گذشته از ثبات قیمتها خبری نیست و به قول فروشندگان خودرو، قیمت خودرو در بازار ساعتی شده است. در برخی مقاطع بین صبح و ظهر تفاوت قیمت خودرو به یک میلیون تومان هم رسیده است. قیمت خیلی از خودروها برای خریداران باور نکردنی شده است. در حالی که قیمت اکثر خودروهای داخلی در بازار کمتر از 60 میلیون تومان بود با افزایش قیمت ارز، نرخها روند صعودی به خود گرفت. خودرویی که سال گذشته با 50 میلیون تومان قابل دسترس بود چند وقتی است که ضمن عرضه کم با قیمتی بیش از 70میلیون تومان فروخته میشود.»
ارگان دولت افزود: «نمونه بارز این اتفاق خودروی ساندرو است. سال گذشته این خودرو در حدود 48 میلیون تومان بود و با آنکه عرضه محدودی داشت، حاشیه بازار آن به 3 الی 4 میلیون تومان میرسید ولی اکنون حاشیه بازار این خودروی محبوب به بیش از 24 میلیون تومان رسیده است.سایپاییها کاهش عرضه این خودرو را رد میکنند و میگویند میزان عرضه ساندرو مانند سال گذشته است و چه بسا میزان تولید در سال 97 افزایش پیدا کرده است. در این میان نمایندگیها نسبت به عملکرد نارنجی پوشان جاده مخصوص موضعگیری میکنند و میگویند میزان عرضه خودرو توسط شرکتهای خودرویی بشدت کاهش یافته است و این در حالی است که قیمت ارز در بازار ثبات ندارد و هر روز خبرهای متناقضی از نرخ ارز در بازار شنیده میشود.»
این روزنامه از قول رئیساتحادیه نمایشگاهداران خودرو درباره تفاوت قیمت خودرو از کارخانه تا بازار نوشت: «هیچ زمان فاصله قیمت به این شکل نبوده است. در خودروهای کمتر از 30 میلیون تومان اختلاف قیمت کارخانه و بازار بین 1 تا یک و نیم میلیون تومان است.در خودروهای کمتر از 45 میلیون تومان این فاصله قیمتی به 7 میلیون تومان رسیده است و در خودروهای داخلی کمتر از 70 میلیون تومان، اختلاف قیمت فراتر از25 میلیون تومان است.وی خاطرنشان کرد:تولید خودرو به اذعان خودروسازان افزایش پیدا کردهاما این افزایش تولید چگونه اتفاق افتاده است که هنوز اثر و نشانه آن در بازار دیده نمیشود.بازار خودرو این روزها شرایط خوبی ندارد و معلوم نیست چه سرنوشتی منتظر خریداران خودرو است.»