ظرفیت نیروگاههای خورشیدی یزد به 70 مگاوات افزایش مییابد
مدیرعامل شرکت برق منطقهای یزد گفت: با توجه به پیشرفت فیزیکی نیروگاههای خورشیدی در حال ساخت استان از سوی سرمایهگذاران خارجی ، ظرفیت این نیروگاهها تا پایان سال 1397 به 70 مگاوات میرسد.
محمدحسن صباغ زادگان افزود: این نیروگاهها با مشارکت سرمایهگذاران آلمانی، ایتالیایی، فرانسوی و یونانی ساخته میشود.
وی ادامه داد: برای کمک به پیک بار مصرف برق استان در تابستان سال 1397، ظرفیت چهار نیروگاه خورشیدی با 33.5مگاوات وارد مدار شد.
مدیرعامل برق منطقهای یزد این نیروگاهها را شامل 10 مگاواتی نوراشکذر، 10 مگاواتی پژواک اردکان، 10 مگاواتی غدیر مهریز و 3/5 مگاوات مکسان دهشیر تفت ذکر کرد.
صباغ زادگان گفت: مجوز ساخت نیروگاههای خورشیدی را سازمان انرژیهای تجدید پذیر و بهرهوری انرژی (ساتبا) برای تمام ظرفیتهای متصل به شبکه توزیع (زیر هفت مگاوات) برق و شبکه فوق توزیع و انتقال (بالای هفت مگاوات) صادر میکند.
وی افزود: تاکنون 20 سرمایهگذار در این استان برای خرید تضمینی 20 ساله با مجموع 200 مگاوات با سازمان انرژیهای تجدید پذیر، قرار داد منعقد کردند که این نیروگاهها در مرحله ساخت هستند.
متوسط ساعت آفتابی سالانه در یزد سه هزار و 200 ساعت است به همین دلیل توان زیادی برای توسعه نیروگاههای خورشیدی در استان فراهم است.
این میزان تابش آفتاب در حالی است که تابش خورشید در ایران یک هزار و 800 تا 2هزار و 200 کیلووات ساعت بر مترمربع در سال تخمین زده شد که بالاتر از میزان متوسط جهانی است که به طور متوسط سالانه 280 روز آفتابی برای کشور گزارش شد.
وی بیشترین درصد مصرف برق استان را مربوط به بخش صنعت عنوان کرد و گفت: آنها 1.8درصد مشترکان توزیع برق استان را شامل میشوند اما 53 درصد فروش برق مربوط به این صنعت است.