نایب رئیس انجمن انبوهسازان اعلام کرد
رشد ۴۰ درصدی قیمت مصالح ساختمانی
نایب رئیس انجمن انبوهسازان با بیان اینکه نرخ مصالح ساختمانی براساس اعلام یک سایت رسمی اعلام قیمت، ۴۰ درصد افزایش یافته است، گفت: رشد بهای مسکن در برخی مناطق تهران که بیش از نرخ تورم باشد، کاذب است.
ایرج رهبر در گفتوگو با خبرگزاری فارس در پاسخ به این سؤال که آیا رشد قیمت مسکن، موجب رونق بازار شده است، اظهار کرد: براساس گزارش یک سایت رسمی اعلام قیمت مصالح ساختمانی، متوسط رشد بهای این اقلام در حدود 40 درصد بوده است.
وی با اشاره به اینکه رشد قیمت مسکن در ماههای اخیر ارتباطی به رشد قیمت مصالح ساختمانی پیدا نمیکند، ادامه داد: رشد قیمت مسکن در برخی مناطق تهران مثل منطقه 5 که حدود 40 تا 50 درصد بوده است، به خاطر نفوذ سوداگران بود که قطعا کاذب بوده و باید کاهش یابد.
نایب رئیس انجمن انبوهسازان افزود: رشد قیمت مسکن در برخی نقاط تهران مثل منطقه 12 و 18 که حدود سه تا پنج درصد یا در حد تورم بوده یک امرعادی است. به هر حال اگر مسکن رونق داشته باشد، قطعا سازندگان مسکن هم به ساخت و ساز ترغیب میشوند. در دورهای ساخت و ساز به ۳۵ درصد مقدار قبلی خود رسیده بود، پس اگر بخش تقاضا رونق داشته باشد ، قطعا ساخت و ساز نیز رونق خواهد گرفت.
رهبر با اشاره به اینکه بعد از چندسال رکود در بازار مسکن، انتظار هم این بود که رونق داشته باشیم، گفت: برای رونق در بازار مسکن باید قدرت خرید مردم تقویت شود و تسهیلات بانکی صندوق یکم، تسهیلات بافتهای فرسوده و تسهیلات بانک مسکن در جهت تقویت قدرت خرید مردم متوسط به پایین بوده است.
وی ادامه داد: مشکل اصلی برای شهرهای بزرگ و کلان شهرها بود که قیمت مسکن بالا و قدرت خرید پایین و مسکن وارد رکود شده بود اما در حال حاضر رونق در بازار مسکن دیده میشود که این را باید به فال نیک گرفت تا رونق در بازار مسکن متوقف نشود.
نایب رئیس انجمن انبوهسازان افزود: رشد قیمت و رونق بازار مسکن قابلیت برنامهریزی دارد که دولت با ابزارهایی که در دست دارد، در مناطق کمتر توسعه یافته میتواند تمهیداتی ایجاد کند، تا بازار مسکن به ثبات برسد.به گفته رهبر، برای کاهش هزینههای ساخت مسکن، سازندگان میتوانند از فناوریهای جدید استفاده کنند، تا قیمتها کاهش یابد و دولت نیز میتواند، با کاهش مالیات و عوارض شهرداری به رونق کمک کند.وی تاکید کرد: بهتر است تسهیلات در بخش تولید و عرضه مسکن باشد. برخی معتقدند باید رونق در بخش خرید باشد، اما بهتر است رونق در دو بخش تولید و خرید همزمان باشد که با مدیریت درست میتواند در کاهش هزینهها موثر باشد.