kayhan.ir

کد خبر: ۱۳۳۹۲۶
تاریخ انتشار : ۱۱ خرداد ۱۳۹۷ - ۲۰:۰۴

روستای نگور فقط دو باسواد دارد



تنها 2 نفر از ساکنان عشایری روستای نگور گرگان از توابع دهستان مهبان نیکشهر در جنوب سیستان و بلوچستان آن هم با عزیمت به یکی دیگر از روستاهای منطقه و ثبت‌نام در مدرسه شبانه‌روزی با سواد شده‌اند.
روستای نگور گرگان همانند دهها و یا شاید صدها روستای عشایری جنوب سیستان وبلوچستان فاقد مدرسه است و کودکان، نوجوانان و جوانان آن از نعمت سواد بی‌بهره‌اند.
روستای نگور با 18 خانوار و جمعیت 78 نفر از توابع دهستان مهبان بخش مرکزی نیکشهر در فاصله 18کیلومتری مرکز دهستان مهبان و 66 کیلومتری مرکز شهر نیکشهر واقع شده است.
حسین سرفرازی معروف به کدخدا حسین معتمد روستای نگور گرگان اظهار داشت: بارها برای تاسیس مدرسه به اداره آموزش و پرورش و فرمانداری نیکشهر مراجعه کرده‌ایم ولی با جواب منفی مسئولان رو به رو شده و گفته‌اند که جمعیت دانش‌آموزی این روستا کمتر از 10 نفر است.
وی افزود: این در حالی‌است که در بسیاری از نقاط کشور حتی مدارسی با یک دانش‌آموز دایر شده ولی این روستا با کودکانی در سن تحصیل از مدرسه و کلاس درس محروم است.
کدخدا حسین خاطر نشان کرد: جای بسی تاسف است که در این روستا با قدمت 130 سال تنها 2 نفر تاکنون موفق به تحصیل شده‌اند که این 2 نفر نیز با عزیمت به یکی از مدارس شبانه‌روزی در روستایی دیگر تا کلاس 9 درس خوانده‌اند و پس از آن به علت نبود مدرسه و فقر مالی ترک تحصیل کرده‌اند.
وی بیان کرد: یکی از آرزوهای عشایر این منطقه داشتن مدرسه و تحصیل فرزندان‌شان است تا بتوانند آینده‌ای درخشان داشته باشند.
رئیس‌اداره امور عشایر شهرستان نیکشهر شمار جمعیت عشایری این شهرستان را 18 هزار نفر در قالب چهارهزار و 500 خانوار ذکر کرد.
محمود بلوچ افزود: روستای نگور گرگان با 18 خانوار و 78 نفر جمعیت‌ که ساکنان آن به کار دامداری و کشاورزی مشغول هستند،  از اجرا نشدن طرح هادی و نبود مدرسه 2 کلاسه رنج می‌برند و پیگیری و تلاش چندین ساله آنان و این اداره برای ساخت و راه‌اندازی مدرسه بی‌نتیجه بوده است.
وی گفت: این اداره بارها ساخت مدرسه در این روستا را از طریق مسئولان ذی‌ربط پیگیری کرده است ولی متاسفانه نه تنها خیران بلکه اداره کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس نیز قدم مثبتی برای تاسیس مدرسه و شاد کردن دل مردم و کودکان لازم التعلیم برنداشته‌اند.
وی خواستار حل مشکلات تحصیلی کودکان و نوجوانان این روستا شد و خاطرنشان کرد: از خیران کشوری انتظار داریم با صرف هزینه‌ای اندک برای ساخت مدرسه 2 کلاسه دل نونهالان عشایر این روستا را شاد کنند.
مدیر آموزش و پرورش نیکشهر نیز اظهار داشت: راه‌اندازی مدرسه جدید در روستاهایی نظیر نگور گرگان مستلزم داشتن آمار بالای دانش‌آموزی است تا بتوان اقدام کرد.
ساره باور ادامه داد: روستای نگور گرگان با هشت نفر لازم التعلیم ظرفیت ساخت مدرسه را ندارد.
وی گفت: چنانچه در بررسی کارشناسان این اداره تشخیص داده شد که می‌توان مدرسه راه‌اندازی کرد یک نفر نیروی خرید خدمات به آنجا اعزام خواهیم کرد.