kayhan.ir

کد خبر: ۱۳۳۶۶۸
تاریخ انتشار : ۰۷ خرداد ۱۳۹۷ - ۲۳:۱۱
حجت‌الاسلام ذوالنوری:

دولت با یک شام می‌خواست نمایندگان سؤالشان را از رئیس‌جمهور پس بگیرند!

حجت‌الاسلام مجتبی ذوالنوری نماینده قم از فشار استانداری‌ها به نمایندگان مجلس خبر داده و گفت: استانداران برگه‌هایی را پس از یک مراسم افطاری و شام مقابل نمایندگان گذاشته و از آنان خواسته‌اند که امضای خود را از طرح سؤال از رئیس‌جمهور پس بگیرند!




این نماینده مجلس خطاب به عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور نوشت: نمایندگان محترم مجلس که سؤال از آقای رئیس‌جمهور را درخصوص موسسات مالی امضاء کرده‌اند، کرارا با بنده تماس می‌گیرند که از طرف وزارت کشور، استانداری‌ها، شبانه و با اصرار برای پس گرفتن امضاهای خود تحت فشار هستند و حتی به آنها فشار می‌آورند که بروند در منزل آنها و برگه انصراف از سؤال را بدهند امضاء کنند.
نماینده قم و عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی همچنین در گفت‌و‌گو با فارس ، اظهار داشت: سؤال از رئیس‌جمهور راجع به مؤسسات مالی و اعتباری سیر بسیار طولانی نزدیک به یک سال دارد که هیئت‌رئیسه مجلس حدود هشت ماه نسبت به سؤال جدیت به خرج نداد و آن را نگه داشت به امید اینکه با تعامل سه قوه مشکل سرمایه‌گذاران و سپرده‌گذاران حل شود،‌ ولی این مسائل حل نشد و سؤال به جریان افتاد، چند بار با لابی‌گری و رایزنی، نمایندگان را وادار کردند امضای خود را پس بگیرند.
به گزارش فارس، حجت‌الاسلام ذوالنوری افزود:‌ نهایتا بنده سؤال را از نو دوباره طرح کردم و تعداد امضاها به حدنصاب رسید اما مجددا یک بار دیگر تعداد امضاها را از حدنصاب انداختند و ما مجددا رایزنی کردیم و باز هم تعداد امضاهای سؤال از رئیس‌جمهور به حد نصاب رسید و کار به جریان افتاد. الان که دولت طبق اصل 88 قانون اساسی و ماده 212 آئین نامه داخلی مجلس تخلف بین و آشکار انجام داده است، از 19 اسفند سال گذشته تا به امروز که باید طبق قانون ظرف یک هفته نمایندگان خود را برای مذاکره با نمایندگان امضاکننده طرح سؤال از رئیس‌جمهور به مجلس می‌فرستاد، تمکین نکرده و این کار را انجام نداده است.
ذوالنوری تصریح کرد: پس از آنکه دولت نمایندگان خود را هفته گذشته به مجلس فرستاد، روز دوشنبه هفته گذشته با حضور نمایندگان دولت و نمایندگان امضاکننده طرح سؤال از رئیس‌جمهور جلسه تشکیل شد و سؤال در آن جلسه مطرح شد و نمایندگان دولت توضیحات خود را ارائه کردند اما درنهایت امضاکنندگان طرح سؤال از رئیس‌جمهور از پاسخ‌های نمایندگان دولت قانع نشدند و بر سؤال از رئیس‌جمهور باقی ماندند، طبق قانون ظرف یک هفته پس از تشکیل این جلسه در صورتی که نمایندگان سؤال‌کننده از رئیس‌جمهور بر امضای خود باقی بمانند، باید طرح سؤال از رئیس‌جمهور در صحن علنی مجلس اعلام وصول شود که روز دوشنبه این مهلت به پایان رسید،‌اما از آنجایی که دیروز مجلس شورای اسلامی جلسه علنی نداشت، لذا امروز سه شنبه طرح سؤال از رئیس‌جمهور در صحن علنی مجلس اعلام وصول می‌شود و متن سؤال قرائت خواهد شد.
بسیج مسئولان دولتی در استان‌ها
برای فشار به نمایندگان
وی با بیان اینکه رئیس‌جمهور یک ماه پس از اعلام وصول سؤال مهلت دارد برای پاسخگویی در صحن علنی مجلس شورای اسلامی حضور یابد، تصریح کرد:‌ از شب گذشته تاکنون دولت به شدت در سراسر کشور بسیج شده است تا بتواند نمایندگان امضاکننده طرح سؤال از رئیس‌جمهور را از امضای خود منصرف کند.
ذوالنوری افزود: از استان‌های مختلف، نمایندگان با بنده تماس گرفتند و اعلام کردند شب گذشته استانداران مراسم افطاری برگزار و مجمع نمایندگان را به این مراسم دعوت کردند، شام‌های رنگین به نمایندگان مجلس دادند و اصرار داشتند که امضایتان را پس بگیرید، حتی برگه‌های آماده به اسم نماینده مجلس خطاب به آقای دکتر لاریجانی رئیس‌مجلس مقابل آنان گذاشتند مبنی بر اینکه «جناب آقای دکتر لاریجانی رئیس‌ محترم مجلس، بنده امضای خود را از طرح سؤال از رئیس‌جمهور پس گرفتم.»
ذوالنوری اضافه کرد: این برگه‌ها را پس از صرف مراسم افطاری و شام مقابل نمایندگان مجلس گذاشتند تا آنان امضا کنند، بسیاری از این نمایندگان ناراحت شدند و گفتند مگر پول شام شما چقدر است که می‌خواهید امضای ما را با آن بخرید! استانداران، مدیران کل و فرمانداران در سراسر کشور به شدت بسیج شدند که نمایندگان امضاکننده طرح سؤال از رئیس‌جمهور را از امضایشان منصرف کنند.
وی خاطرنشان کرد: امروز هم که معاون پارلمانی آقای رئیس‌جمهور جناب آقای دکتر امیری، جلسه‌ مفصلی قبل از ظهر با معاونان پارلمانی وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های مختلف برگزار کرده و آنان را بسیج کردند که نمایندگان مجلس را وادار کنند امضایشان را از سؤالشان پس بگیرند، فشار روی نمایندگان مجلس سنگین است، از استان‌های مختلف با بنده تماس می‌گیرند، از شب گذشته تاکنون سی و اندی نماینده با بنده تماس گرفته و از این فشار سنگین دولت برای انصراف نمایندگان از طرح سؤالشان از رئیس‌جمهور گفتند.
نمی‌دانیم دلیل وحشت
از پاسخگویی به مجلس از چیست؟!
نماینده قم در مجلس همچنین گفت: متأسفانه این شرایط در حال حاضر وجود دارد و بنده نمی‌دانم در حالی که قانون به نفع رئیس‌جمهور است چرا چنین کاری انجام می‌دهند، اگر رئیس‌جمهور در صحن علنی مجلس برای پاسخگویی به نمایندگان سؤال‌کننده حضور یابد، یک ساعت فرصت پاسخگویی دارد در حالی که طراحان سؤال از رئیس‌جمهور نیم ساعت فرصت دارند، بنده نمی‌دانم این نگرانی و وحشت از اینکه باید پاسخ نمایندگان ملت را بدهند چه دلیلی دارد؟! با آن مواضعی که در لفظ و حرف می‌گویند که باید پاسخگو بود، باید شفافیت داشت، باید مردم اطلاعات داشته باشند و حتی آقای رئیس‌جمهور در موضوع فیلتر تلگرام گفتند برخی نمی‌خواهند مردم مطلع باشند.
ذوالنوری در پایان با بیان اینکه طرح سؤال از رئیس‌جمهور طبق قانون باید حداقل دارای امضای یک چهارم تعداد نمایندگان مجلس یعنی 73 امضا داشته باشد، خاطرنشان کرد: طرح سؤال از رئیس‌جمهور هم‌اکنون دارای 104 امضا است؛ این آتشکده سنگین و بسیجی که راه انداختند تا نمایندگان را تحت فشار قرار دهند به این دلیل است که دولت فقط تا فردا مهلت دارد که نمایندگان را از امضاهایشان منصرف کنند.
گفتنی است هفته گذشته نوبخت سخنگوی دولت درباره احتمال حضور رئیس‌جمهور در مجلس و پاسخ به سؤال نمایندگان گفته بود: موضوع این است که چه سؤالی مطرح است؟ ده‌ها بار همکاران و مسئولین مربوطه در کمیسیون‌های مختلف جواب داده‌اند اما این‌که رئیس‌جمهوری با این حجم مشغله حضور پیدا کند و این سؤالات را جواب دهد، نشان می‌دهد که موضوع سؤال نیست، چیز دیگری است.
نوبخت اسفند سال گذشته نیز گفته بود : سؤال حق نمایندگان است ولی چرا مجلسی‌ها می‌خواهند از رئیس‌جمهور سؤال کنند ، مسائلی از جمله موسسات مالی و اعتباری سؤال نمی‌خواهد و با تحقیق و تفحص قابل تشخیص است!