kayhan.ir

کد خبر: ۱۳۳۶۳۱
تاریخ انتشار : ۰۷ خرداد ۱۳۹۷ - ۲۲:۰۲
یک مسئول اعلام کرد

چای ایرانی تنها چای بدون سم در جهان

رئیس ‌سازمان چای گفت: چای ایرانی تنها چای در جهان است که حتی یک گرم سم به آن زده نمی‌شود.




محمدولی روزبهان در گفت‌و‌گو با خبرگزاری مهر با ‌اشاره به اینکه چای ایرانی تنها چای در جهان است که حتی یک گرم سم به آن زده نمی‌شود، اظهار کرد: ‌اشتباهی که باعث می‌شود بسیاری از مصرف‌کنندگان از مصرف چای ایرانی منصرف می‌شوند، آن است که انتظار غیر‌واقعی از چای دارند.
وی ادامه داد: بسیاری از چای‌هایی که مردم به عنوان محصول خارجی و اسانس‌دار استفاده می‌کنند کالاهای غیراستاندارد هستند.
در حالی‌که چای طبیعی نیاز به هیچ اسانسی ندارد. مردم باید از چای انتظار واقعی داشته باشند. پررنگ شدن ‌و معطر بودن چای در حد غیرمتعارف مسئله‌ای طبیعی نیست.
هرگز به چای با کیفیت رنگ و عطر اضافه نمی‌کنند، چرا که دارای عطر و رنگ مطلوب است.
رئیس‌ سازمان چای با ‌اشاره به نام‌گذاری سال جاری به نام سال حمایت از کالای ایرانی افزود: توصیه عمومی ما به مردم این است که بیشتر از چای‌های خوب ایرانی‌، استفاده کنند.
در حالت عادی، وقتی چای ایرانی را دم می‌کنید، رنگ آن، علاوه‌ بر کدر و مات شدن، شفافیت خود را از دست می‌دهد اما سیاه نمی‌شود ولی چایی که در آن از اسانس‌ها و رنگ‌های غیرمجاز استفاده شود، سیاه می‌شود، ضمن اینکه رنگ محصول با کیفیت در خودش است و ته‌نشین نمی‌شود و مزه آن نیز تا حدودی تلخ است.
روزبهان اضافه کرد: تلخی چای ایرانی چندان زیاد نیست و مصرف‌کنندگان باید چای ایرانی را قدری بیشتر بگذارند تا دم بکشد.
وی با‌ اشاره به اینکه وقتی چای کیسه‌ای را در لیوان آب جوش قرار می‌دهید ظرف ۱۰ ثانیه آب رنگ می‌گیرد و پررنگ می‌شود، گفت: کدام رنگ است که بتواند در ۱۰ ثانیه آزاد شود؟ چای خوب، بسته به نوعی که استفاده می‌شود باید بین ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بماند تا رنگش آزاد شود و وقتی رنگش آزاد شد طبعا عطر آن نیز آزاد
می‌شود.
رئیس ‌سازمان چای با بیان اینکه نمی‌خواهم بگویم در همه چای‌های خارجی باقی‌مانده سموم وجود دارد، تصریح کرد: در مناطق چای‌کاری کشور سرمای زیر پنج درجه سانتی‌گراد وجود دارد و هیچ یک از آفت‌های شناخته شده فعلی چای نمی‌توانند این سرما را تحمل کنند، ما فقط یک شپشک آرد آلود ساحلی را داریم که آن را نیز با نوعی کفش‌دوزک کنترل
 می‌کنیم.
روزبهان ادامه داد: یکی از علل اینکه ما سالانه مقدار زیادی چای ایرانی را به اروپا و کشورهای دیگر صادر می‌کنیم، این است که باقی مانده سم در این محصول کم است یعنی اصلا وجود ندارد. ما فقط به چای تا حدودی کود می‌زنیم که آن هم به‌خاطر اینکه قیمت کود مقداری گران است اکثر چای‌کاران کمتر از حد مجاز از آن استفاده
 می‌کنند.
وی با بیان اینکه ممکن است رنگ چای ایرانی مقداری کم‌رنگ‌تر باشد، افزود: این مسئله را می‌توان با ترکیب چای‌های شکسته و قلم یا با پررنگ‌تر ریختن حل کرد.