kayhan.ir

کد خبر: ۱۳۳۲۲۱
تاریخ انتشار : ۰۲ خرداد ۱۳۹۷ - ۲۱:۴۳
معاون وزیر جهاد کشاورزی:

ایران در تولید شکر خودکفا شد

معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه در سالی که گذشت 8 میلیون و 100 هزار تن چغندر‌قند تولید شد که 10 درصد آن چغندر پاییزه بود، گفت: در تولید شکر به خودکفایی رسیدیم.

به گزارش خبرگزاری فارس، یزدان سیف در مراسم امضای قرارداد ترمینال تمام مکانیزه مواد معدنی و تفاهم‌نامه احداث کارخانه تصفیه شکر در چابهار اظهار داشت: در سال گذشته با توجه به رشد تولید شکر در کشور باید گفت که امروز در حوزه شکر خودکفا هستیم.
وی ادامه داد: در سالی که گذشت هشت میلیون و 100 هزار تن چغندر قند تولید شد که 10 درصد آن چغندر پاییزه بود که آب سبز مصرف می‌کند. سال قبل هم در تولید چغندر قند 35 درصد رشد داشتیم.
معاون وزیر جهاد کشاورزی و مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران با بیان اینکه برای مصرف کشور به اندازه کافی شکر تولید می‌شود، گفت: یک میلیون و 142 هزار تن از شکر مورد نیاز کشور از محل چغندر قند تأمین شده است. همچنین 850 هزار تن شکر استحصالی از نیشکر کشت و صنعت خوزستان داریم، یعنی جمعاً حدود دو میلیون تن شکر تولید کرده‌ایم.
سیف افزود: امروز فاصله قیمتی شکر سفید و شکر خام افزایش یافته که 60 تا 70 دلار است و این شرایط خوبی برای سرمایه‌گذاران فراهم
 کرده است.
وی اعلام کرد: اختلاف قیمت شکر خام و شکر سفید وضعیت مناسبی برای سرمایه‌گذاران است، اما سرمایه‌گذاران باید روی بازار خارج از کشور حساب کنند و صادرات را در اولویت خود بدانند.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه 10 الی 15 هزار نفر در صنعت تولید شکر مشغول به کار هستند، گفت: امروز ما در مکانی هستیم که بازار مصرف زیادی در اطرافمان قرار دارد. امارات شکر خام وارد می‌کند و شکر سفید به افغانستان صادر
 می‌کند.
سیف با بیان اینکه 24 هزار تن شکر به بخش خصوصی فروخته‌ایم اما در تأمین کامیون در چابهار و سیستان و بلوچستان برای حمل آنها مشکل داریم، درباره مزایای این منطقه گفت: سرمایه‌گذاران باید عمق توجه خود را به صادرات در بندر چابهار تعمیم دهند. تقویت بندر چابهار هدف استراتژیک در حوزه‌‌ راهبردهای نظام است، اما توجه چندانی به آن نشده است.وی افزود: به عنوان یک شرکت همکار دولت در امر تجارت و تأمین کالای اساسی تلاش کردیم که به بنادری مثل چابهار فراتر از نگاه اقتصادی؛ نگاه اجتماعی، سیاسی و امنیتی هم داشته باشیم. ‌اشتغال در چابهار مطلوب است، اما همین چابهار مأمنی برای واردات برنج هم شده است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: موضوعاتی با گمرک داشتیم که در حال برطرف کردن آن هستیم و از مسئولان استانی سیستان و بلوچستان توقع داریم در کنار ما باشند، تا در توسعه چابهار همه با اتحاد یکدیگر موفق شویم.
سیف با بیان اینکه ما برای صادرات از بندر چابهار برنامه‌ریزی کرده بودیم، گفت: متأسفانه ماندگاری کالا در بندر چابهار طولانی است.