kayhan.ir

کد خبر: ۱۳۳۱۴۳
تاریخ انتشار : ۰۱ خرداد ۱۳۹۷ - ۲۱:۴۱

تلاش بیگانگان برای نفوذ به پیام‌رسان‌های داخلی

در هفته‌های اخیر اخباری مربوط به توافق چند شرکت ایرانی با پیام‌رسان‌های خارجی منتشر شد که حاکی از تلاش بیگانگان برای نفوذ به شبکه‌های اجتماعی داخلی بوده و بیم سرقت اطلاعات و مواردی از این قبیل را تشدید می‌کند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم، با گذشت چند هفته از فیلتر شدن تلگرام و جلوگیری از خروج اطلاعات و فعالیت‌های حدود 50 میلیون مشترک ایرانی از این اپلیکیشن پیام‌رسان، خبری درباره همکاری و توافق برخی از شرکت‌های ایرانی با یک پیام‌رسان خارجی منتشر
شده است.
پیگیری‌ها نشان می‌دهد با توجه به انتشار خبری از یک رسانه اوکراینی، پیام‌رسان جدید یک پیام‌رسان روسی یا نزدیک به روسیه است.
از زمستان سال گذشته این موضوع مطرح شد که یک پیام‌رسان دیگر خارجی قصد دارد بار حدود 50 میلیون مشترک پیام‌رسان تلگرام را به‌دوش خود بگیرد.
سؤالی که پس از این باید پاسخ داده شود این است که؛ کدام شرکت‌ها می‌توانند چنین اقدامی را سازماندهی کنند؟! قطعاً گزینه نخست برای چنین فعالیتی با توجه به تجربه‌ ورودِ اپراتوری غیرایرانی به ایران و گستردگی فعالیت طی سال‌های گذشته‌اش حضور یکی از اپراتورهای تلفن همراه است.
اگرچه این گزینه، محتمل به‌نظر می‌رسد اما گزینه درستی نیست، همراه اول و رایتل شرکت‌هایی با مدیرعاملان جدیدی هستند که بعید است چنین تصمیمی را در شروع فعالیت خود بگیرند.
ایرانسل نیز همواره شرکای خاص خود را داشته و با طرف روسی وارد مذاکره نمی‌شود؛ این اپراتور همواره خود را از ورود به این تجربه دور نگه خواهد داشت چرا که مسئله خروج سود سهام شریک غیرایرانی آن هنوز پاسخ مطمئنی دریافت نکرده است.
با این‌حال بعید به‌نظر می‌رسد گمانه‌زنی از دایره اپراتورها خارج شود اما نه اپراتورهای اصلی کشور، بلکه خبرها و پیگیری‌ها نشان می‌دهد یکی از شرکت‌های متقاضی پروانه MVNO که مجوز فعالیت خود را از وزارت ارتباطات دریافت کرده، این مذاکرات را انجام داده است.
جست‌وجوها و پیگیری‌های روند فعالیت‌های اخیر این اپراتور مجازی مشخص کرد گزینه این پیام‌رسان، شرکت ارتباطات سیار هوشمند امین بوده و همکاری با سایر شرکت‌ها نیز در دست بررسی است.
این شرکت چندی قبل رسماً در وب‌سایت خود اعلام کرده که به توافقاتی با این پیام‌رسان رسیده است؛ این شرکت همچنین در خبری که چندان به مفاد این توافق نپرداخته می‌گوید از خدمات و پلت‌فرم این پیام‌رسان قرار است استفاده کند.
این‌طور که به‌نظر می‌آید این پیام‌رسان مورد توجه این شرکت قرار گرفته است و پس از بررسی قابلیت‌های فنی دو طرف که از سوی طرف ایرانی صورت گرفته به نتایجی نیز رسیده است.
با شفاف شدن طرف قرارداد قرار گرفتن کدام شرکت ایرانی، سؤالات متعدد بعدی در نظر خواهد آمد؛ آیا ارتباطات سیار هوشمند امین می‌تواند تضمینی برای درز نکردن اطلاعات کاربران ایرانی باشد؟ آیا مشترکان پرشمار تلگرام در ایران دوباره باید به یک پلت‌فرم خارجی اعتماد کنند؟ آیا وقت آن نرسیده به‌کلی دست بیگانگان از ارتباطات ایرانی قطع شود؟ آیا ما به آن درجه از دانش نرسیده‌ایم که خودمان برای خودمان پلت‌فرمی کارآمد تهیه کنیم؟