کد خبر: ۱۳۳۱۳
تاریخ انتشار : ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۲۱:۲۷
ثبت احوال خبر داد

دختران مجرد 100 هزار نفربیشتر از پسران

سازمان ثبت احوال با انتشار آمارهای جدید خود درباره میزان و سن مجردی در میان دختران و پسران گفت: در بیشترین اختلاف آماری تعداد دختران در گروه سنی 25 تا 29 سال 572 هزار نفر بیشتر از پسران هستند.

علی اکبر محزون مدیر کل فناوری، اطلاعات و آمار جمعیتی سازمان ثبت‌احوال کشور در گفت‌وگو با مهر تأکید کرد: در حالی که در بدو تولد تعداد پسران بیشتر از دختران است اما با بالا رفتن سن ازدواج نتیجه برعکس می‌شود.
وی تأکید کرد: در حال حاضر شاخص نسبت جنسی در بدو تولد در کشور به ازای هر 100 دختر بین 105 تا 106 پسر است و در دنیا نیز این شاخص بین 104 تا 107 متغیر است.
وی تأکید کرد: در بدو تولد تعداد پسران بیشتر از دختران است به مرور و تا سن 50 سالگی تعداد زنان و مردان مساوی است و بعد از 50 سالگی به دلیل فعالیت و اشتغال مردان در کارهای پر خطر و سنگین، بیماری و... مرگ و میر آنان بیشتر می‌شود و در نهایت بعد از 60 سالگی هرم سنی به نفع زنان تغییر می‌کند و تعداد زنان مسن بالاخره بیشتر از مردان می‌شود.
این مقام مسئول در سازمان ثبت احوال به آخرین آمار دختران و پسران در سن ازدواج اشاره کرد و گفت: برای مقایسه تعداد دختران و پسران در سن ازدواج یک اختلاف 5 ساله را لحاظ و سپس نسبت به مقایسه آن اقدام می‌شود.
به گفته وی مقایسه زنان و مردان در سن ازدواج مجرد نشان می‌دهد که تعداد زنان 100 هزار نفر بیش از مردان است و برهمین اساس کارشناسان معتقدند هر چه سن ازدواج بالاتر رود تعداد دختران مجرد بیش از پسران می‌شود به همین دلیل جمعیت شناسان توصیه می‌کنند نباید اجازه دهیم سن ازدواج در دختران بالا رود تا مشکلی نیز برای ازدواج آنان بوجود نیاید.
از سوی دیگر براساس آمارهای سازمان ثبت احوال چنانچه بخواهیم دو گروه سنی مردان 25 تا 29 و زنان 20 تا 24 سال را با هم مقایسه کنیم متوجه می‌شویم که در این گروه تعداد دختران 229 هزار نفر از مردان بیشتر است و در گروه سنی زنان 25 تا 29 سال با مردان 30 تا 35 سال نیز 572 هزار دختر ازدواج نکرده بیش از پسران است که این افزایش آمار دختران مجرد تأیید کننده نظر کارشناسان است که با افزایش سن تعدادشان بیشتر شده است.
اما در گروه دختران 15 تا 19 ساله با پسران 20 تا 24 ساله که البته ازدواج‌های کمتری در این سنین انجام می‌شود وضعیت آماری به گونه دیگری است به طوری که در این گروه تعداد مردان 697 هزار نفر بیشتر از زنان شده است که این خود می‌تواند اتفاق خوبی باشد به شرطی که ازدواج در سنین پایین در جامعه از سوی کارشناسان و مسئولان ترویج داده شود و مورد استقبال جوانان قرار گیرد.
براساس آمارهای ثبت احوال فقط 12 درصد ازدواج‌های ثبت شده مربوط به ازدواج گروه‌های هم‌سن بوده و تعداد دختران و پسران مجرد آماده ازدواج نیز 11 میلیون و 240 هزار نفر هستند.
گفتنی است با توجه به نظرات کارشناسان تعداد زیاد دختران مجرد نسبت به پسران در سن ازدواج و از سوی دیگر نیز بالا  رفتن سن ازدواج که باعث بالا رفتن توقعات جوانان و به تبع آن سخت‌گیری در ازدواج می‌شود عواملی نگران کننده هستند که باید توسط کارشناسان و مسئولان بررسی و راهکارهای تعادل آن تدوین شود.