کد خبر: ۱۳۲۸۴۹
تاریخ انتشار : ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۲۲:۰۲
حسن‌بیگی:

مقدار ارزی که مدیران دوتابعیتی از کشور خارج کردند طی 40 سال گذشته سابقه نداشته است

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس با اشاره به طراحی خروج ارز توسط دوتابعیتی‌‌ها گفت: اینها عمدتاً خارج از کشور جایگاه شغلی، مسکن و یا حساب بانکی دارند و خروج دلار از کشور برای آنها راحت بوده است.

ابوالفضل حسن‌بیگی با اشاره به خروج آمریکا از برجام و درباره پشت صحنه تحولات مربوط به توافق هسته‌ای، اظهار داشت:  یکی از اقدامات ترامپ این بود که تلاش کرد تا برخی اعراب منطقه را موظف کند  هر چقدر ارز در ایران خریداری می‌شود، آنها با قیمت بالاتر بخرند و اجازه ندهند، این اعتبار در اختیار سازمان‌هایی قرار بگیرد که در گذشته، در جهت تأمین مایحتاج عمومی اقداماتی را انجام می‌دادند.
حسن‌بیگی گفت: کار سوم آمریکایی‌ها در ماه‌های گذشته این بوده است که برای خروج پول از ایران، تلاش کرده‌اند تا یک جنگ روانی در کشور به وجود بیاورند که در نتیجه این جنگ روانی، عده‌ای تصمیم گرفتند هر چه پول نقد دارند، به دلار تبدیل کنند و به همین دلیل قیمت دلار به سرعت بالا رفت.
وی به اقدام برخی نفوذی‌های داخلی برای خرید دلار همزمان با این اقدام آمریکایی‌ها اشاره کرد و اظهار داشت: این عده تلاش کردند تا ارز از کشور خارج شود که رقم آن هم بسیار بالا بوده و در طی ۴۰ سال جمهوری اسلامی، مشابه این میزان خروج ارز که در سال ۹۶ اتفاق افتاد، سابقه نداشته است. این افراد عمدتاً افراد دوتابعیتی بوده‌اند که خارج از کشور جایگاه شغلی، مسکن و یا حساب بانکی دارند و خروج دلار از کشور برای آنها راحت بوده است.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، در پاسخ به این سؤال که آیا این افراد مسئولیت دولتی هم دارند، تصریح کرد: این افراد در همه سطوح اعم از بخش دولتی و خصوصی حضور دارند.
وی ادامه داد: یکی از مأموریت‌های عربستان سعودی هم این بود که هر چقدر دلار در سطح بازار توزیع می‌شود، آن را مازاد بر خرید عمومی جمع کنند که این مسئله مورد اعتراف برخی صرافی‌هایی هم که اخیراً دستگیر شده‌اند، بوده است.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در گذشته بخشی از درآمدهای ارزی ناشی از پتروشیمی‌ها بوده، خاطرنشان کرد: با توجه به واگذاری برخی پتروشیمی‌ها به افراد «خصولتی»، درآمد حاصل از صادرات این محصولات پتروشیمی به خزانه واریز نشده و در یک الی دو ماه گذشته، بخشی از این درآمد متأسفانه به بازار تزریق نشد و مشکلاتی ایجاد کرد.
وی گفت: اکثر کسانی که صدایشان در خصوص قیمت ارز بلند است، کسانی هستند که فرزندانشان در خارج از کشور حضور دارند و هیچ ضمانتی بابت آنها برای نظام جمهوری اسلامی نبوده است؛ فرزندان این افراد باید به داخل کشور بیایند و هیچ ارزی هم به آنها تعلق نمی‌گیرد؛ لذا این افراد که در دولت و مجلس و در جاهای مختلف حضور دارند، صدایشان بلند است و صاحب نفوذ هستند و لذا رفتار آنها بر قیمت ارز تأثیر گذاشته است، چرا که در گذشته ارز ۳۵۰۰ تومان خریداری می‌کردند و حالا با بالا رفتن قیمت ارز، قدرت خرید آنها پایین می‌آید و می‌خواهند مانند دانشجویان بورسیه خارج که نیاز ضروری دارند، ارز با نرخ ۴۲۰۰ تومان بخرند و این قابل قبول نیست.