kayhan.ir

کد خبر: ۱۲۹۷۶۵
تاریخ انتشار : ۲۲ فروردين ۱۳۹۷ - ۲۱:۲۶
معاون سازمان شیلات:

صیادان کشور برای اولین بار بیمه تکمیلی می‌شوند

معاون صید و بنادر ماهیگیری سازمان شیلات گفت: برای اولین بار در کشور بیمه تکمیلی صیادان با همکاری اتحادیه صیادی، حداکثر ظرف یک ماه آینده، انجام می‌شود.




به گزارش  باشگاه خبرنگاران جوان، شاپور کاکولکی، در یک نشست خبری‌، با ‌اشاره به وضعیت صید و صیادی در آب‌های شمال و جنوب کشور اظهار کرد: براساس آخرین برآوردها میزان کل صید کشور در سال گذشته 678 هزارتن است که حدود 290 هزارتن صید تن ماهیان و شبهه ماهیان، 82 هزارتن موتو و ساردین، 235 هزارتن کف زیان و 12 هزارتن پیش‌بینی صید میگو است که نسبت به سال گذشته سه هزارتن افزایش را خواهیم داشت.
وی افزود: میزان صید ماهیان استخوانی در آب‌های شمال 12 هزار تن و کیلکا 22 هزار تن در آب‌های شمال خواهد بود. همچنین در سال گذشته در کشور 43 درصد صید، به تن ماهیان اختصاص داشته است، در حالیکه در دنیا تنها هشت درصد صید به این امر اختصاص دارد.
به گفته معاون صید و بنادر ماهیگیری برای اولین بار در کشور بیمه تکمیلی صیادان با همکاری اتحادیه صیادی حداکثر ظرف یک ماه آینده انجام می‌شود تا نگرانی جامعه صیادی به پایان برسد.
کاکولکی با‌ اشاره به اینکه سال گذشته برای تمام پروژه‌های نیمه تمام 335 میلیارد تومان اعتبار نیاز داشتیم ادامه داد: در حالیکه تنها 40 میلیارد تومان اعتبار تخصیص داده شد، بنابراین لازم است از اعتبارات بخش خصوصی برای مناطق آزاد استفاده کنیم.
وی اخبار منتشره در مورد فعالیت و برداشت بی‌رویه شناورهای چینی از ذخایر دریای جنوب کشور را کذب دانست و افزود: چیزی به اسم شناور خارجی نداریم و تمام مراحل ثبت شناور، تغییر پرچم به عهده سازمان بنادر است و هیچ شناور خارجی حق ورود به آب‌های ایران را ندارد و این موضوع تخلف محسوب می‌شود.
معاون صید و بنادر ماهیگیری سازمان شیلات درپاسخ به این سؤال که چرا خدمه چینی به صورت آشکار در شناورهای صیادی در حال فعالیت هستند، بیان کرد: به کارگیری خدمه خارجی موضوعی است که در سایر موارد همچون هواپیما و خلبان خارجی هم دیده می‌شود!
کاکولکی ادامه داد: قیمت هر شناور رقمی معادل 30 میلیون دلار است که به سبب آنکه صیادان توان خرید آن را ندارند؛ بنابراین چاره‌ای جز کرایه شناور برای ادامه فعالیت در سواحل کشور را ندارند که این امر از نظر قوانین کشوری تخلف نیست.
به گفته کاکولکی؛ با توجه به قیمت بالای شناورها، یک فرد چینی تا کنون 16 شناور به صورت اجاره‌ای و با شریک ایرانی وارد آب‌ها کرده است.
معاون سازمان شیلات تصریح کرد: فشارهای زیادی از سوی برخی افراد و مسئولین برای اعطای مجوز شناورهای جدید به سازمان شیلات وارد شد  که بنابر اعلام رئیس‌موسسه تحقیقات مبنی بر در خطر بودن ذخایر، امکان اعطای مجوز جدید وجود ندارد و موضوع شناورهای چینی منتفی است.