رئیس سازمان چای:
کیفیت چای ایرانی افزایش مییابد
رئیس سازمان چای با اعلام اینکه امسال 120 هزار تن برگ سبز چای تولید میشود گفت: تلاش میکنیم کیفیت چای ایرانی افزایش یابد.
محمدعلی روزبهان در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: برداشت برگ سبز چای در چین اول از هفته نخست اردیبهشت ماه آغاز میشود و همه زیرساختها و امکانات برای خرید این محصول از چایکاران فراهم شده و در صورت مساعد بودن شرایط جوی و وضعیت بارندگی تا پایان فصل برداشت، پیشبینی میشود حدود 120 هزار تن برگ سبز چای از باغات برداشت شود که میزان تولید چای خشک آن به حدود 26 هزار تن میرسد.
وی افزود: در سال گذشته حدود 36 درصد از برگ سبز برداشت شده چای درجه یک و مابقی آن درجه دو بود که درصدد هستیم با توجه به نامگذاری امسال به «حمایت از تولید ایرانی» از سوی مقام معظم رهبری، کیفیت چای تولید شده ایرانی را افزایش دهیم؛ به گونهای که میزان برگ سبز برداشت شده به 46 درصد افزایش یابد.
رئیس سازمان چای ادامه داد: در صورت افزایش کیفیت برگ سبز چای و بیشتر شدن چای درجه یک میتوان امیدوار بود که چای ممتاز ایرانی بیشتری تولید شود، چرا که اگر به عنوان مثال از یک کیلوگرم برگ سبز چای درجه دو بتوان یک درصد چای ممتاز استحصال کرد، این میزان برای برگ سبز چای درجه یک به حدود 30 درصد افزایش مییابد. بنابراین هر قدر بتوانیم میزان آن را افزایش دهیم به بیشتر شدن تولید چای ایرانی کمک کردهایم.
روزبهان با بیان اینکه در سال جاری درصددیم تا بیشتر به کیفیت چای ایرانی توجه کنیم که به خودی خود روی کمتر شدن میزان تولید نیز اثرگذار خواهد بود، گفت: رسیدگی به باغ و تغذیه آن به صورت کامل از سوی چایکاران به خوبی در سال زراعی جاری انجام شده است و اگر شرایط جوی خوب باشد میتوان امیدوار بود که سال بسیار مساعدی از نظر تولید کمی و کیفی چای را تجربه کنیم.وی تاکید کرد: حمایت از تولیدات داخلی در شرایطی صرت میگیرد و به شرطی پایدار خواهد بود که مصرفکننده احساس کند محصول باکیفیتی تهیه کرده است و هرچند چای ایرانی یکی از باکیفیتترین چایها در جهان محسوب میشود و عطر و طعم خاصی دارد اما همه تلاش خود را به کار خواهیم بست تا کیفیت آن را افزایش دهیم.
رئیس سازمان چای یادآور شد: بیمه خشکی فراگیر باغات چای را آغاز کردهایم و تاکنون بیش از 75 درصد باغات بیمه شدهاند و مابقی آنها نیز از طریق صندوق حمایت از صنعت چای، سازمان چای و اتحادیه چایکاران بیمه خواهند شد تا اگر محصولی با خشکی مواجه شد و از بین رفت، تولیدکننده حداقل درآمدی داشته باشد.