kayhan.ir

کد خبر: ۱۲۹۳۷۹
تاریخ انتشار : ۱۸ فروردين ۱۳۹۷ - ۲۱:۵۹
در اعتراض به سازش سعودی‌ها با رژیم صهیونیستی

نام یک مبارز فلسطینی جای نام ملک سلمان را در یک خیابان بیروت گرفت

جوانان لبنانی در اعتراض به نامگذاری خیابانی در بیروت به نام «سلمان بن عبدالعزیز» پادشاه عربستان، با نصب تابلویی، نام این خیابان را به «عهد التمیمی» دختر مبارز فلسطینی تغییر دادند.

این اقدام که بوسیله اعضای گروهی با نام «جنبش مردم» صورت گرفت بازتاب گسترده‌ای در رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی لبنان داشت. سه‌شنبه شب در اقدامی غیرمنتظره، شهرداری بیروت نام یک خیابان ساحلی را در این شهر به نام ملک سلمان نامگذاری کرد. مراسم رسمی نامگذاری این خیابان با حضور برخی از مقام‌ها و شخصیت‌های لبنانی عمدتا نزدیک به سعودی از جمله «سعد حریری» نخست‌وزیر، «سمیر جعجع» رهبر حزب «نیروهای لبنانی»، «ولید جنبلاط» رهبر حزب «سوسیالیست ترقی خواه» و دیپلمات‌های خارجی همچون «ولید بخاری» کاردار سفارت عربستان در بیروت، برگزار شد.
این اقدام واکنش‌هایی منفی را به ویژه در میان جوانان در پی داشت. از جمله این واکنش‌ها، ایجاد هشتگی با عنوان «خیابان ننگ» در شبکه‌های اجتماعی بود که با استقبال زیادی مواجه شد. یکی دیگر از این واکنش‌ها اقدام جوانان جنبش مردم بود که چند خیابان بیروت را به اسامی مبارزان تغییر دادند. از جمله اینکه نام خیابان ملک سلمان را به عهد التمیمی تغییر دادند. التمیمی در ماه‌های اخیر به دلیل ایستادگی در برابر ‌اشغالگران صهیونیست و سیلی زدن به یکی از آنها، به نماد مبارزه ملت فلسطین تبدیل شده است.
خیابان «ژنرال دوگل» نیز از سوی جوانان لبنانی به نام «جرج ابراهیم عبدالله» نامگذاری شد. وی در سال 1984 به اتهام مشارکت در یک عملیات ضد صهیونیستی، بوسیله پلیس فرانسه دستگیر و به 15 سال زندان محکوم شد. جرج در سال 2013 به دلیل نبود شواهد و مدارکی علیه او آزاد شد.
اما خیابان «پاریس» بیروت نیز توسط این جوانان به نام «ودیع حداد» از مبارزان و رهبران جبهه خلق برای آزادی فلسطین تغییر نام یافت.نام شهید «دلال المغربی» بر خیابان دیگری در بیروت به جای «جان اف کندی» نقش بست. المغربی از برجسته‌ترین زنان مبارز و مقاوم فلسطینی است که بسیاری از او به عنوان اولین فرمانده زن فلسطینی یاد می‌کنند. وی که در اردوگاه آوارگان فلسطینی صبرا، از مادری لبنانی و پدری فلسطینی متولد شده بود، در بیست سالگی به همراه چند جوان دیگر در رویارویی با نیروهای‌ اشغالگر از جمله «ایهود باراک» در سال 1978 به شهادت رسید.
رویارویی با دشمن صهیونیستی
به نوشته روزنامه الجمهوریه، حزب‌الله لبنان تهدیدات رژیم صهیونیستی را جدی نمی‌گیرد، اما در عین حال آماده رویارویی با هرگونه حمله دشمن است.برخی منابع حزب‌الله درباره اظهارات گادی ایزنکوت، رئیس ‌ستاد ارتش اسرائیل به الجمهوریه گفتند: هیچ کس به دشمن اعتماد ندارد. چون در هر صورت رژیم صهیونیستی دشمن است. اما معتقدیم که این اظهارات فقط در حد تهدید است و هیچ فرصت واقعی برای آغاز جنگ میان لبنان و اسرائیل یا میان دشمن و کشورهای محور مقاومت وجود ندارد. این منابع تصریح کردند: اما به نظر می‌آید در سایه پیروزی‌های بزرگی که محور مقاومت در سوریه به آن دست یافته است، اسرائیلی‌ها عقل خود را از دست داده‌اند.
این منابع افزودند: تهدیدات اسرائیل ضد لبنان و حزب‌الله، موضوع جدیدی نیست. اما به نظر می‌رسد ایزنکوت و دیگر مقامات اسرائیلی از روابط خود با عربستان سعودی، قدرت گرفته‌اند؛ روابطی که محرمانه بود و اکنون علنی شده است. سیدحسن نصرالله، دبیرکل حزب‌الله نیز پیشتر به این گونه تهدیدها پاسخ داده و تأکید کرده بود: ما به جنگ علاقه نداریم اما آماده ایم تا از لبنان دفاع کنیم.