kayhan.ir

کد خبر: ۱۲۹۳۶۷
تاریخ انتشار : ۱۸ فروردين ۱۳۹۷ - ۲۱:۴۸
رئیس هیئت مدیره اتحادیه مرغ تخم‌گذار:

آنفلوآنزای پرندگان به طور کامل رفع نشد

رئیس هیئت مدیره اتحادیه مرغ تخم‌گذار استان تهران با بیان اینکه آنفلوآنزای پرندگان هنوز به طور کامل رفع نشده است، گفت: با توجه به گرم شدن هوا احتمال کاهش نرخ تخم‌مرغ وجود دارد.

ناصر نبی‌پور در گفت‌وگو با خبرگزاری مهر با بیان اینکه بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان هنوز به طور کامل در کشور رفع نشده است، اظهار کرد: در استان های بزرگ چون تراکم جمعیت طیور کم شده، درگیری نیز کمتر شده اما همچنان در برخی نقاط کشور با این بیماری مواجه هستیم و اخیرا گزارشاتی از بیماری در مناطقی مانند یزد، کاشان و خرم آباد اعلام شده است.
وی با اشاره به وضعیت بازار تخم‌مرغ، میانگین قیمت هرکیلوگرم از این محصول را بین ۵۲۰۰ تا ۵۳۰۰ تومان اعلام و درباره اینکه آیا هنوز تخم‌مرغ به کشور وارد می‌شود، نیز اضافه کرد: فعلا تخم‌مرغ‌های وارداتی نیز در بازار وجود دارد.
رئیس هیئت مدیره اتحادیه مرغ تخم‌گذار استان تهران با اشاره به اینکه مصرف تخم‌مرغ با گرم شدن هوا حدود ۲۰ تا ۲۵ درصد کاهش می‌یابد، افزود: دولت قیمت تخم‌مرغ را درب مرغداری ۵۳۰۰ تومان تعیین کرده است.
نبی پور درباره اینکه چه پیش بینی برای وضعیت بازار تخم‌مرغ در روزهای آینده دارید؟، گفت: با گرم شدن هوا مصرف کاهش می‌یابد علاوه بر این جوجه‌ریزی‌های انجام شده منجر به تولید خواهد شد بنابراین قیمت افزایش نمی‌یابد و احتمال کاهش در این زمینه نیز وجود دارد.
در همین راستا، علی‌صفر ماکنعلی، معاون بهداشت و پیشگیری سازمان دامپزشکی در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس، در مورد آخرین وضعیت شیوع آنفلوآنزای حاد پرندگان با ورود به سال 97، گفت: از ابتدای سال 97 تاکنون بر اساس پیش‌بینی‌هایی که داشته‌ایم، به صورت موردی شیوع آنفلوآنزا در کشور داشته‌ایم که به سرعت با آن برخورد و کار تحقیق و بررسی برای مشخص شدن منشأ ویروس آغاز شده است.
وی افزود: طبق آخرین آمار کانون‌های بروز آنفلوآنزای پرندگان در دو واحد مرغ تخم‌گذار در استان اصفهان، یک واحد پرورش بوقلمون در استان قزوین، یک واحد مرغ بومی در استان همدان، 9 واحد مرغ تخم‌گذار در استان یزد که البته اکثراً واحدهای تخم‌گذار برای تولید جوجه رنگی و غیرمجاز بوده‌اند، گزارش شده که به سرعت کار معدوم‌سازی و پاکسازی انجام شده است.
معاون سازمان دامپزشکی همچنین از ‌آغاز توزیع و واکسیناسیون دام‌ها علیه بیماری تب برفکی در فصل بهار خبر داد و گفت: از آنجایی که تب برفکی بیماری بومی در کشور است، باید همواره رصد و پایش را انجام دهیم و امسال نیز به اندازه نیاز واکسن تب برفکی تهیه و توزیع شده و همچنان بنا به درخواست هر استان روند توزیع ادامه دارد.
ماکنعلی به این نکته اشاره کرد که 70 درصد از واکسن تب برفکی از محل تولید داخل و مؤسسه رازی تهیه می‌شود و مابقی وارداتی است.