با ادامه اعتصاب کارکنان راهآهن
پاریس قفل شد
میلیونها مسافر در فرانسه در دومین روز اعتصاب سراسری و گسترده شبکه حملونقل ریلی این کشور، سرگردان شدهاند. اوضاع در پاریس بدتر از سایر شهرها گزارش شده است.
فرانسه طی سه روز گذشته شاهد گستردهترین اعتصاب اتحادیههای کارگری راهآهن در سراسر این کشور در اعتراض به سیاستهای ریاضتی دولت ماکرون بوده است. رانندگان شبکه ریلی دولتی فرانسه که در این کشور به «مجمع ملی راهآهن فرانسه» موسوم است تا به امروز از شرایط کاری ممتازی برخوردار بودهاند؛ افزایش خودکار حقوق سالانه، بازنشستگی زودهنگام و ۲۸ روز مرخصی با حقوق. خانواده درجه یک این افراد هم از مزایایی نظیر بلیط رایگان قطار برخوردارند. دولت فرانسه اما تصمیم گرفته با تغییر قراردادهای کارمندان شبکه ریلی دولتی این کشور از سال ۲۰۲۳ میلادی این شبکه را بر اساس قوانین اتحادیه اروپا «رقابتی» کند. دولت فرانسه میگوید قصد دارد با اجرای اصلاحات ساختاری، رقابت در بخش حملونقل ریلی را گسترش دهد. رئیس شرکت حملونقل ریلی فرانسه پیشبینی کرده که این اعتصاب بیش از 20 میلیون یورو در روز به درآمدهای این شرکت لطمه وارد کند آن هم در شرایطی که میزان بدهیهای این شرکت 3 میلیارد یورو افزایش داشته و مجموع بدهیهای آن به 47 میلیارد یورو رسیده است.
این اعتصاب سراسری از دوشنبه 2 آوریل(سیزدهم فروردین) شروع شده و بنابر تصمیم اتحادیه سراسری، کارکنان شبکه ریلی فرانسه، تا پایان ماه ژوئن (حدود سه ماه دیگر)، هر پنج روز، دو روز اعتصاب میکنند. بر اساس گزارشها از روز دوشنبه که این اعتصاب سراسری در بخش راهآهن شروع شده میلیونها مسافر در سراسر فرانسه و از جمله پاریس سرگردان شدهاند. در تعدادی از شهرهای فرانسه از هر ده قطار فقط یک قطار فعال است و ترافیک در پاریس، پایتخت این کشور سنگین تراز جاهای دیگر گزارش شده است.
اعتصاب بخشهای دیگر
شماری از خلبانان، دانشجویان، جمعکنندگان زباله و برخی کارکنان بخشهای انرژی و برق و کارکنان شرکت هواپیمایی ایرفرانس نیز به این اعتصاب گسترده پیوستهاند. این گستردهترین موج اعتصاب در فرانسه از زمان ریاست جمهوری امانوئل ماکرون در ماه مه (حدود ۱۱ ماه پیش) بوده است. رئیسجمهوری فرانسه در مقابل اعلام کرده اعتراضات اتحادیههای کارگری و اعتصاب آنها مشروع است اما هیچ تغییری در سیاستهای دولت ایجاد نمیکند. روز پنجشنبه نخستوزیر فرانسه نیز با اشاره به این اعتصاب گفت: «مردم روزهای سختی را پیشرو خواهند داشت.»22 مارس (2 فروردین) نیز دهها هزار معلم، پرستار و کارمندان بخشهای دیگر این کشور در مخالفت با سیاست آزاد\سازی بخش دولتی که رئیسجمهور فرانسه آن را پیشنهاد کرده، به اعتصابکنندگان پیوستند.