kayhan.ir

کد خبر: ۱۲۹۱۶۶
تاریخ انتشار : ۱۵ فروردين ۱۳۹۷ - ۲۱:۳۴
یک استاد دانشگاه:

تلگرام به دنبال حمله به نظام پولی کشور است

یک عضو هيئت علمي دانشگاه با اعلام اینکه تلگرام ارز جدیدی به نام «گرام» را برای ارائه خدمات خود تعریف کرده است، گفت: اگر این موضوع محقق شود به نوعی حمله به نظام پولی کشور است و پول ملی را تضعیف خواهد کرد.




محمدرضا فلاح با حضور در بخش خبری 21 شبکه یک سیما اظهار کرد: پيام رسان تلگرام نيازهاي کشور را به خوبي شناسايي کرده و براي آن يک برنامه اقتصادي طراحي کرده است.وی افزود: به علت اینکه شبکه پیام رسان تلگرام در فضای مجازی کشور یکه تازی کرده است با داده کاوی که بر روی اطلاعات انجام داده و مخاطبان گسترده‌ای که در کشور وجود داشته است نیازهای کشور را به خوبی شناسایی کرده و برای آن یک برنامه اقتصادی طراحی و ارز جدیدی به نام «گرام» را تعریف کرده است و آن را در شبکه خود عرضه خواهد کرد.
وی در پاسخ به این پرسش که چرا تاکنون تلگرام وارد منفعت اقتصادی با بخش خصوصی ایران نشده است؟ گفت: تلگرام با توجه به تحریم‌ها ملاحظاتی دارد و سرمایه‌گذارانی پشت این شبکه پیام رسان هستند که علاقه‌ای ندارند بخش خصوصی ایران در آن مشارکت کند زیرا پیش‌بینی می‌کنند که ارزش افزوده بالایی را می‌توانند از طریق تلگرام بدست بیاورند.
فلاح افزود: آنها بستر و سبد بلندمدتی را در فضای اقتصادی برای خود تعریف کرده‌اند.این عضو هیئت علمی دانشگاه اضافه کرد: حدود دو میلیارد دلار سرمایه‌گذاری اولیه انجام شده است و اگر بتوانند ارز «گرام» را راه‌اندازی و مبادله کنند مردم ناچارند برای استفاده از خدمات تلگرام این ارز را خریداری کنند و از این طریق دارایی و ارز از کشورمان خارج خواهد شد و این موجب افزایش تقاضای ارز و کاهش ارزش ریال خواهد شد.فلاح گفت: مدیریت ارزهایی مانند «گرام» از دست مدیران داخلی خارج است و اگر این موضوع محقق شود به نوعی حمله به نظام پولی کشور است و پول ملی را تضعیف خواهد کرد.
تلگرام برای پول اختصاصی خود 1/7 میلیارد دلار سرمایه جمع کرد
گفتنی است، تلگرام در فوریه گذشته از پیش فروش ارز مجازی خود در قالب یک برنامه عرضه اولیه یا آی سی او خبر داد و موفق به جمع‌آوری 850 میلیون دلار از طریق 81 سرمایه‌گذار شد.
به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از ورج، این شرکت در اواخر ماه فوریه نیز این اقدام را مجددا تکرار کرد و از طریق این پیش فروش خصوصی (از 94 سرمایه‌گذار) تقریبا میزان مشابهی پول جمع‌آوری کرده و سرمایه خود را به حدود 1/7 میلیارد دلار افزایش داد.
بر اساس این گزارش روز گذشته، ابوالحسن فیروزآبادی دبیر شورای عالی فضای مجازی گفته بود تلگرام، دو میلیارد دلار به روش آیکو از سرمایه‌داران آمریکا جمع کرده است؛ چرا در حالی که در ایران بیشترین کاربر را دارد و از انحصار برخوردار است اما از سرمایه‌داران بخش خصوصی ایران دعوت نکرده است در حالی که چنین پولی عمده‌اش مربوط به کشور ما می‌شود.
پیام رسان داخلی سروش هک نشده بود
از سوی دیگر بعد از آنکه در فضای مجازی گزارشی از یک ایراد امنیتی در نرم‌افزار سروش گزارش شد، وزیر ارتباطات درباره آن نوشت: از مراحل رشد هر سامانه‌‌ای، ارائه محصول و ارزیابی است. به جای دوستان سروش بودم همین امروز به کسی که این‌اشکال را گزارش کرده جایزه می‌دادم و مسابقه‌ای می‌گذاشتم تا سایر‌اشکالات را نیز گزارش کنند.وی ادامه داد: البته این ایراد را جوانی شهرستانی هفته پیش برای بنده فرستادند و به مدیران سروش اطلاع دادم.  پاسخ دادند این مشکل در نسخه‌های اول تلگرام هم بوده و اساسا نیاز به تغییر یکسری ساختارهاست که در حال انجام است و تا هفته آتی برطرف می‌شود.
در همین راستا، سید میثم سیدصالحی، مدیر پیام‌رسان داخلی سروش در توییتر خود درباره ایراد گزارش شده از پیام‌رسان سروش نوشت: نمایش شماره ادمین کانال، به معنای هک شدن نیست؛ اما در فرهنگ کاربران عزیز ایرانی، یک ‎ایراد مهم است که بابت آن از همه ‎پوزش می‌طلبیم.
وی همچنین از یکی از فعالان فضای مجازی که نسبت به این مشکل اطلاع‌رسانی کرده بود
تشکر کرد.