از اول اردیبهشت
وزارت صنعت به استارتآپهای داخلی تسهیلات میدهد
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت از ارائه زمین در شهرکهای صنعتی به استارتآپهای ایرانی، با اقساط 48 ماهه و بیشتر از ابتدای اردیبهشت خبر داد.
صادق نجفی سهشنبه شب در ارتباط تلفنی با یک برنامه تلویزیونی با بیان اینکه شعار امسال باید در اولویت کاری قرار گیرد، گفت: به علت اینکه بخش بزرگی از صنایع ما کوچک است باید نوسازی، بازسازی، استارت آپها و صنایع کوچک روستایی و شهرکهای صنعتی و ایجاد مشوقهایی در حوزه صادرات صنایع کوچک را در برنامه کاری خود قرار دهیم.
وی با بیان اینکه اگر فناوری، بازار و بانکهای کشورمان درست بود شرایط ما اینگونه نمیشد، گفت: کلینیکهایی در راستای حل این مشکل ایجاد شده که از ماه آینده در همه استانهای ما مستقر میشوند و مانند طبیب عمل خواهند کرد.
مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی کشور با بیان اینکه اقداماتی را برای نوسازی فناوری آغاز کردیم، گفت: برنامه منسجمی را با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری آغاز کردیم تا بتوانیم از تسهیلات صندوق شکوفایی و از امکانات صنایع کوچک استفاده کنیم.
وی افزود: هر کسی در اجرای طرحهای فناورانه و استارتآپها در شهرکهای صنعتی، زمین بخواهد در اقساط 48 ماهه و بیشتر، این کار را انجام خواهیم داد و 30 درصد مشوق میدهیم که نه فقط در حوزه تولید بلکه در حوزه خدمات و الکترونیک هم وجود دارد.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت اضافه کرد: این طرحها را از ابتدای اردیبهشت، اجرایی خواهیم کرد.
نجفی با اشاره به اینکه مهارت و کارآموزی، یکی از حلقههای مفقوده ماست، گفت: پول، مشکل اصلی و نخست صنایع ما نیست بلکه موضوع اصلی ما مدیریت، بهرهوری، استراتژی و بازار است.
وی با اشاره به اینکه 7 درصد از معوقههای بانکی متعلق به صنایع کوچک است، گفت: باید شرایط را آماده کنیم که تولید ما بتواند رقابتی در شأن مردم و کشورمان باشد.
مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی کشور گفت: برای نخستین بار هزار و 300 میلیارد تومان در بودجه سال 97 برای مشوقهای صادراتی در نظر گرفته شده است.
نجفی ادامه داد: صندوقهای ضمانتی و حمایتی مانند صندوق ضمانت صادرات و صندوق ضمانت سرمایهگذاریهای کوچک را حمایت میکنیم تا ریسک تولیدکنندگان و صادرکنندگان را کاهش دهیم.
وی با اشاره به ۸۰ هزار واحد صنعتی در کشور، گفت: ۹۰ درصد واحدها را صنایع کوچک تشکیل میدهد که ۶۵ درصد آن فعال است.
رئیسکمیسیون تسهیل کسب و کار اتاق بازرگانی هم با حضور در این برنامه با اشاره به اینکه شعار امسال به درستی انتخاب شده است در بیان علت رقابتی نبودن برخی کالاهای داخلی گفت: قوانینی مانند مالیات بر ارزش افزوده، تامین اجتماعی و سود بالای بانکی در جهت مقابله با تولید است.
محمدرضا نجفی منش افزود: سودهای تسهیلات بانکی در بیشتر کشورها حدود سه درصد است در حالی که در کشور ما بیش از 18 درصد است و این موضوع قدرت رقابت کالاهای تولید داخلی را از بین میبرد.
استادیار اقتصاد دانشگاه صنعتی شریف هم با حضور در این برنامه با بیان اینکه بهبود فضای کسب و کار به تولید داخلی کمک میکند، گفت: باید دیپلماسی اقتصادی به کمک ما بیاید و بازارهای بینالمللی را برای ما
باز کند.