کد خبر: ۱۲۸۴۴
تاریخ انتشار : ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۲۱:۱۱
مدیرعامل اتحادیه مرکزی دامداران:

پرداخت یارانه نقدی به دامداران باعث افزایش قیمت شیر شده است

مدیرعامل اتحادیه مرکزی دامداران اعلام کرد که پرداخت یارانه نقدی دولت به دامداران، موجب افزایش قیمت شیر شده است.

سعید سلطانی در گفت‌وگو با ایسنا درباره دلیل گرانی شیر و لبنیات اظهار کرد: یارانه 300 میلیارد تومانی شیر خام که از سال گذشته تاکنون به صورت نقدی به دامداران پرداخت می‌شود خود سبب ایجاد نوسان درقیمت نهاده‌های دامی از آذر سال گذشته تاکنون شده است.
وی افزود: روند افزایش قیمت این محصولات از ابتدای تصویب یارانه نقدی دولت برای شیر خام تا اواخر فروردین امسال ادامه داشت و از هفته دوم اردیبهشت تاکنون قیمت نهاده‌‌های دامی روند کاهشی به خود گرفته است.
سلطانی افزود: قیمت نهاده‌های دامی به‌ گونه‌ای است که با احتساب کرایه حمل در حال حاضر هر کیلوگرم جو بسته به انواع آن 960 تومان، هر کیلوگرم ذرت 1060 تومان، هر کیلوگرم کنجاله سویا هندی و برزیلی به ترتیب 1800 و 1900 تومان و هر کیلوگرم سبوس 750 تومان به دست دامداران می‌رسد.
مدیرعامل اتحادیه مرکزی دامداران اظهار کرد: علی‌رغم این که دامدار از ابتدای امسال هر کیلوگرم شیر خام تولیدی واحدهای خود را 1110 تومان به کارخانه‌ها تحویل می‌د‌هد قیمت نهاده‌ها با توجه به روند کاهشی آن از هفته‌های گذشته افزایش چشمگیری نسبت به سال گذشته داشته است.
سلطانی گفت: اگر یارانه شیر به دامدار در سال جاری داده نشود قیمت تمام شده این محصول برای دامداران بدون احتساب سود منطقی کیلویی 1505 تومان و با احتساب حداقل سود 10 درصدی کیلویی 1650 تومان است اما با توجه به این که از ابتدای امسال تاکنون حدود یک میلیون و 200 هزار تن شیر تولید شده است می‌توان گفت دامداران از ابتدای امسال تاکنون حدود 600 میلیارد تومان ضرر کرده‌اند.
وی تاکید کرد: تنها یارانه غیر نقدی در قالب نهاده‌های تولید است که می‌تواند بازار شیر خام نهاده‌‌های دامی را در کشور تثبیت کند چرا که 70 درصد هزینه تولید شیر خام در واحدهای دامپروری به علوفه اختصاص دارد و اگر دامدار نسبت به تامین علوفه ارزان قیمت و تثبیت آن تا پایان سال اطمینان داشته باشد دیگر نگران آینده بازار محصولش نیست و می‌توان تضمین کرد که قیمت شیر خام در محدوده ثابت باقی می‌‌ماند و کاهش مصرف این محصول ارزشمند سلامتی مردم را به خطر نمی‌اندازد.
لبنیات گران شده است
در همین حال دبیر انجمن صنایع لبنی ایران در گفت‌وگو با ایرنا، افزایش قیمت فرآورده‌‌های لبنی برخی برندها را طی ماه‌‌های اخیر تایید کرد و افزود: ممکن است طی ما‌ه‌‌های اخیر برخی دیگر از صنایع اقدام به افزایش قیمت محصولات خود کرده باشند که این افزایش غیر قانونی نیست.
رضا باکری تصریح کرد: قیمت‌گذاری شیر خام، شیر خشک و کره توسط دولت تعیین و اعلام می‌شود.
وی در گفت‌وگو با فارس درباره شایعات افزایش مجدد قیمت شیر اظهار کرد: افزایش قیمتی درباره شیر اعمال نشده است.
دبیر انجمن صنایع لبنی افزود: انجمن لبنی، نامه‌ای به کارگروه کنترل بازار ارسال کرد که در آن تغییرات بهای تمام شده شیر عنوان شده و از آنها درخواست کرده‌ایم که موارد بیان شده و اثرگذار بر قیمت تمام شده شیر بررسی شود.
باکری از کارگروه کنترل بازار خواست با افزایش قیمت فرآورده‌های لبنی موافقت کند یا اینکه به تولیدکنندگان محصولات لبنی یارانه بدهد.