کد خبر: ۱۲۵۶
تاریخ انتشار : ۰۴ دی ۱۳۹۲ - ۱۱:۳۹

جاده‌هایی که به انتها نرسید (یادداشت خبرنگار)

عباس جودکی
چهارخطه کردن محور خرم‌آباد-پلدختر، راه پرخطر و پرترافیک پلدختر-پل زال به طول 55 کیلومتر، تعریض محور پلدختر-دره‌شهر، محور پلدختر-اسلام‌آباد (سیمره)، راه‌‌‌‌آهن دورود-خرم‌آباد- پلدختر- اندیمشک و حذف گردنه پرخطر دهلیج از جمله پروژه‌های راهسازی در حوزه شهرستان پلدختر است که عملیات ساخت آنها چندسالی است آغاز شده  است.
هم‌اکنون پروژه‌های راهسازی در پلدختر به دلیل نبود اعتبار لازم یا به صورت لاک‌پشتی در حال ساخت است یا تعطیل شده است.
حذف گردنه حادثه‌خیز ‌«دهلیج» با طول 48 کیلومتر و با اعتبار ملی بالغ بر یک میلیارد ریال یکی از طرح‌های راهسازی پلدختر است که با هیاهوی زیادی کلنگ‌زنی شد. اما تا به حال با گذشت حدود 3 سال، سه کیلومتر از این پروژه احداث شده یعنی حدود 6 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.
همچنین از  قطعه اول پروژه چهارخطه  کردن جاده پلدختر به طرف خرم‌آباد به طول حدود  75  کیلومتر تاکنون حدود 5/5 کیلومتر تکمیل شده است. یعنی تقریبا 15 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است. این پروژه هم‌اکنون به سرنوشت دیگر طرح‌ها مثل پالایشگاه معروف، شهرک گلخانه‌ای، پروژه‌های آبرسانی واشیان و چم‌مهر و...  دچار و تعطیل شده است.
مابقی طرح‌های راهسازی پلدختر از جمله پروژه پلدختر-پل زال به طول 55 کیلومتر در حد مطالعه و نقشه‌برداری است و تاکنون هیچ عملیات راهسازی در آن انجام نگرفته است.
همچنین از چهارخطه پلدختر به پل گاومیشان بطول 18 کیلومتر حدودا 5 کیلومتر آن ساخته شده است. و از مهم‌ترین پروژه راهسازی در پلدختر طرح احداث راه‌آهن دورود-خرم‌آباد-پلدختر-اندیمشک است. 
مسئولان در خصوص احداث این طرح بارها در صدا و سیمای مرکز لرستان وعده دادند اما در عمل هیچ اقدامی صورت نداده بلکه برخی مسئولان استانی و کشوری حتی حاضر نیستند در مصاحبه‌ها و جلسه‌ها اسم پلدختر را بیاورند و از این پروژه به نام راه‌آهن دورود-خرم‌آباد- اندیمشک یاد می‌کنند.
سؤال مردم از مسئولان مربوطه این است که چطور دیگر پروژه‌های راهسازی لرستان که وضعیت مشابهی دارند و با وجود طلب میلیاردی پیمانکاران از اداره کل راه و شهرسازی کار ساخت آنها ادامه دارد اما وقتی نوبت به پروژه‌های پلدختر می‌رسند اعتبار و پول تمام و به قول معروف کفگیر به ته دیگ می‌خورد؟