کد خبر: ۱۲۴۷۲۰
تاریخ انتشار : ۰۶ بهمن ۱۳۹۶ - ۲۱:۵۴
نگاهی به دیروزنامه‌های زنجیره‌ای

برای حل مشکلات کشور باید امتیاز بیشتری به ‌غرب بدهیم!

تسلیم کردن داشته‌ها و دستاوردها و اظهار عجز در مقابل غرب و آمریکا تجویز همیشگی مدعیان اصلاحات برای توسعه و پیشرفت کشور است. ضرر مطلق برجام هم نتوانسته رویکرد منفعلانه این طیف غربگرا را تغییر دهد.
سرویس سیاسی ـ

روزنامه شرق در شماره روز پنج‌شنبه در یادداشتی نوشت: «نمي‌توان پيش‌بيني کرد پنج کشور ديگر عضو برجام در قبال آمريكا چه موضعي اتخاذ مي‌کنند؟ آنان تا‌به‌حال تلاش کرده‌‌اند در مقابل رفتار تهاجمي ترامپ، کج‌دارومريز رفتار کنند و در ساير موضوعات عليه ايران، تا حدي با آمريكا همسويي نشان دهند. اگر طرفين بر اساس حسن‌نيت عمل کنند و ايران با کمي انعطاف، به‌دنبال گفت‌وگوي مؤثر با اروپا و البته تداوم بهانه‌گرفتن از ايالات متحده باشد، همکاري‌هاي تجاري بيشتري ميان طرف‌ها صورت مي‌گيرد و رفع تحريم‌ها شتاب بيشتري خواهد گرفت. در اين صورت مي‌توان تا ‌حدي انتظار حل مشکلات موجود و روند اجراي مطلوب برجام را داشت.»
در بخش دیگری از این مطلب آمده است: «او[ترامپ] تلاش مي‌کند در موضوعي همسو با اروپا، يعني نگراني از برنامه توسعه موشکي ايران، برجام را نيز زير سؤال ببرد.»
این نسخه پیچی‌های ذلت بار در شرایطی است که مسیر طی شده در رسیدن به توافق هسته‌ای و تجربه پسابرجام پیش روی همگان است. توافق یکطرفه‌ای که در آن ایران به تمام تعهدات خود پایبند بود اما آمریکا آن را مکرر نقض کرد و در همین حال، اروپا هم در موضعی ناعادلانه تصریح کرد که همه طرف‌ها در برجام به تعهدات خود پایبند بوده‌اند! کار به اینجا ختم نشد؛ برجام امروز به ابزاری برای فشار بر ایران و بستری برای پیگیری سیاست‌های خصمانه بیگانگان تبدیل شده است. آمریکا و اروپا همسو با هم، بر لزوم فشار بر ایران به دلیل توانمندی موشکی و نقش‌آفرینی منطقه‌ای اتحاد دارند. با وجود چنین شرایطی این روزنامه زنجیره‌ای که نقش گسترده‌ای در بزک برجام دشت، بر طبل دادن امتیاز می‌کوبد. رویکردی ضد منافع ملی که با وجود تجربه برجام، نمی‌تواند از روی ساده‌لوحی باشد. نتایج و دستاوردهای حاصل زحمات متخصصان هسته‌ای که طبق برجام تعطیل شده، در مقابل اما تحریم‌های دیگری هم افزوده شده؛ باز هم باید امتیاز داد و انعطاف به خرج داد؟ مقصود این طیف تسلیم کشور و پذیرش سلطه اجانب است؟ همچنین، مدعیان اصلاحات که مردم را با تیتر هایی نظیر «صبح بدون تحریم» و ... فریب دادند، امروز برای فرار از پذیرش مسئولیت این خسارت محض، به اروپایی دلخوش کرده‌اند که همدست آمریکاست و جالب است که در همین یادداشت هم به آن تصریح شده است!

دیروز بزک آمریکا، امروز بزک اروپا!
روزنامه آفتاب یزد نیز در مطلبی نوشت: «اروپایی‌ها می‌خواهند از مسیر دیپلماسی یک مصالحه میان تهران و واشنگتن شکل دهند. چرا که صلح و ثبات بین‌المللی در منطقه و جهان همواره یکی از خواسته‌های اصلی کشورهای اروپایی است و به همین دلیل فرانسه می‌خواهد مسیری برای تقویت برجام بیابد که مکمل این توافق باشد تا طرفین به نحو بهتری از دستاوردهای آن استفاده کنند...بنابراین نگاه فرانسه که مبتنی بر مصالحه است یک فرصت مناسب است تا با دیپلماسی فعال از آن استفاده کنیم و مانع شویم شرایط به پیش از برجام برگردد».
این روزنامه زنجیره‌ای مدعی شده است که «صلح و ثبات بین‌المللی در منطقه و جهان همواره یکی از خواسته‌های اصلی کشورهای اروپایی است» این در حالی است که کشورهای اروپایی عضو 1+5 همواره یک پای ثابت حمایت از جنگ و آدم‌کشی در جهان هستند.
حمایت‌های انگلیس، فرانسه و آلمان از صدام در جنگ تحمیلی علیه کشورمان، حمایت از رژیم کودک‌کش اسرائیل، تجهیز و حمایت از گروه تروریستی داعش و تجهیز و حمایت از آل‌سعود در قتل عام مردم مظلوم یمن تنها بخش کوچکی از کارنامه سیاه کشورهای اروپایی عضو 1+5 در ضدیت با صلح و ثبات در منطقه است.
ادعای دیگر این روزنامه زنجیره‌ای این است که «فرانسه در پی تقویت برجام است» این ادعای مضحک در حالی است که کشورهای اروپایی عضو 1+5 از جمله فرانسه و انگلیس به دنبال اعمال محدودیت‌های مورد خواست آمریکا در چارچوب برجام هستند.
در حقیقت کشورهای اروپایی عضو 1+5 از جمله فرانسه و انگلیس از حفظ برجام حمایت کرده و آن را موفقیتی برای خود می‌دانند ولی در عین حال به دنبال همراهی با آمریکا در اعمال فشار و تحریم‌های ضدایرانی به بهانه قدرت دفاعی و نفوذ و نقش‌آفرینی منطقه‌ای کشورمان هستند!
بزک اروپا توسط روزنامه‌های مدعی اصلاحات در حالی است که همین جریان در اوج عهدشکنی‌های آمریکا در برجام مدعی بودند که «امضای وزیر خارجه آمریکا تضمین است.»

تیم اقتصادی دولت دقیقا مشغول چیست؟
شرق در یادداشت دیگری درباره حواشی واردات خودرو نوشت: «وقتی در یکی از برنامه‌های تلویزیونی که میلیون‌ها بیننده دارد، مجری اعلام کند با تغییر تعرفه واردات خودرو، سود ١٠٢ هزارمیلیاردی نصیب واردکنندگان خودرو شد که تعداد آنها حداکثر ٩ نفر است، این خبر در جامعه‌ به‌ستوه‌آمده از گرانی و تبعیض، واکنش‌های اعتراضی مشابه مسائل اخیر نخواهد داشت؟»

از پشت شیشه‌های دودی، اتومبیل‌های خارجی را ببینید!
این روزنامه خاطرنشان کرد: «...خودروهای رنگارنگی را که در سطح خیابان‌ها و در دوردورکردن فرزندان به‌ثروت‌رسیده‌ها در خیابان‌های شهرها جولان می‌دهند و اتومبیل‌های به گفته خودشان لوکس و لاکچری را اختصاصا وارد می‌کنند نیز باید به این جمع اضافه کرد. پرسش واقعی این است که تیم اقتصادی دولت روحانی دقیقا مشغول چه کاری است؟ آیا این اخبار را نمی‌شنوند، آیا از پشت شیشه دودی اتومبیل‌هایی که آنان را در سطح شهرها جابه‌جا می‌کنند، اتومبیل‌های خارجی را نمی‌بینند و این پرسش به ذهن آنان نمی‌رسد چه فرد یا افرادی پشت واردات خودروهایی از این دست هستند؟»

آمارهایی که مطابق با واقعیت جامعه نیست
روزنامه قانون به نقل از عضو هیات ريیسه کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی نوشت: «در نشست علنی، سخنگوی دولت از رشد اقتصادی 5/8 درصد و کاهش نرخ بیکاری به 11/7 درصد خبر داد که به گفته جلال محمودزاده، این آمارها مطابق با واقعیت جامعه نیست زيرا نه شاهد رشد اقتصادی بوده‌ایم و نه اشتغال‌زایی صورت گرفته است. دولت در آمار بیکاری یا اشتغال، افرادی را که حتی یک ساعت در هفته کار داشته باشند نيز شاغل محسوب می‌کند. این در حالی است که افرادی باید شاغل محسوب شوند که شغل دايم دارند و از امنیت شغلی برخوردار هستند، نه اینکه افرادي با شغل موقت را از آمار بیکاری کشور خارج کنیم.»

اقدامات دولت در بودجه 97 برای اشتغالزایی شعاری و روی کاغذ است
قانون از قول این نماینده مجلس همچنین نوشت: «در شرایط رکود اقتصادی در کشور، چگونه رشد اقتصادی رخ داده است؟ رشد اقتصادی از اشتغال‌زایی کلید می‌خورد اما اشتغالی در سال جاری ایجاد نشده است؛ نه تنها شغلی ایجاد نشده که شغل‌ها از دست رفته است و در صنایع کشاورزی و تبدیلی40 درصد زیر ظرفیت خود فعالیت می کنند. در لایحه بودجه سال 97، اقداماتی برای اشتغال‌زایی در نظر گرفته شده که تنها روی کاغذ و شعاری است.»

سفره اصلاح‌طلبان از دولت روحانی جداست!
روزنامه آرمان در شماره روز پنج‌شنبه در مطلبی نوشت: «ما باید حسابمان را از حساب دولت روحانی جدا کنیم. اصلاح‌طلبان حامی دولت روحانی هستند نه شریک آن. حامی یک دولت تا زمانی که رئیس دولت به منویات مردم توجه کند از او حمایت خواهد کرد. اما اگر دولت به وعده‌های خود عمل نکند، حمایت خود را از دولت برخواهد داشت. اصلاح‌طلبان از ابتدا اعلام کردند که به دولت روحانی چک سفید امضا نمی‌دهند. سفره اصلاح‌طلبان از دولت روحانی جداست. نباید چنان در دولت روحانی هضم شویم که مشکلات و ناکارآمدی دولت به پای جریان اصلاحات گذاشته شود.»
پيش از انتخابات امسال، محمدرضا خاتمي در مصاحبه با روزنامه زنجيره‌اي اعتماد در پاسخ به اين سوال که «چه تضميني براي همراهي دولت دوم روحاني و اصلاح‌طلبان وجود دارد؟» گفته بود: «تضمين اين مسئله، خود ما هستيم». اما برخلاف اين ادعا، در حال حاضر مدعيان اصلاحات براي فرار از پاسخگويي درباره عملکرد دولت و ابراز برائت از روحاني از يکديگر سبقت مي گيرند.
در حال حاضر اکثریت مطلق کابینه در اختیار مدعیان اصلاحات است؛ اما متاسفانه عطش دستيابي به قدرت و بي‌توجهي به مشکلات و دغدغه‌هاي مردم و ارجح بودن منافع قبيله‌اي نسبت به منافع ملي، در مدعيان اصلاحات به حدي گسترش يافته است که تنها پس از چند ماه از آغاز به کار دولت دوازدهم، اين جماعت با بي مسئوليتي به دنبال تبرئه خود از ناکامي‌ها و فاصله‌گذاري با دولت است تا بتواند با اين ترفند سياسي در انتخابات ۱۴۰۰ نيز قوه مجريه را به دست بگيرد.

اصلاح‌طلبان و دروغ‌های زنجیره‌ای!
وارونه نمایی خصیصه‌ای است که مصادیق بسیاری از آن را می توان در روزنامه های طیف موسوم به اصلاح طلب دید. زمانی که این وارونه نمایی به خوانش گذشته می پردازد ماحصل آن چه چیزی خواهد بود؟!
روزنامه اعتماد در شماره روز پنج شنبه یادداشتی را منتشر کرده است که در بخشی از آن می خوانیم: «به نظر مي‌رسد در جناح اصولگرا محافظه‌كاري‌ بر كنش‌هاي راديكالي غلبه كرده است... از همين روي شايد شعار «مرگ بر روحاني» شان كنار رفته و احتمالا پاي ايده حمايت از دولت به جلسات خصوصي و پشت پرده‌شان راه يافته است. همان جلساتي كه روزگاري فرمان شليك به روحاني را صادر مي‌كرد گويي حالا فرمان آتش‌بس داده است.»
این روزنامه زنجیره ای آن چنان از عبارت «جلسات خصوصی» نام برده گویا به واقع چنین جلسه ای تشکیل شده و از قضا این روزنامه زنجیره ای از محتوای آن اطلاع دارد! به راستی اگر چنین بود آیا این جماعت از انتشار محتوای آن جلسات لحظه ای درنگ می کردند؟ موضوع بعدی آن است که این روزنامه ها اگرچه ظاهرا برای مسائلی از قبیل راستگویی سینه چاک می کنند اما در عمل شاهد چیزی به غیر از این هستیم. کجا اصولگرایان و رسانه های آنها شعاری که در این نوشته ادعا کرده سر داده اند؟! این روزنامه چنان از این موضوع یاد کرده گویا که این رویه ثابت این جریان بوده است. البته در پایان این نوشته مشخص می شود منظور نویسنده از اصولگرایان و سردادن آن شعار همان تجمعات ساختارشکن چندی قبل بوده و برای نیل به هدفش زشت ترین راه ممکن را انتخاب کرده است.
این روزنامه در ادامه آورده است: «تغيير مواضع اصولگرايان و متفاوت شدن رويكردشان در مورد دولت پس از ناآرامي‌هاي اخير در كشور پررنگ‌تر شد. آنها به ايده‌اي رسيدند كه چند سال پس از حوادث ٨٨ اصلاح‌طلبان پيشنهاد دادند. «وفاق، ‌وحدت و گفت‌وگو» براي عبور از چالش‌ها و بحران‌هايي كه مردم اصولگرا و اصلاح‌طلب را در آن شريك مي‌دانند... آنها گرچه خودشان پروژه عبور از روحاني را كليد زدند...»
باید به این روزنامه یادآوری کرد که در جریان سال 88 طیفی از اصلاح طلبان بودند که به هیچ روی گفت‌وگو و راه حل های قانونی را برای مسائلی که خود مدعی آن شده بودند نپذیرفتند. جالب آنکه برخی از سردمداران آشوب آفرینی در آن روزها اگرچه در جلسات خصوصی گفته اند اما هنوز هم به صورت علنی به اشتباه خود اقرار نکرده و از ملت عذرخواهی نکرده اند. یکی از نامزدهای انتخابات 88 روز قبل از انتخابات در مصاحبه با خبرنگار نشریه نیویورک تایمز گفته بود که اگر نتیجه به سود ایشان نباشد راه حل را در کشاندن مردم به خیابان جست‌وجو خواهند کرد! آیا روزنامه اعتماد، از این منطق سخن می‌گوید؟!
موضوع دیگر اینکه این یادداشت در ادعایی مضحک گفته است که پروژه عبور از روحانی را اصولگرایان کلید زدند! در این باره باید به نویسنده یادداشت گفت به خود زحمت مطالعه نشریات زنجیره ای را می دادید تا چنین ادعایی را مطرح نکنید. در همین روزنامه اعتماد در این باره مطلب منتشر شده بود، چرا که اصلاح طلبان تجربه تلخ عبور از خاتمی را در کارنامه داشتند و با بلند شدن صدای اعتراض از میان اصلاح طلبان برخی از همین طیف را آن خاطره تلخ زنده شد و سراسیمه به فکر پیشگیری افتادند.