کد خبر: ۱۲۴۵۰۸
تاریخ انتشار : ۰۳ بهمن ۱۳۹۶ - ۲۱:۴۰
در دومین روز رزمایش محمد رسول‌الله(ص) ارتش انجام شد

طراحی و اجرای کانال مین‌روبی شده برای اولین بار

شلیک موشک کروز نصر و قدیر از یگان شناوری ارتش برای اولین بار، تمرین مقابله موشک‌های کروز در ارتفاع پایین، متوسط و بلند، اجرای عملیات مین‌روبی با طراحی و اجرای کانال مین‌روبی شده برای اولین بار، انهدام واحدهای شناور دشمن توسط قایق‌های راکت‌انداز و اجرای عملیات مین‌ریزی غیر کلاسیک در رزمایش ارتش از اقدامات انجام شده در روز دوم رزمایش محمدرسول‌الله(ص) ارتش بود.

به گزارش فارس، بنا بر اعلام دریادار موسوی، سخنگوی رزمایش مشترک محمد رسول‌الله(صل الله علیه و آله و سلم) ارتش، در آب‌های جنوب کشور و دریای عمان، یک فروند موشک کروز کوتاه‌برد نصر علیه یک هدف شناوری شلیک شده است. موشک «نصر» که قادر است شناورهای 3 هزار تُنی را منهدم کند، در کلاس موشک‌های کوتاه بُرد با قابلیت شلیک از ساحل و انواع شناورها و بالگردها محسوب می‌شود.
شلیک موشک کروز قدیر
از یگان شناوری ارتش برای اولین بار
همچنین، یگان‌های شناور نیروی دریایی ارتش با موفقیت توانستند با شلیک یک فروند موشک کروز بردبلند قدیر، شناور دشمن فرضی را در فاصله دور و در عمق دریا منهدم کنند. موشک کروز بردبلند قدیر که برای اولین بار است توسط یگان‌های شناور نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران تست عملیاتی می‌شود، یک موشک پیشرفته با قابلیت آماده‌سازی سریع، ارتفاع پروازی پایین، ضد جنگ الکترونیک، برخورداری از نقطه چرخش و دقت بالای ناوبری است که جزء موشک‌های پیشرفته و به روز ضد سطحی به شمار می‌رود.
تمرین مقابله موشک‌های کروز
در ارتفاع پایین، متوسط و بلند
امیر محمد یوسفی‌ خوش‌قلب، فرمانده منطقه پدافند هوایی جنوب شرق و فرمانده قرارگاه رعد پدافند هوایی در رزمایش مشترک محمد رسول‌الله(صل الله علیه و آله و سلم) در تشریح اقدامات پدافندی انجام شده در روز دوم رزمایش، گفت: در این رزمایش پس از راه‌اندازی قرارگاه رعد پدافند هوایی خاتم الانبیا(صل الله علیه و آله و سلم) این قرارگاه ماموریت رصد و پایش کامل منطقه عمومی رزمایش را با استفاده از سامانه‌های راداری ثابت و متحرک، سامانه‌های شنود الکترونیکی، سامانه‌های جنگ الکترونیک، سامانه‌های موشکی ارتفاع بالا، متوسط و پایین، یگان شناسایی پهپاد و پروازهای جمع‌آوری اطلاعات برعهده داشته است.
وی ابراز داشت: ماموریت پدافند هوایی در این رزمایش پوشش پدافندی منطقه رزمایش و ایجاد چتر حمایتی نیروهای عمل‌کننده خودی در زمین و دریا، در قالب شبکه یکپارچه پدافند هوایی در مراحل کشف در عمق، شناسایی، رهگیری، درگیری تا مرز انهدام علیه اهداف مورد نظر از قبیل ریز پرنده‌ها، پروازهای با سرنشین و بدون سرنشین، موشک‌های کروز در ارتفاع پایین، متوسط و بلند است.
امیر یوسفی خوش‌قلب تصریح کرد: قرارگاه پدافند هوایی به جز پوشش پدافندی منطقه رزمایش اهداف دیگری از قبیل استقلال تاکتیکی، استفاده از تجهیزات بومی، اتخاذ تصمیم در شرایط نامتعارف و اقدامات واکنش سریع با استفاده از ظرفیت‌های موجود در منطقه مورد نظر را در این رزمایش مشترک برعهده‌دارد.
اجرای عملیات مین‌روبی با طراحی
و اجرای کانال مین‌روبی شده برای اولین‌بار
ناخدا یکم خلبان روح الامینی، فرمانده هوادریای نیروی دریایی ارتش در حاشیه رزمایش مشترک محمد رسول‌الله(صل الله علیه و آله و سلم) ارتش گفت: عملیات ترکیبی مین‌روبی بصورت صوتی و مغناطیسی توسط بالگردهای مین‌روب یگان هوادریای نیروی دریایی راهبردی ارتش در منطقه رزمایش مشترک محمدرسول‌الله (صل الله علیه و آله و سلم) با موفقیت انجام شد. وی افزود: عملیات مین‌روبی در دریا از سخت‌ترین انواع عملیات‌ها توسط بالگرد بوده و در ابعاد مختلف با حساسه‌های متفاوت بصورت تکی و ترکیبی تمامی مین‌های کاشته شده در دریا را منهدم و بسترهای ایجاد آبراه امن جهت تردد ناوهای جنگی و شناورهای تجاری را فراهم می‌کند. ناخدا یکم خلبان روح الامینی خاطرنشان کرد: از خصوصیات بارز عملیات مین‌روبی دریایی رزمایش مشترک محمدرسول‌الله (صل الله علیه و آله و سلم) ارتش، طراحی و اجرای کانال مین‌روبی شده و پیچیده با بهره‌گیری از خلبانان جوان نیروی دریایی ارتش است.
انهدام واحدهای شناور دشمن
توسط قایق‌های راکت‌انداز
دریادار موسوی، سخنگوی رزمایش مشترک محمد رسول‌الله(صل الله علیه و آله و سلم) ارتش در حاشیه این رزمایش اظهار داشت: درکنار نیروهای جوان که عملیات رزمی را با چابکی و چالاکی انجام می‌دادند حضور اساتید و فرماندهان پیشکسوت نیروی دریایی راهبردی از نکات قابل توجه این مرحله از رزمایش بود که ضمن هدایت، ارائه مشاوره و راهنمایی‌های تاکتیکی لازم به نیروهای جوان، در ترسیم فضای منطقه رزمایش به فضایی شبیه به مناطق عملیاتی دوران دفاع مقدس و تأکید بر نقاط ضعف و قدرت راهبردهای رزمی در سواحل دریایی نقش حایز اهمیتی ایفا
کردند.
اجرای عملیات مین‌ریزی غیر کلاسیک
در رزمایش ارتش
معاون عملیات ارتش دیگر اقدامات و عملیات‌های انجام شده در رزمایش را اینگونه توصیف کرد: اجرای سلسله عملیات رزمی از جمله انهدام واحدهای شناور دشمن از سوی قایق‌های آذرخش و شهاب مجهز به راکت انداز، اجرای عملیات مین‌ریزی غیر کلاسیک از سوی قایق‌های هجومی رعد، اجرای عملیات دفاع ساحلی توسط توپخانه ساحلی و اجرای عملیات تخریبات ساحلی. دریادار موسوی گفت: در راستای اجرای عملیات مردم یاری، تیم‌های آمادی و پشتیبانی نیروی دریایی ارتش در منطقه حضور یافته و با توزیع مواد غذایی و بسته‌های حمایتی بخشی از نیازهای اولیه و ضروری مردم در سواحل مکران را تامین کردند. همچنین تیم‌های سیار بهداشت، درمان و پزشکی هم در این سواحل با برپایی بیمارستان‌های صحرایی، بهره‌گیری از سامانه‌های تله مدیسن و برقراری ارتباط با مراکز درمانی و پیش‌بینی بیمارستان‌های سیار نیازهای پزشکی و درمانی مردم را مرتفع
کردند.