ساخت داروی گیاهی جدید برای بیماران دیابتی
ساری - خبرنگار کیهان:
محققان دانشگاه مازندران موفق شدند پودر شیرینکننده طبیعی گیاهی برای بیماران دیابتی بسازند.
آرمان محمودی مجری این طرح تحقیقاتی گفت: ترکیب این پودر از گیاه دارویی هیانتوس توبروسوس که بومی ایران و از خانواده آفتابگردان است استخراج شد.
وی با بیان اینکه این ترکیب تولیدی به دلیل دارا بودن قند طبیعی اینولین به هیچ عنوان جذب کلیهها نمیشود افزود: استفاده از این پودر طبیعی گیاهی، جایگزین مناسبی برای ساکاروز و دیگر قندهای پلیساکاریدی است که برای بدن مضر هستند.
محمودی افزود: پودر شیرینکننده طبیعی گیاهی تولیدی، علاوه بر مبتلایان به دیابت برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری هم قابلیت مصرف دارد و با بهرهگیری از این ترکیب در صنایع غذایی مختلف ازقبیل تهیه شیرینی، شکلات، نوشابه، کمپوت، ماکارونی و دیگر ترکیبهای غذایی، مبتلایان به دیابت به راحتی میتوانند از این خوراکیها نیز استفاده کنند.
محمودی گفت: قبلا نیز قندهای طبیعی از برخی گیاهان دارویی مانند استویا که بومی آمریکای جنوبی است در کشورمان تولید شد که به دلیل انجام برخی فعل و انفعالات هزینهبر به منظور تلخزدایی، صرفه اقتصادی چندانی ندارد، اما گیاه هیانتوس توبروسوس که در نواحی شمال ایران به وفور یافت میشود با کمترین هزینه از بیشترین میزان قند طبیعی اینولین برخوردار است.
11 درصد جمعیت بالای 35 سال مازندران دیابت دارند و مازندران هفتمین استان دیابتی کشور است.