قاسمی:
درباره مسائل دفاعی و موشکی مذاکره نمیکنیم/فرانسویها درباره مسائل منطقه دقت بیشتری کنند
سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان با تأکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران درباره مسائل دفاعی و موشکی مذاکره نمیکند، به فرانسویها توصیه کرد، درباره مسائل منطقه دقت بیشتری کنند.
بهرام قاسمی سخنگوی وزارت امور خارجه در گفتوگو با خبرگزاری صدا و سیما در پاسخ به پرسشی درباره اظهارات اخیر ماکرون مبنی بر لزوم مذاکره با کشورمان درخصوص کاهش توان دفاعی ایران گفت: دولتمردان فرانسه و دیگر دولتمردانی که درخصوص مسائل ایران صحبت میکنند لازم است با توجه به تحولات عمیقی که در دهههای گذشته در منطقه روی داده است و تفاوتهای زیادی که در شرایط کنونی و گذشته وجود دارد، دقت کنند.
وی افزود: آنان باید در بیان و کلام خودشان مسائل را با دقت و ظرفیت بیشتری تحلیل کنند زیرا قطعاً جمهوری اسلامی ایران درباره مسائل دفاعی و موشکی مذاکره نمیکند.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی همچنین خطاب به دولتمردان فرانسه تاکید کرد: درباره دیگر مسائل منطقه نیز قطعاً لازم است دوستان فرانسوی دقت بیشتری کنند.
قاسمی ابراز امیدواری کرد: زمینههای لازم برای دیدار مقامات ایران و فرانسه در آینده نه چندان دور فراهم شود.
وی گفت: ما صحبتهای بسیاری را در عرصههای مختلف با مقامات الیزه خواهیم داشت که بدانند و بتوانند تحلیل دقیقتر و عمیقتری از مسائل جمهوری اسلامی ایران و منطقه داشته باشند و به یادشان بیاوریم که ایران یگانه کشوری است که در سالهای گذشته برای مبارزه با تروریسم بهای سنگینی را پرداخت کرده است.
قاسمی افزود: آنان باید به یاد داشته باشند که اگر ایران در مقابل تروریستها نمیایستاد نه فقط در مجموعه منطقه آثار مخربشان را ایجاد میکردند بلکه امروز در خیابانهای اروپا و دیگر نقاط جهان هم میتوانستند جنایات هولناکی مرتکب شوند، همچنانکه در سالهای گذشته این اتفاق در برخی از شهرهای اروپا روی داد.
سخنگوی وزارت امور خارجه در پایان تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران با سیاستگذاریهای درست و با تمام توان در مقابل تروریسم و تروریستها ایستادگی کرد و توانست آنان را تا مرحله زیادی از صحنه نبرد دور کند.
امتیازهای یک طرفه
«امانوئل ماکرون» رئیسجمهور فرانسه هفته گذشته در مصاحبه با شبکه فرانس24 گفته بود:«ایران شریک ما نیست. ما روابطی با ایران داریم که حول محور توافق هستهای شکل گرفته است. باید این توافق را با بحث و گفتوگو درباره برنامه موشکی ایران تکمیل کنیم».
قریب به یک ماه پیش نیز ماکرون در سفر به امارات یاوهگوییهایش را درباره ایران تکرار کرده بود. رئیسجمهور فرانسه برای یک سفر دو روزه و به منظور شرکت در مراسم افتتاح موزه جدید لوور وارد ابوظبی شد. وی ابتدا با شیخ محمد بن زاید آل نهیان حاکم ابوظبی درباره اوضاع سیاسی منطقه دیدار و گفتوگو کرده است و سپس در مصاحبه با روزنامه دولتی الاتحاد که متن آن در وبسایت سفارت فرانسه منتشر شد، گفت: «من خواستار ایستادگی قاطع و محکم در برابر ایران درخصوص برنامه موشک بالستیک و نفوذ تهران در خاورمیانه هستم. در عین حال این مسئله برای ما مهم است که در برابر ایران محکم بایستیم، در قبال فعالیتهای منطقهایاش و برنامه موشک بالستیک.»همچنین وزارت خارجه فرانسه نیز با انتشار بیانیهای اعلام کرد که پاریس اتهامات مطرح شده از سوی آمریکا درباره اینکه ایران 2 قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل را نقض کرده، کاملا جدی میگیرد و از تهران میخواهد تا به همه تعهدات بینالمللیاش پایبند باشد!آلکساندر جورجینی سخنگوی وزارت خارجه فرانسه نیز در کنفرانس خبری خود گفت: «ما اتهامات آمریکا را جدی میگیریم و اهمیت فوقالعاده زیادی برای پایبندی تهران به تعهدات بینالمللیاش قائل هستیم از جمله ممنوعیت ارسال سلاح که بر اساس قطعنامههای 2216 و 2231 شورای امنیت، بر این مسئله تاکید شده است.»
از دیگر سو، «ژان ایو لو درایان» وزیر خارجه فرانسه نیز گفت که انتظار یک دیدار و نشست چالش برانگیز را با همتای ایرانی خود در تهران خواهد داشت.
روزهای نخست آذرماه جاری نیز «اسکاینیوز»، در گزارشی اعلام کرد که کاخ سفید در بیانیهای تاکید کرده است: «دونالد ترامپ» و «امانوئل ماکرون» رؤسایجمهوری آمریکا و فرانسه طی گفتوگویی تلفنی، درباره رویارویی با آنچه «فعالیتهای بیثباتکننده» ایران در سوریه ادعا شده است، توافق کردند!
کارشناسان معتقدند که اقدامات فرانسه که در مذاکرات نقش پلیس بد را بهعهده داشت و بیشترین چوب را لای چرخ توافق اتمی گذاشت و یاوهگوییهای اخیر رئیسجمهوراش علیه نفوذ منطقهای و قدرت موشکی ایران نتیجه امتیازهای یک طرفهایست که پس از توافق برجام به این کشور داده شد.