جهانگیری در دیدار با وزیر اقتصاد مجارستان مطرح کرد
موانع بانکی سد پیش روی توسعه مناسبات تجاری ایران و مجارستان
معاون اول رئیسجمهور در دیدار وزیر اقتصاد مجارستان خواستار رفع موانع بانکی بر سر راه تجارت دو کشور شد.
اسحاق جهانگیری، معاون اوّل رئیسجمهور، پیش از ظهر دیروز (دوشنبه 13 آذر) در دیدار «می هایلی وارگا» وزیر اقتصاد ملّی مجارستان، روابط دو کشور را تاریخی توصیف کرد و افزود: تهران و بوداپست بیش از 90 سال است که از روابط سیاسی و تجاری خوبی برخوردار هستند.
معاون اوّل رئیسجمهور، صنعت، انرژی، نفت و گاز و گردشگری را از زمینههای مهم همکاری ایران و مجارستان برشمرد و خاطرنشان کرد: تجار و بخش خصوصی مجارستان که علاقهمند به همکاری و سرمایهگذاری مشترک در ایران باشند، مورد حمایت دولت جمهوری اسلامی ایران خواهند بود.
جهانگیری موانع بانکی را از مهمترین موانع پیش روی توسعه مناسبات تجاری دو کشور دانست و گفت: البته پیشرفتهایی در جهت حل موانع بانکی حاصل شده اما هنوز تا نقطه مطلوب فاصله زیادی داریم که باید برای رسیدن به آن تلاش کنیم.
وی ادامه داد: برجام یک توافق بینالمللی است که پس از سالها مذاکره و گفتوگو حاصل شده اما آمریکاییها بیجهت در اجرای آن محدودیت ایجاد میکنند و تهران انتظار دارد که اتحادیه اروپا در برابر طرفی که قصد نقض این توافق بینالمللی را دارد، مقاومت بیشتری از خود نشان دهد و از آسیب رسیدن به برجام جلوگیری کند.
جهانگیری اضافه کرد: جمهوری اسلامی ایران به تعهدات بینالمللی خود در برجام پایبند بوده است اما انتظار داریم که تمامی طرفین این توافق با همین قاطعیت به آن پایبند باشند.
وزیر اقتصاد ملّی مجارستان هم در این دیدار با ابلاغ سلام نخستوزیر این کشور به دکتر جهانگیری گفت: کشورهای محدودی وجود دارند که همانند ایران و مجارستان همواره از روابط دوستانه برخوردار بوده باشند و در همین راستا، مجارستان نخستین کشور اروپایی بود که پس از برجام در سطح نخستوزیر برای بررسی راههای توسعه روابط دوجانبه به ایران سفر کرد.
وزیر اقتصاد ملی مجارستان افزود: دولت مجارستان همواره ارزش فراوانی برای نقش امنیتی جمهوری اسلامی ایران در منطقه قائل بوده است و بوداپست از نقش ایران در ایجاد ثبات و امنیت در منطقه آگاه است و آن را ارج مینهد و معتقدیم همه کشورها باید اهمیت تلاشها و اقدامات جمهوری اسلامی ایران در جهت نابودی تروریسم در منطقه را مورد تقدیر قرار دهند.