رئیسکمیسیون اقتصادی مجلس اعلام کرد
خسارت 300 میلیارد تومانی به مناطق زلزلهزده راور
رئیسکمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: برآوردهای اولیه نشان میدهد بیش از 300 میلیارد تومان خسارت به مناطق زلزلهزده شهرستان راور وارد شده است.
محمدرضا پورابراهیمی در دیدار با اسماعیل نجار رئیسسازمان مدیریت بحران کشور و مرتضی سلیمی رئیسسازمان امداد و نجات جمعیت هلالاحمر کشور به وقوع زلزله 10 آذرماه و پسلرزههای متعدد پس از آن در سطح شهرستانهای کرمان و راور با اشاره به اینکه در حال حاضر خانههای مسکونی، قنوات، مساجد و مدارس متعددی بر اثر وقوع زلزله در شهرستانهای کرمان و راور آسیب دیدهاند، بیان داشت: باید هرچه سریعتر در مورد کار بازسازی اماکن خسارتدیده و همچنین مقاومسازی اماکن واقع در کانونهای زلزله این استان تصمیمگیری و فعالیتها آغاز شود.
وی با بیان اینکه وقوع پس لرزههای پیدرپی نگرانیهایی را در سطح استان کرمان ایجاد کرده است، افزود: قدرت برخی از این پس لرزهها تا 5/5 ریشتر نیز رسیده و باید اقدامات پیشگیرانه و ایجاد آمادگی بیشتر در برابر وقوع زلزلههای احتمالی صورت پذیرد.
پرداخت تسهیلات بازسازی
به واحدهای مسکونی آسیب دیده
رئیسسازمان مدیریت بحران کشور گفت: تسهیلات پیشبینی شده برای احداث و نوسازی 900 واحد روستایی و 600 واحد شهری آسیب دیده از زلزله در منطقه راور کرمان در اسرع وقت پرداخت میشود.
اسماعیل نجار در جمع مردم زلزلهزده روستای گورک افزود: به ازای هر واحد روستایی 300 میلیون ریال و به ازای هر واحد شهری 400 میلیون ریال تسهیلات با سود چهار درصد برای واجدین شرایط پیشبینی شده است که در نشست روز چهارشنبه هیئت دولت مورد بررسی و تصویب قرار خواهد گرفت.
وی ادامه داد: به ازای هر واحد شهری 60 میلیون ریال و به ازای هر واحد روستایی نیز 50 میلیون ریال به صورت بلاعوض و 20 میلیون ریال کمکهای معیشتی نیز به زلزلهزدگان پرداخت خواهد شد و سیمان مجانی هم از سوی بنیاد مسکن در اختیار زلزلهزدگان قرار میگیرد
نجار یادآور شد: بر اساس تصمیمگیریهای اخیر برای هر واحد دامی سبک 6 میلیون ریال و به ازای هر واحد دام سنگین 40 میلیون ریال پرداخت میشود.
نجار اظهار داشت: به دلیل نوسازی منازل مسکونی در گذشته کمترین خسارت را در منطقه هجدک راور داشتیم و جان باختهای هم نداشتیم.
وی بیان داشت: مردم در بعضی نقاط به علت پسلرزهها با وجود سالم بودن خانههایشان خواستار دریافت چادر بودند و هر اقدامی بتوانیم در این زمینه انجام میدهیم.
رئیسسازمان مدیریت بحران کشور ادامه داد: بنیاد مسکن انقلاب اسلامی از اعتباراتی که در اختیار دارد، بعد از وقوع حادثه بلافاصله کار را آغاز میکند.
نجار عنوان کرد: باید برآورد کلی و دقیقتری از خسارت زلزله در استان کرمان انجام شود تا اعتبارات لازم در این زمینه اختصاص یابد.
وجود 1500 خانه غیراستاندارد
در بافت فرسوده کرمان
فرماندار کرمان گفت: 6 هزار و 600 کلاس درس در شهرستان کرمان داریم که تعداد زیادی از آنها بعد از زلزله جمعه گذشته خسارت جدی دیدهاند.
علی بابایی امشب اظهار داشت: 18 روستا و 362 واحد مسکونی بعد از زلزله جمعه گذشته در شهرستان کرمان خسارتدیدهاند و 86 رشته قنات نیز ریزش داشتهاند.
وی بیان داشت: 6 هزار و 600 کلاس درس در شهرستان کرمان داریم که تعداد زیادی از آنها بعد از زلزله جمعه گذشته خسارت جدی دیدهاند.
بابایی تصریح کرد: یک هزار و 500 واحد مسکونی غیراستاندارد و فاقد استحکام در بافتهای فرسوده شهر کرمان وجود دارد و زلزله به خوابگاههای دانشجویی هم خسارت زده است.
فرماندار راور هم در این نشست از خسارت زلزله به دامهای سنتی منطقه خبر داد و بیان داشت: زیرساختهای منطقه زلزلهزده هجدک راور خسارتدیدهاند و قابل استفاده نیستند.سیدحسن میرصادقی تصریح کرد: خانههای شهر راور هم بر اثر زلزله خسارتدیدهاند و تامین اعتبار برای مقاومسازی و بهسازی یک هزار واحد شهری و 500 واحد روستایی در راور دیده شود تا بتوانیم جوابگوی مردم باشیم.
معرفی افراد زلزله زده کرمانشاه به بانک
برای دریافت تسهیلات
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری کرمانشاه، از معرفی یک هزار و 266 نفر برای دریافت تسهیلات قرض الحسنه و 407 نفر نیز برای دریافت کمکهای بلاعوض به بانکها خبر داد.
مجتبی نیککردار اظهار کرد: طبق مصوبه دولت، در مناطق شهری 400 میلیون ریال وام احداث، 60 میلیون ریال کمک بلاعوض و 20 میلیون ریال نیز کمک هزینه معیشتی بلاعوض به زلزله زدگان پرداخت میشود.
نیک کردار افزود: همچنین در مناطق روستایی 300 میلیون ریال وام احداث، 50 میلیون ریال کمک بلاعوض و 20 میلیون ریال نیز کمک هزینه معیشتی پرداخت خواهد شد.
جانشین استاندار در ستاد مدیریت بحران استان کرمانشاه در ادامه از ارزیابی 88 هزار واحد در مناطق زلزلهزده خبر داد و گفت: 44 هزار واحد از این تعداد نیاز به تعمیر و 33 هزار نیز نیازمند احداث مجدد هستند، ضمن اینکه 11 هزار واحد نیز سالم بود.
وی ادامه داد: از 33 هزار واحدی که نیازمند احداث مجدد هستند، 17 هزار و 500 مورد در اولویت یک و 15 هزار و 500 مورد نیز در اولویت 2 قرار میگیرند.
نیک کردار در ادامه از سایر کمکهای صورت گرفته به زلزلهزدگان نیز سخن گفت و افزود: بنیاد مستضعفان اهدای هشت تن سیمان رایگان برای هر واحد آسیب دیده را به همراه تهیه نقشه و پروانه رایگان پذیرفته است.
معاون عمرانی استانداری کرمانشاه یادآوری کرد: بنیاد مسکن نیز احداث هفت هزار سکو برای نصب کانکس توسط سپاه را تقبل کرده و تا امروز حدود چهار هزار سکو را تحویل داده است.
وی با بیان اینکه تاکنون حدود 1300 کانکس اهدایی از سوی مردم و دولت به زلزله زدگان تحویل شده، گفت: یک هزار کانکس متعلق به کمکهای مردمی و 300 کانکس نیز متعلق به کمکهای دولتی بوده است.
نیک کردار همچنین از آمادهسازی روزانه 150 کانکس دولتی و تحویل آن به مردم خبر داد و گفت: از هفته آینده این تعداد به روزی 200 کانکس افزایش مییابد.
دامپزشکی کرمانشاه به دارو و واکسن
نیاز دارد
مدیرکل دامپزشکی استان کرمانشاه با بیان اینکه اکنون نیاز مبرم به دارو و واکسن برای ارائه خدمات در مناطق زلزله زده داریم، از خیران و واحدهای تولید داروی دامپزشکی خواست در تامین این نیازها اداره کل دامپزشکی استان را کمک کنند.
نادر پرور در نشست خبری با خبرنگاران تاکید کرد: تمام تلاش دامپزشکی پیشگیری از شیوع بیماریهای قابل انتقال دام به انسان و بیماریهای واگیردار است و در این راستا نیازمند حمایت و کمک هستیم.
وی با بیان اینکه مردم مناطق زلزله زده در معرض برخی از بیماریها هستند، یادآور شد که اگر واکسیناسیون دامها به موقع انجام نشود خطر شیوع بیماری وجود دارد.
وی یادآور شد که اگر دارو و واکسن مورد نیاز تامین و در اختیار دامپزشکی استان قرار گیرد تا پایان امسال مناطق زلزله زده را در بحث واکسن، پیشگیری، درمان و سمپاشی زیرپوشش میبریم.
وی با بیان اینکه این اداره کل برای ارائه خدمات در مناطق زلزله زده استان به 50 میلیارد ریال اعتبار در راستای تامین دارو و پیشگیری از بروز بیماری نیاز دارد، گفت: در این مرحله نیاز به 30 میلیارد ریال اعتبار برای پیشگیری از بروز بیماری و 20میلیارد ریال نیز برای تشخیص، درمان و سمپاشی اماکن دامی و محیط نیاز داریم.
وی افزود: بعد از دفن بهداشتی دامهای تلف شده برای پیشگیری از شیوع بیماریهای دامی و بیماریهای قابل انتقال از انسان به دام برنامهریزی کردهایم.
مدیرکل دامپزشکی استان کرمانشاه در ادامه با بیان اینکه در زلزله اخیر 30 هزار راس تلفات دام در استان داشتیم، اظهارکرد: از این تعداد 10 هزار و 509 راس دام سبک و 318 راس دام سنگین توسط اکیپهای دامپزشکی و مابقی توسط نیروهای سپاه، بنیاد مسکن و خود مردم دفن و ضدعفونی شده است.