در ادامه تحریمهای پسابرجام
آمریکا 2 فرد و 4 شرکت مرتبط با ایران را تحریم کرد
وزارت خزانهداری آمریکا در ادامه مسیر تحریم ایرانیان و شرکتهای خارجی همکار با اتباع و نهادهای کشورمان، دو فرد ایرانی و 4 شرکت ایرانی و آلمانی را تحریم کرد.
وزارت خزانهداری آمریکا باز هم چند فرد و شرکت ایرانی و غیرایرانی را به خاطر داشتن ارتباط با سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، تحریم کرد.
دولت آمریکا روز 9 آبان، قانون مبارزه با دشمنان این کشور از طریق تحریم (کاتسا) را برای اجرا ابلاغ کرده بود.
در بیانیه دفتر کنترل داراییهای خارجی وزارت خزانهداری آمریکا آمده که آقایان «محمود سیف» و «رضا حیدری» به دلیل داشتن ارتباط با سپاه پاسداران، مشمول تحریمهای ثانویه شدهاند.
شرکتهای ایرانی تجارت الماس مبین و پردازش تصویر رایان در کنار شرکتهای آلمانی فورنت تکنیک و پرینتینگ ترید سنتر هم با اتهامی مشابه به لیست تحریمیهای آمریکا وارد شدهاند.
به گزارش فارس، این افراد و شرکتها متهماند که با دور زدن رژیم کنترل صادرات اروپا، قطعات حساسی را برای کمک به اقدامات منطقهای نیروی قدس سپاه پاسداران، وارد ایران کردهاند.
ایران در سال 2015 با 5 عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل و آلمان (مشهور به 1+5) توافق کرد که در ازای توقف و تخریب برخی زوایای برنامه هستهای صلحآمیز خود، از شمول تحریمهای بینالمللی هستهای معاف شود.
ایران اما بارها از اجرایی نشدن لغو تحریمها به دلیل ترس موسسات بینالمللی و بخصوص بانکها از تحریمهای یکجانبه آمریکا شکایت کرده است.
گفتند تحریمها به تاریخ پیوست!
در سال ۹۴ پس از امضای توافق هستهای، روزنامههای زنجیرهای با تیترهایی همچون «تحریمها به تاریخ پیوست»، «صبح بدون تحریم»، «فروپاشی تحریم»، «اینک بدون تحریم»، «تحریم رفت»، «پیروزی، بدون جنگ» و... به استقبال این توافق رفتند.
روحانی اعلام کرد که تمامی تحریمها در روز اجرای توافق- دی ماه ۹۴- بالمره لغو خواهد شد و نه تعلیق.
رویکرد خسارت بار «توافق به هر قیمت» از سوی دولت روحانی کار را به جایی رساند که قاعده «توازن تعهدات»، «همزمانی اجرای تعهدات»، «اخذ تضمین از طرف مقابل» و «پیشبینی برگشتپذیری امتیازات واگذار شده در صورت نقض عهد» که قاعده عقلی هر قرارداد عادی حقوقی است، مطلقاً در برجام رعایت نشد و عملاً توافق، به شکل دو مرحلهای (واگذاری نقد و یکجای امتیازات در مقابل وعدههای نسیه تدریجی و فاقد ضمانت حریف) تدوین و اجرا شد.
پس از اجرای یکطرفه و نامتوازن تعهدات ایران، روز اجرای تعهدات 1+5 ذیل برجام فرارسید. آمریکا در اولین روز اجرای تعهدات- دی ماه ۹۴- با تصویب تحریمهای ضد ایرانی،نقض توافق هستهای را کلید زد.
غارت ۲ میلیارد دلاری اموال ایران، تمدید قانون تحریمی آیسا، تصویب قانون محدودیت ویزا، تصویب بیش از ۸۰ طرح ضد ایرانی در کنگره آمریکا، پابرجا ماندن تحریم سوئیفت، تمدید وضعیت اضطراری علیه ایران و در نهایت تصویب طرح سیاه چاله تحریم. تحریمی که کارشناسان آن را جامعترین بسته تحریمی آمریکا علیه ایران در طول تاریخ نامیدند.
قرار بود با اجرائی شدن برجام، صدها میلیارد دلار از داراییهای کشورمان که بلوکه شده است، آزاد شود، تمامی تحریمها آنگونه که آقای رئیسجمهور به صراحت اعلام کرده بود، لغو شود، فروش هواپیما و قطعات آن از تحریم خارج شود، گشایش اقتصادی ایجاد شود، روابط تجاری که لازمه آن گشایش «السی» در بانکهای خارجی است از بنبست خارج شود، چرخ معیشت مردم همراه با سانتریفیوژها به چرخش درآید، سرمایهگذاری خارجی صورت پذیرد، تورم از میان برداشته شود و تولید از رکود خارج شود ولی طرف مقابل ما یعنی ۶ کشور ۱+۵ و مخصوصاً آمریکا به هیچ یک از این تعهدات خود عمل نکرده است و این واقعیت تلخ را مسئولان بلندپایه هستهای نظیر آقایان روحانی، صالحی، ظریف، عراقچی و سیف نیز انکار نمیکنند.