kayhan.ir

کد خبر: ۱۱۹۲۶۹
تاریخ انتشار : ۳۰ آبان ۱۳۹۶ - ۱۸:۳۳

گسیل ‌امکانات گسترده و ارائه خدمات همه‌جانبه قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء(ص) درمناطق زلزله‌زده کرمانشاه


سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به عنوان عصاره ملت قهرمان ‌ایران همواره دژ مستحکم در برابر تجاوزهای دشمنان و حوادث و بلایای طبیعی بوده که بر اساس واقعیات موجود همدوش سایر نیروهای مسلح کشور اعم از ارتش، بسیج و...کشور و مردم را از ابتلاء به سرنوشت شوم و وحشتناک نظیر آنچه بر سر عراق، سوریه، یمن آمده نجات دادند.
در ‌این راستا تدبیر فرماندهان سپاه مبنی بر تشکیل قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء(ص) و اجرای موفق ابر پروژه‌ها در نقاط مختلف کشور با تبدیل سراسر ‌ایران به كارگاه بزرگ سازندگی در شرایط تحمیل تحریم‌های فلج‌کننده و در عین‌حال تحقق طرح محرومیت‌زدایی تا شعاع 70 کیلومتری مسیر اجرای پروژه‌ها علاوه بر ناکام ساختن توطئه‌گران، حلاوت اجرای عدالت و توزیع پروژه‌ها را در کام اهالی اقصی نقاط کشور چشاند.
قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء(ص) ‌این بازوی توانمند ملت ‌ایران در پرتو تدابیر خردمندانه و راهگشای سرلشگر محمدعلی جعفری فرمانده معزز سپاه و سردار عبادالله عبداللهی فرمانده خستگی‌ناپذیر قرارگاه در هنگامه وقوع زلزله کرمانشاه که بسیاری از کینه‌توزان سیاه‌نمایی علیه اقتدار ملی را در دستور کار قرار‌داده بودند، با حضور برق‌آسا در محل، آنان را در تعبیر خیالاتی که در سر می‌پروراندند ناکام گذاشت.
حضور زود هنگام سرلشگر جعفری، سردار سلامی، سردار عبداللهی و دیگر فرماندهان سپاه در میان زلزله‌زدگان و استقرار در محل که با وجود گذشت حدود یک هفته از وقوع حادثه هنگام تهیه گزارش ادامه یافته است، مانع حاشیه‌سازی و موج‌سواری آنانی شد که چشم حل سریع مشکلات هر چند بزرگ عرصه‌های مختلف توسط فرزندان سبزپوش ملت ‌ایران را ندارند.
گسیل ضربتی نیرو و ‌امکانات قرارگاه سازندگي خاتم‌الانبياء(ص) از زمین و هوا برای ‌امداد و نجات مردمی که گرفتار آوار ساختمان‌های قدیمی سست‌بنیان و پراکنده در جغرافیای وسیع بافت کوهستانی شده بودند، نشان داد که ‌این بازوی توانمند ملت‌ایران؛ فریادرسی کار بلد، صادق و از جان گذشته در روزهای سخت حادثه است.
قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء(ص) با گسیل جهادی ‌امکانات گسترده و ارائه خدمات وسیع همه‌جانبه به مردم زلزله‌زده در کوتاه‌ترین زمان ممکن به دورترین نقاط مرزی کشورمان با عراق بار دیگر توانایی تحسین‌برانگیز فرزندان ‌ایران مبنی بر انجام عملیات خطیر در شرایط دشوار پیچیده و مهار بحران را عملاً به اثبات رساند.
فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء(ص) با بیان ‌اینکه همه همرزمان‌مان در سپاه، بسیج، ارتش جمهوری اسلامی ‌ایران و همچنین نیروهای هلال‌احمر و همه اقشار مردم هميشه در صحنه با تمام توان در عملیات ‌امداد و نجات فداکاری کردند که از همه عزیزان قدردانی می‌شود، گفت: با توجه به آشنایی نیروهای مجموعه قرارگاه خاتم در اجرای پروژه‌های متعدد در غرب کشور، در همان ساعات اولیه وقوع حادثه دلخراش زلزله سرپل ذهاب واقع در استان کرمانشاه، تمام ‌امکانات و نیروها برای‌ امداد و خدمات‌رسانی در منطقه بسیج شدند.
سردار سرتیپ پاسدار عبادالله عبداللهی با بیان‌اینکه در همان لحظات اول که خبر حادثه زلزله در استان کرمانشاه به ما رسید، فرمانده کل سپاه با توجه به آشنایی نیروهای قرارگاه خاتم با منطقه حادثه دیده به لحاظ اجرای پروژه‌ها در محل، دستور آماده باش و گسیل ‌امکانات و نیروها را به منطقه صادر کردند، افزود: سردار جعفری تأکید کردند به سرعت هر چه توان و ‌امکانات در منطقه است به کار گرفته شود و نیروهای بیشتری از سایر نقاط به محل اعزام شوند که به سرعت نیز همین‌گونه عمل شد و تمام نیروهای منطقه ضربتی به محل‌های حادثه‌دیده شتافتند.
فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء(ص) خاطر‌نشان ساخت: برای شتاب هرچه بیشتر سرعت عمل و کمک به زلزله‌زدگان در همان ابتداء کار را تقسیم کردیم که ‌امداد و نجات و سایر موارد شهری به ارتش و تمام روستاها به قرارگاه سازندگی خاتم واگذار شد.
سردار عبادالله عبداللهی تصریح کرد: در مرحله اول حادثه که وارد منطقه شدیم با وجود ‌اینکه دامنه خرابی‌های ناشی از زلزله زیاد بود ابتداء عملیات ‌امداد و نجات انجام گرفت و سپس ماشین‌آلات شروع به آواربرداری کردند.
سردار عبداللهی عنوان کرد: پراکندگی جغرافیایی روستاها، صعب‌العبور بودن مسیرها و همچنین با توجه به‌اینکه در روستاها ساختمان‌ها استحکام مقاومت در برابر چنین زلزله‌ای را نداشتند، دامنه ویرانی ناشی از زلزله در روستاها بسیار زیاد بود و در نتیجه مسئولیت واگذار شده به قرارگاه می‌بایست با توان ویژه انجام می‌شد.
وی گفت: پس از بازدید میدانی از مناطق زلزله‌زده در اولین روستا که بالاتر از ازگله و پایین‌ترین روستا در چند کیلومتری سرپل ذهاب است مشاهده شد که میزان تخریب از 80 درصد تا صد‌درصد است که ‌این میزان تخریب بالا می‌طلبید ما ابتداء با توان ویژه برای ‌امداد و نجات و اسکان موقت مردم اقدام کنیم و سپس اقدامات لازم جهت بازسازی و نوسازی را انجام بدهیم.
ایشان بیان داشت: در روزهای اول حادثه شاهد انعکاس تقاضاهای مردم از رسانه‌ها مبنی بر خدمات‌رسانی بودیم که بدین معنی نیست خدماتی انجام نگرفته بود. بلکه همه دستگاه‌ها، ادارات و مردم به میدان آمده بودند ‌اما دامنه زلزله به حدی بالا بود که با توجه به مشکلات ناشی از خراب شدن راه‌ها ارائه خدمات مورد نیاز همزمان و در آن واحد به همه دشوار بود.
فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء(ص) با تأکید بر لزوم تدوین نقشه راه برای چنین مواقعی، خاطر نشان ساخت: آنچه در منطقه لازم است وحدت رویه، فرماندهی و تصمیم‌گیری است و چنانچه ‌این رعایت نشود ما هم زمان را از دست می‌دهیم و هم موازی کاری می‌شود و مضاف بر ‌این با تأخیر فراوان در انجام مأموریت‌ها مواجه می‌شویم که ضروری است با برنامه‌ریزی، تدابیری اتخاذ شود که ‌اینگونه نواقص رفع شود تا در زمان بروز حادثه مشکلات کمتری بر سر راه ‌امداد و نجات و سایر اقدامات وجود داشته باشد.
وی تأکید کرد: برای انجام کارهای بزرگ بایستی همه دست به دست هم بدهیم و با توان ویژه‌ای وارد میدان شویم. لذا برای کمک به مردم عزیز کرمانشاه باید همدلی و همکاری را محور خدمات‌رسانی قرار دهیم.
سردار عبداللهی با بیان‌اینکه وقتی به روستاها مراجعه کردیم با توجه به‌اینکه خیلی از ‌امکانات مردم زیر آوار مانده بود تقاضای آنها چادر، پتو و سایر مایحتاج بود، افزود: برای تأمین نیاز مردم کل مؤسسات و قرارگاه‌های میانی که داشتیم در طول هر 80 کیلومتر ارائه خدمات از صفر تا صد اعم از تغذیه، چادر، لوازم گرمایشی و پوشاک را به مؤسسات قرارگاه واگذار کردیم.
سرتیپ پاسدار عبداللهی اظهار داشت: در منطقه زلزله‌زده روستاهای خیلی وسیعی هستند به طوری که بسیاری از روستاهای با بیش از 150 خانوار کاملاً تخریب شده و ما وظیفه داریم به کمک آنها بشتابیم.
وی بیان داشت: طی بازدیدهای دو روزه سردار جعفری فرمانده کل سپاه از مناطق زلزله‌زده،‌ ایشان تأکید داشتند که در بحث اسکان موقت و شروع بازسازی با توان ویژه عمل کنیم که تدابیر ‌ایشان به اجراء درآمده و ‌امیداریم خداوند کمک کند آنگونه که مورد رضایت مردم است عمل کنیم و سطح مصیبت آنان را کاهش دهیم.
فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء(ص) عنوان کرد: قرارگاه در کل منطقه حادثه دیده حدود 5 هزار نفر نیرو و بیش از 2 هزار دستگاه ماشین‌آلات دارد که ‌این تعداد نیرو و ماشین‌آلات به تناسب نیاز وارد میدان می‌شوند.
فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء(ص) با تأکید بر‌اینکه ۵۰۰ دستگاه ماشین‌آلات مهندسی از قبیل بیل مکانیکی، لودر و کمپرسی در مناطق مختلف زلزله‌زده حضور دارند، اذعان داشت: حدود ۳۰ دستگاه آمبولانس نیز در مناطق مختلف مشغول خدمت شده و از لحاظ ماشین‌آلات مهندسی هیچ مشکلی نداریم.
ایشان بیان داشت: با توجه به شناخت کامل مجموعه قرارگاه خاتم از منطقه و حتی روستاها به دلیل اجرای پروژه‌های عمرانی قبل از وقوع زلزله، همانند افراد محلی شناخت کافی با مشخصات منطقه داریم که در انجام عملیات‌امداد و نجات مفید واقع گردید و در صورت واگذاری ساخت و ساز مناطق زلزله‌زده به قرارگاه قطعاً در سرعت انجام کار حائز اهمیت است.
ایشان از واگذاری اجرای طرح اسکان موقت زلزله‌زدگان به قرارگاه خاتم‌الانبیاء(ص) خبر داد و گفت: در نشست با رئیس ‌بنیاد مسکن کشور، تفاهم‌نامه همکاری بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء(ص)سپاه پاسداران انقلاب اسلامی برای بازسازی مناطق زلزله‌زده استان کرمانشاه انجام شده است.
سردار عبداللهی گفت: یگان‌های مهندسی نیروی زمینی سپاه ست‌های حمام و سرویس بهداشتی سیار را در همه روستاها مستقر می‌کنند.
فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم گفت: در راستای ضرورت اهتمام جدی دستگاه‌ها و نهادها در زمینه بازسازی مناطق زلزله‌زده استان کرمانشاه و کاهش آلام هموطنان عزیز آسیب‌ دیده از زلزله، قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء(ص) با توان ویژه وارد میدان می‌شود.
سردار عبداللهی خاطر نشان ساخت: تسریع در عملیات تخریب و آواربرداری واحدهای آسیب ‌دیده، تأمین مصالح، کمک به حمل مصالح و همکاری در تأمین اسکان و سرپناه موقت از اقداماتی است که به قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء(ص) واگذار شده است.
سردار عبداللهی تصریح کرد: بر اساس ‌این تفاهم‌نامه مقرر شده است پس از تشکیل پرونده از سوی بنیاد مسکن، قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء(ص) سپاه علاوه بر تأمین ماشین‌آلات سنگین مورد نیاز و تأمین نیروی انسانی متخصص در ‌امر جمع‌آوری اسباب و اثاثیه زلزله‌زدگان و بازیافت تفکیک مصالح، عملیات احداث اسکان موقت را انجام دهد.
وی با بیان‌اینکه بر اساس تقسیم‌بندی مناطق بین دستگاه‌ها، نهادها و سازمان‌ها، قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء(ص) عهده‌دار رسیدگی به 74 روستا با جمعیتی بالغ بر 14هزار نفر از شهرستان سرپل ذهاب تا شهر ازگله شده است، افزود: علاوه بر مشارکت در ‌امداد‌رسانی و آواربرداری، بیش از 6 هزار تخته چادر، 10 هزار تخته پتو و روزانه 12 تا 15 هزار غذای گرم بین زلزله‌زدگان از سرپل ذهاب تا ازگله توزیع شده است.
سردار عبادالله عبداللهی شتاب در انجام اسکان موقت زلزله‌زدگان را اولویت قرارگاه خاتم دانست و تأکید کرد: با توجه به ‌اینکه هوای منطقه بسیار سرد است و بارش و سرمای بیشتر را پیش‌رو داریم، مسئله مهم اسکان موقت است.
ایشان با اعلام ‌این خبر که گام اول آواربرداری بود و گام دوم نیز اسکان موقت است، تصریح کرد: تدابیری اندیشیده شده که اسکان موقت را به سرعت انجام دهیم و اين وضعیت ناگوار را رفع نمائیم.
سردار عبداللهی گفت: در‌باره چادر، تغذیه و خوراکی‌ها کمبودی نداریم. ‌اما برای اسکان سریع، تیم‌هایی را بسیج کرده‌ایم که در مدت زمان بسیار کوتاه اسکان موقت را انجام دهیم.
فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم گفت: قولی که داده‌ایم ‌این بوده که در تأمین مصالح کمک کنیم و مهمتر از همه ‌این است که زمان را نباید از دست داد و قرار است اتاق‌های 12‌متری ساخته شود ولی ‌اینکه سازه به چه صورت باشد یا ‌اینکه کانکس استفاده شود هنوز مشخص نیست که باید به سرعت تصمیم‌گیری شود تا بیش از‌ این مردم با مشکل مواجه نشوند.
فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء(ص) به تشريح عظيم‌ترين پروژه آبي كشور پرداخت و اظهار داشت: در حوزه تأمین آب که واقعاً حیاتی‌ترین موضوع برای کشور است و ما ‌امروز تنش آبی را در خیلی از جاها داریم، خوشبختانه قرارگاه در جمع‌آوری روان‌آب‌ها در غرب کشور با اجرای پروژه‌ای به طول هزار و 460 کیلومتر که عظیم‌ترین پروژه آبی کشور بوده برای رفع مشکل اهالی گامی بلند برداشته است.
وی با بیان‌اینکه ‌این پروژه عظیم آب‌های غرب کشور را مهار و مدیریت می‌کند، افزود: 17‌سد و 155 کیلومتر تونل با 700 کیلومتر خط 2 هزار و 400 و دو هزار و 600 ‌اینچ یعنی دو متر و 60 سانت قطر لوله طول مسیر به طوری که خودرو می‌تواند از داخل آن عبور کند را به اجراء درآورده که‌این پروژه به لطف خداوند در حال اتمام است.
مهندس عبداللهی با بیان‌اینکه ‌این پروژه می‌تواند بالغ بر 7/3 میلیارد مترمكعب آب را جمع‌آوری و از هدر رفت آب جلوگیری نماید، اظهار کرد: ‌این پروژه بزرگ غرب کشور در استان‌های آذربایجان غربی،کردستان، کرمانشاه، ‌ایلام تا خوزستان در حال اجراء است و حدود 10 هزار نفر به صورت مستقیم و 50 هزار نفر به صورت غیر مستقیم در‌این پروژه مشغول کار هستند.
ایشان عنوان کرد: از مزایای اجرای ‌این طرح بزرگ گرمسیری آبی کردن دشت‌های پهناور غرب کشور از جمله دشت ذهاب و تأثیر مستقیم آن بر رونق زندگی اقتصادی و اجتماعی مردم منطقه است که به نوعی باعث خوداتکایی مردم منطقه می‌شود و ‌این پروژه بزرگ توسط حدود 10‌مؤسسه از مؤسسه‌های قرارگاه خاتم انجام شده است.
بر پایه‌این گزارش، مدیرعامل مؤسسه جوادالائمه(ع) با اعلام‌این خبر که 5 قطعه از طرح بزرگ گرمسيري توسط مؤسسه جوادالائمه (ع) به اجراء درآمده است، افزود: ‌این پروژه‌ها شامل سد تنظیمی ازگله، یک کانال انتقال آب با ظرفیت 50 متر مکعب در ثانیه به طول 20 كيلومتر که صد‌درصد اجراء گردیده است، پروژه سوم که مؤسسه جوادالائمه‌(ع) رکورد شکنی کرده تونلی است به طول 3 کیلومتر در انتهای ‌این سامانه که ماهانه 360 متر لاینینگ (پوشش بتونی) انجام شده و 60 کیلومتر کانال شبكه آبياري زهکشی جهت انتقال آب از کانال‌های اصلی به فرعی صد‌درصد اجراء گردیده و قطعه انتهایی در منطقه مهران قرار دارد که ‌امسال به مؤسسه واگذار شده و تمام همت‌این است هرچه زودتر به بهره‌برداری برسد.
پاسدار نورمحمد نظری با بیان‌اینکه قرارگاه سازندگي خاتم‌الانبياء(ص) در شرایط گرمای 55 درجه سانتيگراد تابستان در ماه مبارك رمضان با همت و تلاش جهادي جوانان عزيز كشور و با استفاده از قالب‌های آهنی، فولاد و بتنی كه كار با هر كدام از آنها در شرايط گرما سخت و طاقت‌فرسا است، توانستيم پروژه عظیم طرح گرمسیری را اجراء کنيم، افزود: روزانه 600 مترمكعب و ماهيانه 18 هزار متر مكعب توسط اين مؤسسه در طرح بزرگ گرمسيري بتن‌ریزی انجام شده که با وجود زلزله 3/7 ریشتر و ‌اینکه زمین و حتی کوه‌های منطقه شکافته شده‌اند ‌اما کوچک‌ترین آسیبی به پروژه نرسیده و اين مؤید کیفیت بالا، دقت و رعایت نکات فنی توسط مهندسين قرارگاه خاتم در اجرای پروژه‌هاست.
ایشان بیان داشت: نوع سازه و ساخت طرح گرمسیری از پروژه‌هایی است که همیشه به عنوان نمونه و الگو از آن یاد می‌شود و به علت دمای بالای هوا و ‌اینکه استانداردهای لازم اجراء شود دو کارخانه یخ در منطقه در همین مسیر احداث شده که روزانه به طور مرتب از ده‌ها تن قالب یخ برای کاهش دمای سیمان و بتن استفاده شده که بتوانیم کار با کیفیت بالا اجراء کنیم.
وی با بیان‌اینکه قرارگاه خاتم در حالی پروژه‌های عظیم را در‌این منطقه اجراء کرده که گروه پژاک از طریق کوه‌های همین منطقه وارد کشور می‌شدند، افزود: در زمان اجرای تونل طرح گرمسیری نیروهای سپاه با یک گروه 12 نفری از پژاک مواجه شدند که خوشبختانه همه آنها را به هلاکت رساندند.
مهندس نظری تصریح کرد: یکی از اهداف قرارگاه سازندگي خاتم‌الانبیاء(ص) طرح محرومیت‌زدایی است که در اجرای طرح بزرگ گرمسیری نیز تا شعاع 70 کیلومتر محرومیت‌زدایی انجام شده به طوری که در‌این منطقه افرادی که قصد ساخت و ساز داشتند تمام مصالح مورد نیاز در اختیارشان قرار گرفته است.
مدیر عامل مؤسسه جوادالائمه‌(ع) گفت: به محض وقوع زلزله و به دستور اکید فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم در منطقه حضور يافتیم و کار‌امداد و نجات، تأمین خوراک و پوشاک و آواربرداری را شروع کردیم.
مهندس نظری خاطر نشان ساخت: قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء(ص) سپاه به عنوان یک نهاد مردمی همیشه و در همه حال ضمن اجرای ابر پروژه‌های عمرانی، در کنار مردم هميشه در صحنه کشور است.
خرم‌آباد-خبرنگار کیهان