kayhan.ir

کد خبر: ۱۱۸۷۲۳
تاریخ انتشار : ۲۲ آبان ۱۳۹۶ - ۲۰:۲۵

6 روز از اربعین گذشت، دولت افغانستان به 6 هزار زائر اجازه خروج نداد

دولت کابل در اقدامی سؤال‌برانگیز، حدود 6000 زائر اربعین افغانستانی را در مناطق مرزی به حال خود رها کرده و به آنها اجازه ورود به ایران را نداد.



حدود 6000 زائر شیعه اهل افغانستان که قصد داشتند به خیل عظیم راهپیمایان اربعین بپیوندند و رهسپار کربلای معلا شوند، مدت شش روز است که بدون غذا، پوشاک کافی، در منطقه مرزی «دوغارون» افغانستان شرایط بسیار سخت و طاقت‌فرسایی را می‌گذرانند و هیچ کسی هم به وضعیت این در راه‌ماندگان، توجهی ندارد.
خبرنگار تسنیم مستقر در «اسلام‌قلعه» در این رابطه گزارش داده که «دولت افغانستان نه تنها هیچ همکاری جهت خروج زوار نمی‌کند، بلکه خود نیز موانع جدیدی برای خلاصی زائران از این شرایط سخت ایجاد می‌کند.»
یک زائر گرفتار در بیابان‌های مرزی هم به تسنیم گفته: «مسئول کاروان ما گذرنامه‌ها را یک ماه قبل به ایران آورد و از طریق سفارت عراق، ویزای این کشور را گرفت با این حال، زائران اجازه عبور از مرز را نیافتند. چند روزی است که در منطقه مرزی «اسلام قلعه» برای خروج، معطل مانده‌ایم. اربعین گذشت، ماه صفر هم تمام می‌شود و حسرت زیارت اباعبدالله(ع) در دل ما می‌ماند.»
این زائر علت عدم همکاری سفارت عراق در کابل را حمله انتحاری (در گذشته) به سفارت دانست.یک زائر دیگر نیز گفت: «دولت افغانستان فقط دو سیستم رایانه‌ای را جهت ثبت خروجی‌ها در مرز مستقر کرده است. در کاروان‌های ما زنان و کودکان نیز حضور دارند و به خاطر باز بودن منطقه، هوا سرد است و ما هیچ امکاناتی نداریم. چرا هیچ کس کاری نمی‌کند؟»
به هر حال، رها شدن این تعداد زائر در منطقه مرزی، سرنوشت نامعلومی را پیش‌پای آنها قرار داده است.در افغانستان نیز مثل پاکستان، شیعیان معمولاً هدف حملات تروریستی تکفیری‌ها قرار می‌گیرند و طی ماه‌ها و سال‌های گذشته حملات خونینی علیه شیعیان در مساجد کابل و دیگر مناطق افغانستان صورت گرفته است، که آخرین مورد آن، حمله مشترک عناصر داعش و طالبان به روستای شیعه‌نشین «میرزا اولنگ» در استان «سرپل» افغانستان بود. در این حمله، ده‌ها غیر نظامی شیعه شهید و زخمی شدند و تعداد زیادی نیز به اسارت داعش درآمدند.با توجه به این سابقه، حملات تروریستی نیز جان 6000 زائر رها شده در منطقه مرزی «اسلام‌قلعه» را تهدید می‌کند.